Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пастърма от еленско месоПастърма от еленско месо
21 Януари
1
Изрежете от еленския бут правилни дълги парчета с дебелина 3-4 см. Не трябва да имат тлъстинки. Смесете солта със селитрата и захарта (за 1 кг месо са достатъчни 75 г от сместа)....
Еленско месо с грах и пресни картофиЕленско месо с грах и пресни картофи
31 Май
1
Поднасяме еленското месо с грах и пресни картофи, докато е още топло самото ястие...
Как се готви еленско месоКак се готви еленско месо
28 Август
От еленско месо се приготвят изискани ястия за ценители. Еленското месо е ценно заради вкуса си и заради високото съдържание на белтъчини и витамини....
Идеи за мезета от еленско месоИдеи за мезета от еленско месо
09 Май
Кюфтета от еленско или сърнешко месо Кюфтетата от еленско са чудесни мезета за червено вино или бира. Могат да се консумират и като самостоятелно ястие, най-често с гарнитура....
Как се готви еленско месо?Как се готви еленско месо?
20 Юни
Еленското месо е идеален избор за хора, който са на диета или спазват здравословен начин на живот. Как се готви еленски месо?...
Еленско платоЕленско плато
04 Март
Филе Елена, Еленски бут и Еленска сланина са продукти от свинско месо, приготвено в Еленският балкан, а не мезета от еленско месо. Както много хора мислят!...
Еленско филеЕленско филе
29 Януари
1
Филетата се задушават в половината от мазнината, наредени отгоре със задушени гъби, които са покрити с парче сланина. След като се позапекат на фурна с малко вода или бульон, поднасят се залети със сос, който се приготвя...
Еленско филеЕленско филе
29 Януари
1
Филетата се задушават в половината от мазнината, наредени отгоре със задушени гъби, които са покрити с парче сланина. След като се позапекат на фурна с малко вода или бульон, поднасят се залети със сос, който се приготвя...
Марината за еленскоМарината за еленско
14 Ноем.
След около 1 час еленското може да се извади от маринатата и да се изпържи или изпече....
Еленско със сметанов сосЕленско със сметанов сос
16 Септ.
1
Запържвате стековете и лука в тиган с масло. Нарязвате лютите чушлета на шайби, като отстранявате семето и добавяте заедно с мащерката. Слагате в тигана и бульона, а след това и сметаната, слагате капак и задушавате докато...
Еленско със сметанов сосЕленско със сметанов сос
16 Септ.
1
Запържвате стековете и лука в тиган с масло. Нарязвате лютите чушлета на шайби, като отстранявате семето и добавяте заедно с мащерката. Слагате в тигана и бульона, а след това и сметаната, слагате капак и задушавате докато...
Еленско с червен винен сосЕленско с червен винен сос
28 Август
Еленското се изважда от тигана и се слага на топло. Сокът от печеното се кипва заедно с червеното вино и се прецежда. Добавят му се сметаната, желето, сол и черен пипер. Еленското с червен винен сос е готово....
Гъше месоГъше месо
23 Август
Гъшето месо се добива от птици, наречени гъски (Anser). Гъските са род едри пернати, които са разпространени в Европа, Азия, Африка, Северна Америка и Южна Америка. Още от дълбока древност хората отглеждат различни видове...
Биволско месоБиволско месо
10 Август
Биволското месо се добива от едри бозайници, наречени биволи. Към този род се причисляват множество видове, някои от които вече са изчезнали. Също като говедата те спадат към разред Чифтокопитни (Artiodactyla). Ще познаете...
Говеждо месоГовеждо месо
29 Ноем.
Говеждото месо е известно като храна още от незапомнени времена. Римляните, германците и картагенците са отглеждали рогат добитък и са го използвали възможно най-рационално. В наши дни всяка страна има свои породи, които...
Агнешко МесоАгнешко Месо
25 Януари
Агнешкото месо се използва по цял свят за безброй невероятни рецепти за печено агнешко, агнешки ребърца, пълнено агне и т.н. Когато то е етикирано като пролетно агне, това означава, че е изкарано на пазара през пролетта...
Пуешко МесоПуешко Месо
12 Септ.
Вероятно няма друга храна, която винаги да ражда в съзнанието ни образа на празник, семейство и приятели, като пуйката. Зимата е сезонът, в който се наслаждаваме на пуешкото месо, но прекрасния ѝ вкус и хранителна стойност...
Месо от акулаМесо от акула
28 Август
Месо с вкус на опасен морски хищник – това е месото от акула. Несъмнено вкусът на месото от акула може да не допадне на мнозина, но определено си заслужава да се опита. Състав на месо от акула Месото от акула съдържа...
Месо от щраусМесо от щраус
07 Август
Месото от щраус е деликатес, който се добива от най-голямата птица в света. Щраусът /Struthio camelus/ спада към разред Щраусоподобни /Struthioniformes/. Щраусите неслучайно се считат са най-едрите птици на планетата. Те...
Глазиране на месоГлазиране на месо
11 Март
Глазирането е повърхностен, краткотраен процес на предаване на топлина, при който трябва да се има предвид цялата повърхност на продукта. За да се разбере същността на процеса, може да се наблюдава какво се случва със...
Без червено месо месо в студентските столове в ОксфордБез червено месо месо в студентските столове в Оксфорд
03 Дек.
Екологичните теми са не само модерни в последното десетилетие. Те са и надежден начин да се насочва непрекъснато вниманието към опазването на околната среда и предизвикателствата, които поставят пред човешкото общество нарастващите...
Шпиковано месоШпиковано месо
04 Дек.
4
Взимаме едно хубаво парче свинско месо, измиваме и го подсушаваме. Нарязваме си на малки парченца сланината, чесъна и моркова. В горната част на месото с остър нож правим разрези, в които да сложим по парче чесън, морков...
Пържено месоПържено месо
04 Дек.
Нарежете предварително измитото и подсушено месо на големи парчета. Набодете ги с ножа, сложете ги в хаван и го начукайте добре. Поръсете с подправки и добавете скълцаните ситно лук и магданоз. Загрейте мазнина и...
Пържено месоПържено месо
17 Януари
Нарежете месото от свински бут на големи парчета, измийте го и го набодете с нож. По желание може да счукате леко месото в хаван, като го овкусите със сол и черен пипер и го объркате с накълцания лук и магданоз. Всичко...
Какво съдържа агнешкото месо?Какво съдържа агнешкото месо?
20 Май
Каква е ползата от агнешко месо? Разбира се, в допълнение към изключителния си вкус, агнешкото месо носи много ползи за тялото. И така, младото месо от агне съдържа голямо количество флуор, който предпазва зъбите от кариес...