Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пастърма от еленско месоИзрежете от еленския бут правилни дълги парчета с дебелина 3-4 см. Не трябва да имат тлъстинки. Смесете солта със селитрата и захарта (за 1 кг месо са достатъчни 75 г от сместа)....
21 Януари
1
Еленско месо с грах и пресни картофиПоднасяме еленското месо с грах и пресни картофи, докато е още топло самото ястие...
31 Май
1
Как се готви еленско месоОт еленско месо се приготвят изискани ястия за ценители. Еленското месо е ценно заради вкуса си и заради високото съдържание на белтъчини и витамини....
28 Август
Идеи за мезета от еленско месоКюфтета от еленско или сърнешко месо
Кюфтетата от еленско са чудесни мезета за червено вино или бира. Могат да се консумират и като самостоятелно ястие, най-често с гарнитура....
09 Май
Как се готви еленско месо?Еленското месо е идеален избор за хора, който са на диета или спазват здравословен начин на живот.
Как се готви еленски месо?...
20 Юни
Еленско платоФиле Елена, Еленски бут и Еленска сланина са продукти от свинско месо, приготвено в Еленският балкан, а не мезета от еленско месо. Както много хора мислят!...
04 Март
Еленско филеФилетата се задушават в половината от мазнината, наредени отгоре със задушени гъби, които са покрити с парче сланина.
След като се позапекат на фурна с малко вода или бульон, поднасят се залети със сос, който се приготвя...
29 Януари
1
Еленско филеФилетата се задушават в половината от мазнината, наредени отгоре със задушени гъби, които са покрити с парче сланина.
След като се позапекат на фурна с малко вода или бульон, поднасят се залети със сос, който се приготвя...
29 Януари
1
Марината за еленскоСлед около 1 час еленското може да се извади от маринатата и да се изпържи или изпече....
14 Ноем.
Еленско със сметанов сосЗапържвате стековете и лука в тиган с масло. Нарязвате лютите чушлета на шайби, като отстранявате семето и добавяте заедно с мащерката.
Слагате в тигана и бульона, а след това и сметаната, слагате капак и задушавате докато...
16 Септ.
1
Еленско със сметанов сосЗапържвате стековете и лука в тиган с масло. Нарязвате лютите чушлета на шайби, като отстранявате семето и добавяте заедно с мащерката.
Слагате в тигана и бульона, а след това и сметаната, слагате капак и задушавате докато...
16 Септ.
1
Еленско с червен винен сосЕленското се изважда от тигана и се слага на топло. Сокът от печеното се кипва заедно с червеното вино и се прецежда.
Добавят му се сметаната, желето, сол и черен пипер.
Еленското с червен винен сос е готово....
28 Август
Гъше месоГъшето месо се добива от птици, наречени гъски (Anser). Гъските са род едри пернати, които са разпространени в Европа, Азия, Африка, Северна Америка и Южна Америка. Още от дълбока древност хората отглеждат различни видове...
23 Август
Биволско месоБиволското месо се добива от едри бозайници, наречени биволи. Към този род се причисляват множество видове, някои от които вече са изчезнали. Също като говедата те спадат към разред Чифтокопитни (Artiodactyla). Ще познаете...
10 Август
Говеждо месоГовеждото месо е известно като храна още от незапомнени времена. Римляните, германците и картагенците са отглеждали рогат добитък и са го използвали възможно най-рационално. В наши дни всяка страна има свои породи, които...
29 Ноем.
Агнешко МесоАгнешкото месо се използва по цял свят за безброй невероятни рецепти за печено агнешко, агнешки ребърца, пълнено агне и т.н. Когато то е етикирано като пролетно агне, това означава, че е изкарано на пазара през пролетта...
25 Януари
Пуешко МесоВероятно няма друга храна, която винаги да ражда в съзнанието ни образа на празник, семейство и приятели, като пуйката. Зимата е сезонът, в който се наслаждаваме на пуешкото месо, но прекрасния ѝ вкус и хранителна стойност...
12 Септ.
Месо от акулаМесо с вкус на опасен морски хищник – това е месото от акула. Несъмнено вкусът на месото от акула може да не допадне на мнозина, но определено си заслужава да се опита.
Състав на месо от акула
Месото от акула съдържа...
28 Август
Месо от щраусМесото от щраус е деликатес, който се добива от най-голямата птица в света. Щраусът /Struthio camelus/ спада към разред Щраусоподобни /Struthioniformes/. Щраусите неслучайно се считат са най-едрите птици на планетата. Те...
07 Август
Глазиране на месоГлазирането е повърхностен, краткотраен процес на предаване на топлина, при който трябва да се има предвид цялата повърхност на продукта.
За да се разбере същността на процеса, може да се наблюдава какво се случва със...
11 Март
Без червено месо месо в студентските столове в ОксфордЕкологичните теми са не само модерни в последното десетилетие. Те са и надежден начин да се насочва непрекъснато вниманието към опазването на околната среда и предизвикателствата, които поставят пред човешкото общество нарастващите...
03 Дек.
Шпиковано месоВзимаме едно хубаво парче свинско месо, измиваме и го подсушаваме. Нарязваме си на малки парченца сланината, чесъна и моркова.
В горната част на месото с остър нож правим разрези, в които да сложим по парче чесън, морков...
04 Дек.
4
Пържено месоНарежете предварително измитото и подсушено месо на големи парчета. Набодете ги с ножа, сложете ги в хаван и го начукайте добре.
Поръсете с подправки и добавете скълцаните ситно лук и магданоз.
Загрейте мазнина и...
04 Дек.
Пържено месоНарежете месото от свински бут на големи парчета, измийте го и го набодете с нож.
По желание може да счукате леко месото в хаван, като го овкусите със сол и черен пипер и го объркате с накълцания лук и магданоз.
Всичко...
17 Януари
Какво съдържа агнешкото месо?Каква е ползата от агнешко месо?
Разбира се, в допълнение към изключителния си вкус, агнешкото месо носи много ползи за тялото. И така, младото месо от агне съдържа голямо количество флуор, който предпазва зъбите от кариес...
20 Май