Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Рибено филе по френски с лукМагданозът се нарязва на ситно. Лукът се реже на ситно. Филето от треска се натрива със сол и черен пипер. Поръсва се с магданоз.
В тава, намазана с масло, се слага половината от лука, покрива се с половината филе от...
26 Окт.
Препечени филийки по френски с ягодиЗа малките деца са подходящи прасковите, кайсиите, ябълките, черешите, приготвени по същият начин;
- Кокосовото мляко можете да замените с бадемово или соево;
- За предпочитане е кафявата захар като подсладител, защото...
29 Май
Пълнена пуйка по френски с кестениНарязваме на много дребно сланината, пуешкия дроб, наденичката и телешкото месо.
Разрязваме леко кестените на кръст, бланшираме ги за 5-6 минути и докато са топли ги обелваме.
Сваряваме ги в литър вода, в която сме...
12 Януари
Щука по френскиЩуката по френски е много вкусна.
Източник: Деветстотинъ деветдесетъ и деветъ най-нови и изпитани готварски рецепти, от 1940 г....
30 Април
1
Сърна по френскиКипва се, добавя се месото и след 5 минути се маха от котлона и се сервира сърна по френски....
24 Февр.
Кюфтета по френскиПо вкусни кюфтета по френски не съм опитвала.
Поднесете със салата по избор!
Добър апетит!...
22 Февр.
Агнешко по френскиПокрийте тавата с фолио и сложете агнешкото по френски да се пече за около 2 часа в умерено загряна фурна....
14 Май
Гювеч по френскиОсолете нарязаните на кръгчета патладжани и тиквички и ги оставете да се отцедят. Изпържете ги съвсем леко.
В същата мазнина задушете ситно нарязания лук. Като омекне, прибавете 4 обелени домата, нарязани на филийки....
22 Юли
Картофи по френскиСварете картофите до полуготовност в подослена вода, отцедете ги и ги нарежете на парчета. В дълбок съд сгорещете мазнина и запържете накълцания лук.
Щом леко омекне, сипете брашното, вода, сол и черен пипер на вкус....
24 Юни
11
Сарми по френскиПочистете морковите и ги нарежете на четвъртинки по дължина. Отстранете сърцевината им и отново ги нарежете на тънки пръчици. Обелете и накълцайте лука. Накълцайте месото (почти като кайма)....
24 Май
Яйца по френскиДоматите се режат на половинки, по дължина. Подготвя се огнеупорен съд за печене и се покрива дъното с пласт от домати.
Поръсва се със сол....
10 Юли
Круши по френскиКрушите се разрязват на половинки и се отстраняват семките. Медът се смесва със счуканите на едро орехови ядки. Добавя се настърганото на едрото ренде синьо сирене.
Тази смес се слага върху половинките круши и се пече...
19 Януари
Гъби по френскиПочистете гъбите, махнете пънчетата им и ги нарежете на ситно. Задушете ги в масло, прибавете 100 г от ситно нарязания бекон, разбъркайте и ги прехвърлете в тава за печене.
Поръсете и отгоре наредете другите 100 бекон...
13 Април
Чушки по френскиСлед това измивате чушките и правите дълъг процеп по дължина на чушките.
Изчиствате ги от семките и с лъжица ги пълните от сместа.
Накрая ги слагате в хладилник за няколко часа за да стегнат....
12 Януари
1
Пъстърва по френскиКартофите се обелват и се нарязват на кубчетата. Запържват се в смес от зехтина и половината масло.
В отделен тиган се запържва беконът, нарязан на парченца. Пъстървата се изчиства, залива се с 2 литра вода, добавя се...
31 Август
Омлет по френскиРазбийте много добре яйцата, прибавете сварения картоф и нарязаната шунка.
Прибавете ситно нарязаните гъби, задушени в крав масло, ситно нарязания магданоз и сол на вкус.
Запържете омлета и сервирайте веднага....
16 Март
Грах по френскиПодправете със сол и чер пипер по избор.
Сложете капак и оставете на тих огън за 8-10 мин.
По избор преди сервиране премахнете листата от мента....
13 Дек.
2
Месо по френскиПОкрийте с фолиото и сложете месото по френски да се пече в загряна на 200 градуса фурна. Накрая може да запечете без фолио....
12 Окт.
Сьомга по френскиМесото трябва да придобие нежен светло розов цвят. поднесете с резени лимон и гарнитура по избор....
01 Окт.
Карфиол по френскиСложете карфиола в огнеоупорна тава, сипете внимателно между розичките по малко сос.
Залейте с останалия сос, поръсете с подправките, галетата и останалото масло. Печете в умерена фурна....
20 Окт.
Петле по френскиСъдът за бавно гтвоене се включва на втора степен и френските петлета се готвят три часа.
Бавното готвене прави месото изключително крехко и вкусно.
Сервира се петле по френски с картофено пюре....
20 Януари