Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Опушване на пиле в домашни условияОпушване на пиле в домашни условия
18 Май
Как да си приготвите пушено пиле в домашни условия, без вредни добавки и консерванти? Ами лесно - само след 10 часа приготвяне, вие ще имате най-вкусното и сочно пушено пиле!...
Домашно осолено свинско месоДомашно осолено свинско месо
15 Окт.
5
На другия ден сушениците се закачат с канап на проветриво място, за да съхнат при температура от 2-3 градуса по Целзий. Времето, за което месото се суши, е относително....
Домашно консервирано свинско месоДомашно консервирано свинско месо
08 Януари
1
Месото, в случая свински бут, се нарязва на кубчета, осолява се и се оставя поне една нощ на хладно, за да се отцеди кръвта....
Методи за опушване на месаМетоди за опушване на меса
09 Април
Опушването на меса се използва от древни времена, за да се запазят по-дълго годни. Освен това, по този начин им се придават специфичен вкус и аромат. Има няколко вида опушване....
Домашно сушено месо в зелева чорбаДомашно сушено месо в зелева чорба
15 Януари
Домашното сушено месо в зелева чорба е готово....
Приготвяне на домашно ГХИПриготвяне на домашно ГХИ
21 Окт.
Винаги купувам от магазина ГХИ, въпреки че във фризера ми задължително има 500 г поне домашно краве масло. На скоро обаче моя колежка каза, че сама си го прави и с нейни напътствия направих и аз в кукъра - Philips....
Домашно пиле на яхнияДомашно пиле на яхния
10 Ноем.
1
Разделете го на порции и го сложете на котлона във вода, за да се свари. Варете до готовност, при различните пилета различно време им трябва да се сварят. Подсолете водата на вкус....
Подквасване на домашно прясно млякоПодквасване на домашно прясно мляко
28 Февр.
1
на вкусна домашна извара....
Домашно задушено пиле на фурнаДомашно задушено пиле на фурна
01 Дек.
Изваждаме пилето и в същата мазнина задушаваме нарязаните на дребни парчета моркови, целина и лука, нарязан на филийки. Към тях прибавяме изпърженото месо. Добавяме 1 ч.ч. вода и печем на 180 градуса за 30 мин....
Съвети при опушване на риба у домаСъвети при опушване на риба у дома
03 Дек.
Ето какъв е методът на опушване на риба в домашни условия: - Опушването на рибата трябва да става на открито....
Кулинарен учебник: Обработка и готвене на домашно птиче месоКулинарен учебник: Обработка и готвене на домашно птиче месо
04 Юни
Месото на домашните птици е богато на вода, соли, белтъчини и витамини. Освен това то е много вкусно, лесносмилаемо и намира голямо приложение в диетичната и детската кухня. До голяма степен неговият вкус зависи...
Марината за поливане на месоМарината за поливане на месо
19 Август
Налейте получената марината в буркан, захлупете го (но не го запечатвайте), и я оставете поне един ден на слънце, след което я използвайте за поливане на месото по време на печене....
Понички с домашно сладко на фурнаПонички с домашно сладко на фурна
06 Август
Печете на 180 градуса за 30 минути. След като се изпекат поничките на фурна, оставете ги да изстинат и им се насладете! Уникални понички с домашно сладко на фурна....
Печено месо на жарПечено месо на жар
30 Ноем.
На другия ден запалете барбекю или камина, когато има хубава жар сложете скара и парчето месо. Обръщайте скарата на моменти, за да се изпече равномерно от всички страни....
Пуешко месо на фурнаПуешко месо на фурна
27 Ноем.
Печете пуешкото в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност....
Пилешко месо на скараПилешко месо на скара
13 Март
1
Може да го изпечете и във фурна - времето за печене е 15 минути в предварително загрята на 180 г фурна. Поднесете печеното на скара пилешко месце със свежа салата по избор....
Мляно месо на тиганМляно месо на тиган
28 Февр.
Зеленчуците се нарязват на едро с изключение на лука, чесъна и лютата чушка. Запържвате месото и подправяте. Изсипвате зеленчуците при него и задушавате 10 минути под похлупак....
Телешко месо на тиганТелешко месо на тиган
09 Април
Режем месото на късове с големина не повече от 3-4 см. 3. Загряваме олио в тиган и слагаме месото. 4. Запържваме го леко и когато е полуготово, добавяме солта, чесъна, кимиона и индийското орехче. 5....
Конско месо на скараКонско месо на скара
26 Март
Конското месо се нарязва на пържоли, хубаво се натрива със сол, черен пипер, смлян кимион и се полива с 2 ч.ч. вино в купа. Покрива се и се оставя 3 часа в хладилник....
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашни суджуци от свинско месоКулинарен учебник: Приготвяне на домашни суджуци от свинско месо
02 Юни
Свинските суджуци се приготвят от 4 части смляно свинско месо и 1 част твърда сланина, нарязана на малки квадратчета. На всеки килограм от сместа се прибавят по 25 г сол, 2 сг селитра, 2 г счукан черен пипер, 5 г...
Кисело зеле с домашно пиле на фурнаКисело зеле с домашно пиле на фурна
06 Ноем.
Пече се около 50 минути или в зависимост от мощността на фурната. Киселото зеле с домашно пиле на фурна е готово....
За укрепване на организма - домашно плодово пюреЗа укрепване на организма - домашно плодово пюре
05 Януари
Рецептата за домашно пюре за укрепване на организма е от книгата на Надежда Козымаева - Рецепты народной медицины, 2017...
Картофи с месо на фурнаКартофи с месо на фурна
29 Окт.
Картофите с месо на фурна са много вкусни....
Патладжан с месо на фурнаПатладжан с месо на фурна
28 Април
Печете патладжана с месо на фурна на 200 градуса за 30 минути....
Ориз на тиган с месоОриз на тиган с месо
10 Май
По време на запържване на ориза ще забележите, че от бял става прозрачен (точно поради тази причина, той се пържи няколко минути)....