Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Колко кафе трябва да пиете?Колко кафе трябва да пиете?
25 Ноем.
Но не трябва да забравяте, че кофеин има и в много други продукти. Той се съдържа в напитки на основата на кафе, в някои видове чай, в безалкохолни и енергийни напитки, в шоколада, в някои лекарства....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Лука нарежете на филийки, а после на полумесеци. Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Печем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути. Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Варете ги около 15 минути след момента на завиране на водата. Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка. Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Защо да пием вода на гладно всяка сутрин?Защо да пием вода на гладно всяка сутрин?
18 Март
Рядко се споменава за пиенето на вода сутрин на гладно, а това е много полезна практика. Защо да пием вода на гладно сутрин? - Заради детокс ефекта, който водата упражнява на гладно....
Защо не трябва да се отказвате от удоволствието да пиете кафеЗащо не трябва да се отказвате от удоволствието да пиете кафе
21 Август
Пиете кафе! Но знаете ли как дневната чаша ободряваща напитка се отразява на здравето ви?...
Ето защо трябва да пиете вода от меден съдЕто защо трябва да пиете вода от меден съд
09 Септ.
За да отслабнете по-бързо, опитайте редовно да пиете вода, съхранявана в меден съд....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
В тенджера се изсипва млякото, добавя се брашното и с телена бъркалка се разбърква до напълно гладка смес. Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Сложете тенджерата с млякото на огъня и включете да загрява на 37-38 градуса....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Сложете ги във фурната на 90 °C да се сушат за около 4-5 часа, докато станат тънки. Прехвърлете сушените домати в буркани. Сложете във всеки един босилек, мащерка и нарязан чесън....
Защо трябва да спрете да купувате маргарин?Защо трябва да спрете да купувате маргарин?
17 Май
Разбира се, не трябва да се прекалява с приема и на масло, което важи и за други храни, съдържащи наситени масти....
Ето защо трябва да пиете кафето със сол вместо захарЕто защо трябва да пиете кафето със сол вместо захар
12 Февр.
Солта дори не трябва да се прибавя във всяка чаша с кафе. Достатъчна е само малка щипка в каната. Това ще омекоти цялостния вкус на любимата тонизираща напитка....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Оставя се да се изцежда, като мазането със сол се повтаря. След като се е изцедило добре, се поставя в хладилник, пак на решетка. Обръща се на 24 часа. Домашното краве сирене е готово....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Ето защо всяка сутрин трябва да се пие ябълков оцетЕто защо всяка сутрин трябва да се пие ябълков оцет
24 Юни
Изследвания доказват, че ябълковият оцет може да намали риска от различни видове рак, сърдечни заболявания и заболявания на кръвоносната система. Ябълковият оцет е с отлична антиоксидантна активност и помага за предотвратяване...
Съхранявате зеленчуците в найлонови торбички? Ето защо трябва да спретеСъхранявате зеленчуците в найлонови торбички? Ето защо трябва да спрете
31 Юли
Въпреки всичките предупреждения колко вредни за околната среда са найлоновите торбички, честно казано, повечето от нас все още ги използват. Те са евтини, лесни за употреба и лесно достъпни. Реално погледнато, те до такава...
Защо трябва да пиете редовно тези напиткиЗащо трябва да пиете редовно тези напитки
10 Януари
В следните редове ще ви запознаем с това кои напитки трябва да пиете редовно и защо това е необходимо за организма ви. Вижте повече: Вода Без прием на вода човекът няма как да съществува....
Ето защо трябва да спрете да ядете пилешки гърди с бели ивициЕто защо трябва да спрете да ядете пилешки гърди с бели ивици
13 Февр.
2
Някои експерти дори твърдят, че белите ивици носят риск от проблеми със сърцето, а в комбинация с множеството химикали, които се използват за последващата обработка на месото, пилешкото не би трябвало вече да е в листата...