Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо да ядем повече дюли?Защо да ядем повече дюли?
25 Септ.
Полезните свойства на дюлите са познати на човечеството от дълбока древност. Смята се, че още бащата на медицината Хипократ е препоръчвал този плод като лек за стомашно-чревния тракт. Понеже в дюлята има високо съдържание...
Фенел на фурнаФенел на фурна
31 Окт.
Поднесете печения фенел топъл или леко изстинал. Чудно вкусен да се хапва самостоятелно или като гарнитура за риба или месо. Фенелът на фурна е много вкусен....
Защо да ядем повече авокадо?Защо да ядем повече авокадо?
16 Окт.
Авокадото е плод, богат на мононенаситени мазнини. Човешкото тяло лесно ги преработва в енергия, помага да се абсорбират мазнините от другите храни. Добавяйте авокадо в салати и супи. Така тялото ви ще има защита срещу...
Защо да ядем повече киселец?Защо да ядем повече киселец?
01 Май
Доскоро повечето готвачи не използваха киселец в менютата си....
Защо да ядем повече орехи?Защо да ядем повече орехи?
10 Февр.
В козметичните продукти все повече се използва орехът като съставка. Хранителните вещества в тях спомагат за по-бързото зарастване на различни белези и пигментации по кожата....
Защо да ядем повече ягоди?Защо да ядем повече ягоди?
16 Май
За да се възползвате от всички добри свойства на сочните плодчета, наблягайте на повече рецепти с ягоди или опитайте някоя от нашите ягодови торти....
Защо да ядем повече мандарини?Защо да ядем повече мандарини?
18 Дек.
Ако и вие обичате да си хапвате полезни цитруси, тогава със сигурност ще ви бъде интересно да научите повече за тях. Защо да ядем повече мандарини?...
Защо да ядем повече ориз?Защо да ядем повече ориз?
22 Февр.
Защо да ядем повече ориз? Ново проучване и изследване, при което са взели участие повече от 14 хиляди души доказа за пореден път, че яденето на ориз е полезно....
Салата с Фенел и РепичкиСалата с Фенел и Репички
07 Юни
Почистете и нарежете на фини колелца на V-образно ренде фенела и репичките. По желание може да добавите и по-крехките стъбълца на фенела, също нарязани на тънички колелца....
Супа с фенел и лещаСупа с фенел и леща
08 Юни
Супата с фенел и леща е много вкусна....
Салата с фенел и портокалСалата с фенел и портокал
20 Април
Поръсете с листенцата от фенел и разбъркайте. Добър апетит! Салатата с фенел и портокал е готова....
Пюре от Фенел с чесънПюре от Фенел с чесън
15 Февр.
Измийте и нарежете главите фенел на V-образно ренде на тънки шайби. Нарежете и стъблата, ако са все още крехки. Листенцата от фенела също нарежете и оставете настрани....
Салата от фенел и портокалСалата от фенел и портокал
27 Ноем.
Подредете ги върху фенела. Поръсете със сол, черен пипер и малко зехтин. Украсете салатата с малки клончета пресен копър....
Салата с фенел и ябълкиСалата с фенел и ябълки
15 Август
1
Фенелът също се измива и нарязва на лентички. Измийте смокините и кайсиите и ги нарежете на парченца поотделно. Смесете ябълките, копъра, смокините и сушени кайсии....
Салата от фенел и крушиСалата от фенел и круши
24 Април
Измийте фенела, отцедете го и го почистете. Нарежете крушите на четвъртинки и почистете семките. Нарежете крушите и фенела на тънки филийки и ги сложете в купа....
Картофи с фенел и аспержиКартофи с фенел и аспержи
17 Февр.
Затворете тигана с капак и оставете зеленчуците да се задушат за около 20 минути. Поднесете задушените картофи като гарнитура или като основно ястие. Картофите с фенел и аспержи са много вкусни....
Салата от тиква, фенел и ябълкиСалата от тиква, фенел и ябълки
07 Юни
Салатата от тиква, фенел и ябълки е много вкусна....
Свинско с фенел и гъбен сосСвинско с фенел и гъбен сос
15 Окт.
Оставете всичко да покъкри за няколко минути и сервирайте....
Защо да ядем повече червено цвекло?Защо да ядем повече червено цвекло?
01 Дек.
Но, разбира се, те биха могли да му дойдат в повече. Тогава се намесва цвеклото и съдейства за нормалното функциониране на органа....
Защо да ядем повече пикантни ястияЗащо да ядем повече пикантни ястия
21 Февр.
Храненето с лютиви и изобилстващи от остри подправки храни засилва метаболизма, чрез съставката капсаицин подпомага изгарянето на повече мазнини и така неусетно някои излишни килограми се топят....
Защо да ядем повече пъдпъдъчи яйца?Защо да ядем повече пъдпъдъчи яйца?
05 Февр.
Например витамин В1 в състава им е 3 пъти повече, витамин В2 - 2 пъти, а витамин А - 2. 5 пъти....
Защо да ядем повече пъдпъдъчи яйца?Защо да ядем повече пъдпъдъчи яйца?
04 Април
Подобряват метаболизма и действат благотворно на храносмилателната система, макар че не трябва да претоварвате организма с повече от 5 до 6 яйца на ден....
Защо да ядем повече черен шоколадЗащо да ядем повече черен шоколад
19 Февр.
Въпреки сладостта на повечето шоколадови продукти на пазара, за черният шоколад, който е натуралният и истински вариант, е характерна една леко горчива нотка, която не се харесва на всекиго....
Защо да ядем повече кедрови ядки?Защо да ядем повече кедрови ядки?
28 Юли
От всички видове ядки кедровите са най-скъпите. Но хранителната стойност на кедровите плодове е неоспорима - те съдържат вещества, уникални за човешкото тяло, които могат дълго време да ни дадат здраве. Какви са ползите...
Салата с фенел и портокали и медСалата с фенел и портокали и мед
08 Юни
Салатата с фенел и портокали и мед е готова....