Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Салатка ТрадицияПодреждаме в чинийка маслините, нарязваме черитата и сиренето поръсваме с босилек.
Заливаме с олио на вкус и добавяме сол.
Приятен апетит!...
20 Март
Бобена салата ТрадицияВ тенджера сваряваме зрелия боб и моркова.
Нарязваме на ситно червения кромид, на кубчета киселите краставички и сварения морков.
Прибавяме зехтина, сварения боб, доматеното пюре и домашната лютеница.
Разбъркваме...
12 Януари
Коледна пита ТрадицияПечете коледна пита Традиция в предварително загрята фурна на 180 градуса на вентилатор....
04 Януари
2
Кифлички със сирене ТрадицияКифличките със сирене Традиция се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса 15-20 минути.
Приятен апетит!...
10 Окт.
Хляб от лимец ТрадицияВ купа слагате брашното, сол на вкус, семена, яйцата, зехтина, балсамовия оцет и киселото мляко, в което сте разбъркали содата.
Разбъркайте с лъжица.
За да оформите хлебното тесто поръсете бяло брашно.
Пече пълнозърнестия...
05 Май
Бисквитена торта Стара традицияУкрасяваме бисквитена торта Стара традиция със счукани орехи.
Приятен апетит с най-старата нашенска бисквитена торта!...
22 Март
2
Притча за майсторлъкаЖивял някога прочут майстор-грънчар. От изкусните му ръце излизали толкова красиви съдове, че хората не спирали да им се дивят и да ги купуват като топъл хляб. Веднъж при него дошло младо момче, което предложило да...
16 Март
Домашните суджуци се правят с майсторлъкЕдно от най-апетитните мезета за всякакви поводи са домашно приготвените суджуци и луканки. Те могат да бъдат приготвени и от различни на вид готови наденици, но за да сте сигурни за състава им, е добре да си ги приготвите...
20 Дек.
2
Овнешки задушен бутИзваждаме готовият бут и го нарязваме на филийки.
Поднасяме ястието със сос и поръсено с магданоз....
15 Дек.
Пикантен овнешки бутИзмиваме месото и правим в него прорези, в които слагаме скилидки чесън.
Сгорещяваме маслото и в него изпържваме месото от всички страни.
След това го слагаме в йенска тенджера, заливаме го с 1 ч.ч. гореща вода и...
19 Февр.
Свински сушен бутПриготвянето на хубав свински сушен бут зависи много от микроклимата и ако няма да го правите на село, където въздухът е по-чист, резултатът може да не е никак добър....
18 Април
4
Еленски бут сотеМариноване:
Нарязваме лука и чесъна на едро и прибавяме останалите подправки за маринатата, слагаме ги на котлона да кипнат и охлаждаме. Заливаме месото и го държим в покрит съд за 24 часа в хладилник.
Нарязваме отцеденото...
14 Март
6
Печен свински бутЗагрейте фурната на 220 градуса.
На повърхността на месото направете няколко дълбоки разреза. Намажете хубаво с олио и овкусете със сол и черен пипер. Срежете главите лук наполовина, без да ги обелвате. Разположете ги...
30 Май
2
Домашен еленски бутНа този етап всичко е в ръцете на еленския климат. По принцип еленският бут трябва да е готов, узрял до края на май - тогава още не е напълно изсъхнал....
28 Окт.
5
Печен овчи бутВ дълбок съд смесваме червено вино и оцет.
Количеството вино, оцет трябва да е равно.
Прибавяме пудра захар, смачкан чесън, черен пипер и сол.
Разбъркваме цялата смес много добре.
Със сместа намазваме месото и увиваме...
19 Март
Пълнен агнешки бутНаправете разрез по дължина на костта в бутчето, махнете част от месото, за да се оформи джобче, в който да се постави плънката.
Бутчето се поставя в подходящ съд и се накисва с бирата за един час. Лукът се нарязва на...
20 Септ.
Пълнен агнешки бутНаправете разрез по дължина на костта в бутчето, махнете част от месото, за да се оформи джобче, в който да се постави плънката.
Бутчето се поставя в подходящ съд и се накисва с бирата за един час. Лукът се нарязва на...
20 Септ.
Печен свински бутЗагрейте фурната на 220 градуса.
На повърхността на месото направете няколко дълбоки разреза. Намажете хубаво с олио и овкусете със сол и черен пипер. Срежете главите лук наполовина, без да ги обелвате. Разположете ги...
30 Май
2
Печен агнешки бутС тази смес намазваме обилно агнешкия бут.
Поставяме го в тава, завиваме с фолио и прибираме в хладилника за около час....
27 Дек.