Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Лютеница за начинаещи кулинариИзпечете капията и патладжаните, обелете ги и ги смелете заедно със сварените моркови с машинка за месо, на която сте поставили най-ситната решетка.
Прибавете доматеното пюре, разбъркайте добре, залейте със затопленото...
19 Август
Домашната торта на бабаОтделете 750 мл от млякото и го кипнете. Към него прибавете захарта и разбъркайте, за да се получи еднородна смес.
Разбийте яйцата и прибавете към тях брашното, ванилията и рома. Получената смес миксирайте със сладкото...
09 Окт.
Домашната трахана на бабаСъхраняваме домашната трахана на баба в буркани с капак и така може да издържа цяла година.
Когато решите, вземаме малко трахана, разбъркваме с малко вода и добавяме във вряща вода и правим попара обикновено....
24 Юли
2
Домашната юфка на бабаВ съд разбиваме прясното мляко с яйцата и солта до получаване на еднородна смес. Към течните съставки добавяме по малко от брашното.
Разбъркваме докато тестото започне да се отделя от купата. След това го преместваме на...
08 Септ.
Домашната пица на мамаПодгответе си средно голяма тава, поръсена с малко брашно. Разточете тестото и го изпънете по тавата.
Намажете отгоре с доматеното пюре, поръсете с малко риган и босилек и подредете филийки гъби. Сложете да се пече за...
21 Юли
6 неочаквани неща, които можете да приготвите в домашна хлебопекарнаТук не можете да изпечете пица, но можете да омесите чудесно тесто, което да гарнирате и опечете в домашната фурна.
Сладко
Всички хлебопекарни имат специални програми за приготвяне на домашно сладко....
01 Януари
Какво брашно се ползва за домашна хлебопекарна?Ето защо домашната хлебопекарна е незаменим помощник в кухнята.
Ако и вие сте се сдобили със заветната хлебопекарна, то вече се чудите какво брашно да използвате, за да опечете първия си хляб....
06 Окт.
Препоръчайте хлебопекарна?Хлебопекарна Russell Hobs Classics - Тази хлебопекарна е много подходяща за използване от заети домакини....
05 Януари
Домашната торта на баба с много кремДомашната торта на баба с много крем е готова да бъде поднесена!...
30 Април
Хлебопекарната – за и противЗатова все повече семейства предпочитат да използват домашна хлебопекарна. Но има ли смисъл това? Наистина ли е съвършеното решение, или има и минуси? Нека помислим заедно....
28 Септ.
Кулинарен коктейл от пилеПредварително подгответе чашите за коктейла.
Нарежете магданоза на ситно, намажете ръбчетата на чашите с лимонов сок и ги потопете в магданоза.
Разбийте сметаната до пухкава консистенция.
Сварете пилешкото филе....
09 Окт.
2
Капуска - кулинарно вълшебство със зелеПочиства се, измива се и се нарязва се зелето. Трябва да е на средно големи парчета. Лукът се реже на ситни кубчета, а чушката - на по-едри парчета. Слага се по-широка тенджерка на котлона.
Котлонът се загрява на максимална...
13 Януари
2
Кулинарен коктейл с пилешко месоПодгответе си подходящи чаши за коктейла /3 бр./, като им направите венец със ситно нарязан магданоз.
Сварете си пилешкото месо и го нарежете на жулиени, които да са дълги около 25 см.
Нарежете си портокала на същите...
03 Март
Хляб в хлебопекарнаЗа приготвянето на този хляб в хлебопекарна изберете програмата за основно тесто на вашата хлебопекарна....
03 Януари
Пърленки в хлебопекарнаМажете веднага всяка готова от пърленките в хлебопекарна от двете страни веднага, след като извадите....
22 Януари
Панетоне в хлебопекарнаЩом нашият сладкиш панетоне в хлебопекарна се зачерви отгоре, се покрива с алуминиево фолио и печенето продължава до готовност. Аз пробвах дали е готов с дървен шиш.
Съдът с панетонето изстива върху решетка....
06 Февр.
Кугелхопф (в хлебопекарна)След звуков сигнал добавете стафидите и бадемите към вашия Кугелхопф в хлебопекарна.
Добър апетит с този вкусен Кугелхопф!...
06 Юни
Кроасанчета в хлебопекарнаПечете до готовност кроасанчетата в хлебопекарна на 180 градуса....
13 Дек.
Козунак в хлебопекарнаСлед това тестото се разделя на две части, правят се дълги фитили и се сплита, поставя се в съда на хлебопекарната /леко намазнен/.
Оставя се да втаса окончателно....
21 Февр.
Супертесто в хлебопекарнаВ съда на пекарната се слага водата, захарта, натрошената мая, олиото, накрая брашното и солта.
Включва се на програма тесто, която е около 1.30 ч.
След като приключи, се изважда от съда и се приготвят пици, мекици...
14 Април