Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кюфтета за бургери от ресторант за бързо храненеКюфтета за бургери от ресторант за бързо хранене
02 Април
Кюфтетата за бургери се пекат на силно загрята скара, като ги запечатвате от двете страни за по около 4-5 минути. Така ще се получат средно изпечени, но ако желаете, може да ги печете повече. Важно!...
Японски Чийзкейк - направо се топи в устатаЯпонски Чийзкейк - направо се топи в устата
10 Март
Можете да го сервирате топъл или студен. По ваш избор. Да ви е сладко с моя японски чийзкейк - направо се топи в устата!...
Японски ресторант глобява за неизядена хранаЯпонски ресторант глобява за неизядена храна
08 Април
1
Той е и изключително редовен посетител на ресторанта. Обяснението на управителите обаче успокоява страстите на разгорещените коментари, които съобщението предизвиква....
Как да се държим с новите колегиКак да се държим с новите колеги
07 Май
Ако новият ви колега се държи студено, дистанцирано и показва нежелание да се сближи с вас, или пък високомерие в професионално отношение, старайте се все пак да бъдете учтиви....
Как да държим новороденото?Как да държим новороденото?
18 Ноем.
Можете да го държите изправено на рамото си – с едната ръка го държите за дупето, а с другата за главата....
Как да държим бебетоКак да държим бебето
09 Юли
Едно от тях е как да го държим правилно. Колкото и да ви се иска да гушкате бебето, помнете, че то е малко и крехко и можете да го нараните. Пипайте го леко и внимателно....
Робърт Де Ниро отваря японски ресторант в Черна ГораРобърт Де Ниро отваря японски ресторант в Черна Гора
17 Май
Легендарният актьор Робърт Де Ниро и приятелят му, японецът Нобуюки Мацухиса, ще открият японски ресторант в Черна гора....
Японски палачинкиЯпонски палачинки
19 Април
2
Сместта е малко по-гъста от тази за традиционните палачинки и така или иначе няма да се разлеят в целия тиган. Наблюдавайте палачинката, когато се появят мехурчета по цялата ѝ повърхност, е готова за обръщане....
Японски КексЯпонски Кекс
10 Юли
2
На няколко пъти с кратки почивки добавете захарта, оставете да бърка до много пухкав крем. Прибавете половината от меденото мляко и половината от брашното, оставете да се разбърка добре....
Японски БухтичкиЯпонски Бухтички
19 Юли
Пържим до златисто и изваждаме бухтичките върху хартия, за да се отцедят от мазнината. След това ги подреждаме в чиния, заливаме ги с топинг и ги поръсваме с цветни пръчици. Японските Бухтички са готови....
Японски омлетЯпонски омлет
26 Юни
Когато яйцата се захванат, прегъваме единия и другия край към средата. Върху тях сипваме втори път от сместа, която трябва да покрива от едната страна до другата, а не целия съд....
Японски оризЯпонски ориз
29 Март
1
Оризът се измива и сварява във водата, след което отново се изплаква със студена вода и си оставя да се отцеди. Към него се добавят грахът и царевицата, но отцедени от сока на консервите....
Японски бисквитиЯпонски бисквити
22 Февр.
Разделяме тестото на две и го оставяме да почине за 30 минути. Оформяме го на руло и режем на тънки филийки. Редим в тава застлана с хартия за печене и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15 минути....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Щом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари. Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
Как да се храним здравословно в ресторантКак да се храним здравословно в ресторант
06 Март
Прегледайте менюто предварително Менютата на повечето ресторанти вече са достъпни онлайн, затова е добре да го прегледате преди да пристигнете в ресторанта....
Пухкавите японски палачинкиПухкавите японски палачинки
28 Февр.
3
Японските палачинки са с малко продукти, но имат своята специфика в приготвянето. За целта двете яйца се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбиват с млякото на хомогенна смес....
Японски палачинки окономиякиЯпонски палачинки окономияки
29 Януари
Повтаря се същото и с останалата смес. Готовите японски палачинки окономияки се сервират със сос по избор или домашен окономияки сос....
Лесен японски чийзкейкЛесен японски чийзкейк
22 Февр.
Оставете чийзкейка напълно да изстине в печката, иначе ще спадне. Поръсва се с пудра захар. Лесният японски чийзкейк е готов....
Японски кифлички хокайдоЯпонски кифлички хокайдо
09 Дек.
1
Намазват се с разбит жълтък и се пекат японски кифлички хокайдо на 180°C до готовност....
Пухкав японски омлетПухкав японски омлет
02 Януари
Ако има остатъци от сол или от жълтъци, няма да се получат белтъците на сняг....
Японски крем карамелЯпонски крем карамел
17 Май
Извадете, охладете и сервирайте студен японския крем карамел. За любителите на крем карамела, ето и вариант за класически крем карамел....
Домашни японски сладкиДомашни японски сладки
08 Ноем.
Трябва да се получи меко лепкаво тесто. Разделяме го на 2 части. Към едната добавяме какаото и размесваме, за да се получи хомогенно шоколадово тесто....
Месо по японскиМесо по японски
02 Дек.
Загрейте зехтина в уок или др. тиган и запържете бързо месото на висока температура - трябва да се бърка постоянно, за да не загори и да стане сухо....