Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Салатка ТрадицияСалатка Традиция
20 Март
Подреждаме в чинийка маслините, нарязваме черитата и сиренето поръсваме с босилек. Заливаме с олио на вкус и добавяме сол. Приятен апетит!...
Бобена салата ТрадицияБобена салата Традиция
12 Януари
В тенджера сваряваме зрелия боб и моркова. Нарязваме на ситно червения кромид, на кубчета киселите краставички и сварения морков. Прибавяме зехтина, сварения боб, доматеното пюре и домашната лютеница. Разбъркваме...
Домашни Бухти ТрадицияДомашни Бухти Традиция
30 Януари
Пържим до зачервяване домашни бухти традиция....
Коледна пита ТрадицияКоледна пита Традиция
04 Януари
2
Печете коледна пита Традиция в предварително загрята фурна на 180 градуса на вентилатор....
Картофени кюфтенца ТрадицияКартофени кюфтенца Традиция
01 Април
Приятен апетит с тези картофени кюфтенца Традиция. ❤️...
Кифлички със сирене ТрадицияКифлички със сирене Традиция
10 Окт.
Кифличките със сирене Традиция се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса 15-20 минути. Приятен апетит!...
Хляб от лимец ТрадицияХляб от лимец Традиция
05 Май
В купа слагате брашното, сол на вкус, семена, яйцата, зехтина, балсамовия оцет и киселото мляко, в което сте разбъркали содата. Разбъркайте с лъжица. За да оформите хлебното тесто поръсете бяло брашно. Пече пълнозърнестия...
Бисквитена торта Стара традицияБисквитена торта Стара традиция
22 Март
2
Украсяваме бисквитена торта Стара традиция със счукани орехи. Приятен апетит с най-старата нашенска бисквитена торта!...
Притча за майсторлъкаПритча за майсторлъка
16 Март
Живял някога прочут майстор-грънчар. От изкусните му ръце излизали толкова красиви съдове, че хората не спирали да им се дивят и да ги купуват като топъл хляб. Веднъж при него дошло младо момче, което предложило да...
Пилешки бутчета с ориз ТрадицияПилешки бутчета с ориз Традиция
07 Март
1
Добър апетит с моите пилешки бутчета с ориз Традиция!...
Домашните суджуци се правят с майсторлъкДомашните суджуци се правят с майсторлък
20 Дек.
2
Едно от най-апетитните мезета за всякакви поводи са домашно приготвените суджуци и луканки. Те могат да бъдат приготвени и от различни на вид готови наденици, но за да сте сигурни за състава им, е добре да си ги приготвите...
Овнешки задушен бутОвнешки задушен бут
15 Дек.
Изваждаме готовият бут и го нарязваме на филийки. Поднасяме ястието със сос и поръсено с магданоз....
Пикантен овнешки бутПикантен овнешки бут
19 Февр.
Измиваме месото и правим в него прорези, в които слагаме скилидки чесън. Сгорещяваме маслото и в него изпържваме месото от всички страни. След това го слагаме в йенска тенджера, заливаме го с 1 ч.ч. гореща вода и...
Свински сушен бутСвински сушен бут
18 Април
4
Приготвянето на хубав свински сушен бут зависи много от микроклимата и ако няма да го правите на село, където въздухът е по-чист, резултатът може да не е никак добър....
Печен агнешки бутПечен агнешки бут
04 Дек.
1
Печен агнешки бут на трапезата е винаги добра идея!...
Еленски бут сотеЕленски бут соте
14 Март
6
Мариноване: Нарязваме лука и чесъна на едро и прибавяме останалите подправки за маринатата, слагаме ги на котлона да кипнат и охлаждаме. Заливаме месото и го държим в покрит съд за 24 часа в хладилник. Нарязваме отцеденото...
Печен свински бутПечен свински бут
30 Май
2
Загрейте фурната на 220 градуса. На повърхността на месото направете няколко дълбоки разреза. Намажете хубаво с олио и овкусете със сол и черен пипер. Срежете главите лук наполовина, без да ги обелвате. Разположете ги...
Шпикован овнешки бутШпикован овнешки бут
04 Дек.
Шпикованият овнешки бут е готов....
Пълнен пуешки бутПълнен пуешки бут
08 Юни
Да вие сладко с този пълнен пуешки бут....
Домашен еленски бутДомашен еленски бут
28 Окт.
5
На този етап всичко е в ръцете на еленския климат. По принцип еленският бут трябва да е готов, узрял до края на май - тогава още не е напълно изсъхнал....
Печен овчи бутПечен овчи бут
19 Март
В дълбок съд смесваме червено вино и оцет. Количеството вино, оцет трябва да е равно. Прибавяме пудра захар, смачкан чесън, черен пипер и сол. Разбъркваме цялата смес много добре. Със сместа намазваме месото и увиваме...
Пълнен агнешки бутПълнен агнешки бут
20 Септ.
Направете разрез по дължина на костта в бутчето, махнете част от месото, за да се оформи джобче, в който да се постави плънката. Бутчето се поставя в подходящ съд и се накисва с бирата за един час. Лукът се нарязва на...
Пълнен агнешки бутПълнен агнешки бут
20 Септ.
Направете разрез по дължина на костта в бутчето, махнете част от месото, за да се оформи джобче, в който да се постави плънката. Бутчето се поставя в подходящ съд и се накисва с бирата за един час. Лукът се нарязва на...
Печен свински бутПечен свински бут
30 Май
2
Загрейте фурната на 220 градуса. На повърхността на месото направете няколко дълбоки разреза. Намажете хубаво с олио и овкусете със сол и черен пипер. Срежете главите лук наполовина, без да ги обелвате. Разположете ги...
Печен агнешки бутПечен агнешки бут
27 Дек.
С тази смес намазваме обилно агнешкия бут. Поставяме го в тава, завиваме с фолио и прибираме в хладилника за около час....