Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Вино от аронияВино от арония
21 Август
3
След ферментацията виното от арония се избистря. Разлива се в бутилки, затварят се и се съхранява на тъмно и хладно....
Конфитюр от арония и ябълкиКонфитюр от арония и ябълки
01 Септ.
От това количество излезнаха 4 бурканчета по 200 мл вкусен конфитюр от арония и ябълки....
Сироп от арония и лимонСироп от арония и лимон
07 Януари
Сиропът от арония и лимон е готов....
Сладко с арония и ябълкиСладко с арония и ябълки
08 Септ.
1
Сладкото с арония и ябълки е готово....
Сладко от арония с желираща захарСладко от арония с желираща захар
13 Май
Аронията се почиства и измива. В дълбок съд слагаме аронията, водата и щом течността остане на половина, се добавя жилиращата захар. Сладкото от арония ври на тих огън до желаната гъстота....
Веган смути с арония и броколиВеган смути с арония и броколи
06 Ноем.
Наливаме веган мляко по избор (в моя случай използвах домашно приготвено конопено мляко, за да подсиля протеина). В зависимост колко гъсто искаме да е смутито доливаме вода или още мляко. Консумираме веднага....
Домашно вино МерлоДомашно вино Мерло
12 Окт.
Всеки знае, че по-хубаво от домашно приготвените храни и напитки няма. А какво е трапезата през студените зимни дни без чаша домашно червено вино....
Сладко от арония за диабетициСладко от арония за диабетици
29 Август
Продължаваме да варим домашното сладко от арония за дибетици още около час. Веднага сипваме горещото сладко от арония в бурканчета и затваряме. Обръщаме с капака надолу....
Домашно Вино от КъпиниДомашно Вино от Къпини
06 Ноем.
Когато ферментацията е привършила, прецедете домашното вино, затворете в стъклени бутилки и го приберете на хладно място. Домашното Вино от Къпини е готово....
Домашно Вино от ДжанкиДомашно Вино от Джанки
01 Май
1
Избистрено домашното вино се бутилира. Домашното Вино от Джанки се съхранява в хладни и проветриви помещения....
Домашно вино от шипкиДомашно вино от шипки
07 Август
Рецептата за домашни вино от шипки е от книгата Домашно консервиране на плодове и зеленчуци от Люба Бозукова и Захари Захариев. Издадена е през 1959 г....
Домашно вино от черешиДомашно вино от череши
27 Септ.
2
Домашното вино е готово за употреба....
Конкилие с домашно виноКонкилие с домашно вино
25 Септ.
Готвенето на паста във вино ѝ придава не само необичаен и красив цвят, но и много нежен вкус, който напомня за благородната напитка. Овкусете с риган. Щом изври виното, ястието е готово....
Домашно вино от прасковиДомашно вино от праскови
11 Окт.
Прасковите се измиват много добре, разрязват се на две, костилките се отстраняват. Прасковите се пасират и се слагат в голяма бутилка с широко гърло или бидонче. Налива се водата, добавя се медът, съдът се разтърсва и...
Сладко от арония и дюли с желираща захарСладко от арония и дюли с желираща захар
10 Февр.
Сладкото от дюли се сваля от котлона, охлажда се, прецежда се, добавят се захарта и аронията и се вари до сгъстяване. 1-2 мин преди да се свали от огъня, се прибавя лимонената киселина към приготвеното сладко от арония...
Руско домашно вино от касисРуско домашно вино от касис
29 Септ.
Касисът се измива и се подсушава. Намачква се леко и се слага в дамаджана или бутилка с широко гърло. Заливат се с 2 литра вода, покриват се с марля и се оставя за 5 дни на топло тъмно място. Сокът се прецежда. Излива...
Сладко домашно вино от къпиниСладко домашно вино от къпини
30 Август
След седмица домашно вино от къпини се прелива в стъклени бутилки и се запечатва с парафин....
Домашно Оризово ВиноДомашно Оризово Вино
29 Март
Готовото оризово вино може да се съхранява в хладилник или да го налеете в стъклени бутилки, които трябва да стоят на тъмно и хладно място....
Домашно бяло виноДомашно бяло вино
27 Ноем.
4
Бялото вино изисква по-фина обработка на материала от червеното. Най-важното при производството на бяло вино е, че мъстта трябва да ферментира без семките, чепките и ципите....
Домашно червено виноДомашно червено вино
13 Ноем.
18
Обикновено от 100 кг грозде излиза около 40 л вино. Гроздето се намачква със специална машина за тази цел. Според старите винари, ако го намачкате с чепките и гроздето ферментира така, ще се получи по-добро вино....
Домашно бяло виноДомашно бяло вино
27 Ноем.
4
Бялото вино изисква по-фина обработка на материала от червеното. Най-важното при производството на бяло вино е, че мъстта трябва да ферментира без семките, чепките и ципите....
Домашно червено виноДомашно червено вино
13 Ноем.
18
Обикновено от 100 кг грозде излиза около 40 л вино. Гроздето се намачква със специална машина за тази цел. Според старите винари, ако го намачкате с чепките и гроздето ферментира така, ще се получи по-добро вино....
Домашно вино от шипки с лимонтузуДомашно вино от шипки с лимонтузу
26 Ноем.
Претаквайте домашното вино в следващите 6 дни. Насладете му се след това в компанията на любими хора. Домашното вино от шипки е много вкусно....
Дробчета с домашно вино и лукДробчета с домашно вино и лук
23 Януари
Сипва се домашното вино и лимонов сок, разбърква се и оставяме да се готви на тих огън, докато течността се изпари. Сервираме топли с резен лимон и чаша вино....
Да си направим вино от аронияДа си направим вино от арония
30 Септ.
Домашно вино от арония Необходими продукти: Съд с вместимост 3 л, 1 кг арония, 1 кг захар, стафиди Начин на приготвяне: Плодовете се изсипват в избрания съд и се намачкват с ръце....