Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Черна ряпаЧерната ряпа /Raphanus sativus niger/ представлява двугодишно кореноплодно растение, което през първата година образува листна розетка и кореноплод, а през втората сформира цветоносно стебло. Черната ряпа е разпространена...
24 Септ.
Бяла ряпаБяла ряпа представлява кореноплодно растение, което се причислява към семейство Кръстоцветни /Brassicaceae/. Тоест тя се явява родственик на репичките, зелето, карфиола, хряна и други растения. Това растение произлиза...
30 Август
Ряпа ДайконУ нас познаваме и отглеждаме няколко разновидности на ряпата - обикновена бяла, червена и черна ряпа. До тези добре познати култури вече трайно място заема и една японска гостенка - ряпата дайкон.
В родната Япония...
05 Септ.
Пържоли Изяж си пръститеПържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби.
Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
10 Февр.
Ягодов чийзкейк Ро СиБисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат.
През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
21 Септ.
1
Топящи се в устата бисквиткиПо принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
06 Май
Рецепта при афти в устатаБилките се заливат със заврялата вода и така се оставят за 20 минути.
Сместа се прецежда и се прави гаргара 2-3 пъти през деня....
26 Януари
Гювеч Да си оближеш пръститеНарежете месото на кубчета и го запържете. Към него добавете лука, нарязан на полумесеци, и морковите на колелца.
Добавете картофите, доматите, подправките и виното. След като поври малко, добавете нарязаната сушеница...
16 Ноем.
1
Яхния Да си оближеш пръститеЗадушавам в тиган за кратко нарязаното месо, след което го запържвам съвсем леко.
Изкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат. След като поомекнат...
05 Февр.
Солена сьомга Направи си самЗа предпочитане е рибата да е прясна, но аз съм правила тукашната магия и от замразена сьомга, купена на Женския пазар по 11 лв за килограм. Забележка: Замразената риба се размразява само във вода, никакъв въздух!
Интересно...
08 Февр.
1
Тригуни Да си оближеш пръститеБутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката.
Прегъва се по диагонал...
26 Септ.
1
Реване по моя си рецептаВ купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес.
Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
18 Април
8
Милинки Стой си в къщиМаята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне.
Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
03 Март
1
Пелмени по мой си начинОмесете каймата със скълцания лук, подправката за кайма, черния пипер и солта.
Направете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете...
11 Юни
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче.
На части добавете почистения, измит и подсушен босилек...
19 Окт.
Топяща се в устата шоколадова тортаВ купа разбиваме яйцата и захарта на пухкав крем. Добавяме постепенно всички сухи съставки – брашно, какао, бакпулвер, ванилия.
Изсипваме във форма за печене на торти, която облепяме предварително с хартия за печене....
06 Юли
1
Панирани тиквички, топящи се в устатаЩом са готови, оставете панираните тиквички, топящи се в устата върху кухненска хартия да отделят излишната мазнина, после сервирайте.
Може да поднесете панираните тиквички с чеснов сос....
19 Април
Пълнени картофи топящи се в устатаПълнените картофи топящи се в устата се поднася топли....
04 Януари
1
Салата от черна ряпа, ряпа дайкон и морковиНастъргваме черната ряпа и изстискваме сока й.
Настъргваме ряпата дайкон и я смесваме с настърганата черна ряпа и настърганите моркови.
Посоляваме и подправяме с оцет, зехтин и черен пипер....
25 Февр.
Устата не си пада по любимциСофи Маринова, която е дуетна половинка на Устата, също не е известна като луда фенка на животните. Тя се е посветила на работата си и на сина си....
15 Окт.
Как да си направим домашна юфкаИзсипете брашното на плота. Направете кладенче, чукнете в него едно по едно яйцата и добавете солта и прясното мляко.
Замесете тесто и го оставете на студено за около 30 минути.
Охладеното тесто разделете на малки топки...
12 Май
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо). Сваряват се...
14 Септ.
1
Пълнена патица по моя си рецептаИзмиваме патицата и я сваряваме. В тиган нарязваме зеления лук, добавяме малко олио и го задушаваме, след което добавяме нарязания домат, чушката и подправките.
Щом се задуши, добавяме ориза и малко от бульона от патицата...
01 Април