Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Мезета за всеки поводЗамесете каймата 500 г и оформете малки кюфтенца. Нареждат се в тавичка с малко мазнина и се пекат на предварително загрята фурна на 200 градуса.
Може да прибавите и 1 чаша червено вино или бира.
През това време изпържете...
28 Юли
1
Меденки за всеки поводЯйцата със захарта се разбиват предварително. След като вече са разбити, се прибавят към останалите продукти.
Омесва се тесто, което трябва да не е лепкаво и меко, а със средна твърдост.
Разточва се и с помощта на формички...
06 Март
13
Красива питка за всеки поводДа ви е сладко с тази красива питка за всеки повод.
Източник: Nasko Stefanov - Кулинарна мрежа...
08 Април
Канелени рулца за всеки поводКанелените рулца за всеки повод са готови!
Източник: Ivanka Kukova - Българските ястия и рецепти...
05 Януари
Празнична пита за всеки поводПечете до приятен златист цвят на коричката на тази празнична пита за всеки повод....
02 Март
Парти хапки за всеки поводФранзелите се нарязват на филийки/хапки с дебелина около 1 - 1. 5 сантиметра.
За да се спести време може хлебчетата да се нарежат предварително и да се оставят в найлонов плик в хладилник, а да се приготвят хапките непосредствено...
08 Септ.
Празнична погача за всеки поводМаята се активира с половината от хладкото прясно мляко, захарта и 1 с.л. брашно. Към пресятото брашно добавяме активираната мая и всички останали продукти, като от яйцето ще използваме само белтъка. Бъркаме с лъжица и доомесваме...
02 Януари
Детска супа за всеки поводОставят се да къкрят, докато поомекнат, и след това се добавят и предварително почистените и нарязани на дребни кубчета картофи....
15 Март
Вкусна питка за всеки поводОт маята, прясното мляко (леко затоплено) и захарта приготвяме закваска, към която добавяме и няколко лъжици брашно. Оставяме да втаса.
По-голяма част от брашното размесваме със солта и правим кладенче, в което чукваме...
07 Март
Картофена салата за всеки поводНасладете се на тази картофена салата за всеки повод.
Добър апетит!...
13 Юли
Червена ягодова сангрия за всеки поводЧервената ягодова сангрия за всеки повод е готова и неустоима!...
08 Април
Празничен ябълков кекс за всеки поводРазбъркайте сместа за ябълковия сладкиш.
Изсипете в кексова форма. Печете ефектния кекс за половин час на 180 градуса.
Поръсете с пудра захар готовия празничен ябълков кекс за всеки повод....
17 Септ.
1
Празнична картофена торта за всеки поводНасладете се на тази празнична картофена торта за всеки повод.
Добър апетит!...
07 Окт.
1
Красива празнична питка за всеки поводКубчето мая прибавя към топлата вода и размивам, когато се уверя, че мaята се е разтворила, добавям и 1 супена лъжица захар и 2 супени лъжици брашно.
Разбърквам добре и оставям да втаса за 10-15 минути. В достатъчно широк...
19 Ноем.
Много пухкава погача за всеки поводДобър апетит с тази много пухкава погача за всеки повод!...
30 Дек.
Моята сметанова торта за всеки поводПригответе пандишпанови блатове, като разбъркате всички продукти, докато се получи хомогенна кексова смес.
Най-добре е да се започне с разбиването на яйцата със захарта и постепенно се добавят и останалите продукти....
03 Януари
Дребни сладкиВсяка сладка оваляйте обилно в орехи, кокос, слънчогледови семки и ги подредете в намаслена тава. Изпечете ги в умерена фурна до готовност....
12 Април
3
Дребни сладкиВсяка сладка оваляйте обилно в орехи, кокос, слънчогледови семки и ги подредете в намаслена тава. Изпечете ги в умерена фурна до готовност....
12 Април
3
Предястие с авокадо и чиа за всеки поводПредястието с авокадо и чиа за всеки повод е много вкусно....
02 Януари