Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Рибено филе по френски с лукРибено филе по френски с лук
26 Окт.
Магданозът се нарязва на ситно. Лукът се реже на ситно. Филето от треска се натрива със сол и черен пипер. Поръсва се с магданоз. В тава, намазана с масло, се слага половината от лука, покрива се с половината филе от...
Препечени филийки по френски с ягодиПрепечени филийки по френски с ягоди
29 Май
За малките деца са подходящи прасковите, кайсиите, ябълките, черешите, приготвени по същият начин; - Кокосовото мляко можете да замените с бадемово или соево; - За предпочитане е кафявата захар като подсладител, защото...
Пълнена пуйка по френски с кестениПълнена пуйка по френски с кестени
12 Януари
Нарязваме на много дребно сланината, пуешкия дроб, наденичката и телешкото месо. Разрязваме леко кестените на кръст, бланшираме ги за 5-6 минути и докато са топли ги обелваме. Сваряваме ги в литър вода, в която сме...
Яйца по френски за 15 минутиЯйца по френски за 15 минути
11 Септ.
Яйцата по френски за 15 минути са готови....
Щука по френскиЩука по френски
30 Април
1
Щуката по френски е много вкусна. Източник: Деветстотинъ деветдесетъ и деветъ най-нови и изпитани готварски рецепти, от 1940 г....
Пържоли по френскиПържоли по френски
30 Април
Пържолите по френски са готови....
Сърна по френскиСърна по френски
24 Февр.
Кипва се, добавя се месото и след 5 минути се маха от котлона и се сервира сърна по френски....
Кюфтета по френскиКюфтета по френски
22 Февр.
По вкусни кюфтета по френски не съм опитвала. Поднесете със салата по избор! Добър апетит!...
Агнешко по френскиАгнешко по френски
14 Май
Покрийте тавата с фолио и сложете агнешкото по френски да се пече за около 2 часа в умерено загряна фурна....
Гювеч по френскиГювеч по френски
22 Юли
Осолете нарязаните на кръгчета патладжани и тиквички и ги оставете да се отцедят. Изпържете ги съвсем леко. В същата мазнина задушете ситно нарязания лук. Като омекне, прибавете 4 обелени домата, нарязани на филийки....
Картофи по френскиКартофи по френски
24 Юни
11
Сварете картофите до полуготовност в подослена вода, отцедете ги и ги нарежете на парчета. В дълбок съд сгорещете мазнина и запържете накълцания лук. Щом леко омекне, сипете брашното, вода, сол и черен пипер на вкус....
Сарми по френскиСарми по френски
24 Май
Почистете морковите и ги нарежете на четвъртинки по дължина. Отстранете сърцевината им и отново ги нарежете на тънки пръчици. Обелете и накълцайте лука. Накълцайте месото (почти като кайма)....
Телешко по френскиТелешко по френски
26 Април
1
Поднесете телешкото по френски с гарнитура от сварен ориз....
Яйца по френскиЯйца по френски
10 Юли
Доматите се режат на половинки, по дължина. Подготвя се огнеупорен съд за печене и се покрива дъното с пласт от домати. Поръсва се със сол....
Круши по френскиКруши по френски
19 Януари
Крушите се разрязват на половинки и се отстраняват семките. Медът се смесва със счуканите на едро орехови ядки. Добавя се настърганото на едрото ренде синьо сирене. Тази смес се слага върху половинките круши и се пече...
Гъби по френскиГъби по френски
13 Април
Почистете гъбите, махнете пънчетата им и ги нарежете на ситно. Задушете ги в масло, прибавете 100 г от ситно нарязания бекон, разбъркайте и ги прехвърлете в тава за печене. Поръсете и отгоре наредете другите 100 бекон...
Чушки по френскиЧушки по френски
12 Януари
1
След това измивате чушките и правите дълъг процеп по дължина на чушките. Изчиствате ги от семките и с лъжица ги пълните от сместа. Накрая ги слагате в хладилник за няколко часа за да стегнат....
Пъстърва по френскиПъстърва по френски
31 Август
Картофите се обелват и се нарязват на кубчетата. Запържват се в смес от зехтина и половината масло. В отделен тиган се запържва беконът, нарязан на парченца. Пъстървата се изчиства, залива се с 2 литра вода, добавя се...
Омлет по френскиОмлет по френски
16 Март
Разбийте много добре яйцата, прибавете сварения картоф и нарязаната шунка. Прибавете ситно нарязаните гъби, задушени в крав масло, ситно нарязания магданоз и сол на вкус. Запържете омлета и сервирайте веднага....
Грах по френскиГрах по френски
13 Дек.
2
Подправете със сол и чер пипер по избор. Сложете капак и оставете на тих огън за 8-10 мин. По избор преди сервиране премахнете листата от мента....
Месо по френскиМесо по френски
12 Окт.
ПОкрийте с фолиото и сложете месото по френски да се пече в загряна на 200 градуса фурна. Накрая може да запечете без фолио....
Сьомга по френскиСьомга по френски
01 Окт.
Месото трябва да придобие нежен светло розов цвят. поднесете с резени лимон и гарнитура по избор....
Карфиол по френскиКарфиол по френски
20 Окт.
Сложете карфиола в огнеоупорна тава, сипете внимателно между розичките по малко сос. Залейте с останалия сос, поръсете с подправките, галетата и останалото масло. Печете в умерена фурна....
Петле по френскиПетле по френски
20 Януари
Съдът за бавно гтвоене се включва на втора степен и френските петлета се готвят три часа. Бавното готвене прави месото изключително крехко и вкусно. Сервира се петле по френски с картофено пюре....
Пиле по френскиПиле по френски
28 Юли
Бон апети с това неустоимо пиле по френски!...