Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Ето защо трябва да ядете повече кивиЕто защо трябва да ядете повече киви
11 Май
В полза на дихателната система Хората с астма и хронични проблеми с дихателната система също трябва да похапват по-често киви....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Ето защо трябва да ядете лук всеки ден!Ето защо трябва да ядете лук всеки ден!
27 Януари
Ако имате проблеми с бъбреците, черния дроб, сърцето, със стомашна язва, дори и в малко количество можете да ядете лук само с разрешението на Вашия лекар....
Защо трябва да ядете марулиЗащо трябва да ядете марули
03 Април
1
Марулята е популярна съставка на салатите, не само заради страхотната си вкус, но и за огромната полза за здравето на човек. Марулите са едни от най-деликатните салатни растения в света. Считана е за царицата на салатните...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Защо трябва да спрете да купувате маргарин?Защо трябва да спрете да купувате маргарин?
17 Май
Разбира се, не трябва да се прекалява с приема и на масло, което важи и за други храни, съдържащи наситени масти....
Ето защо никога не трябва да ядете зелени картофи!Ето защо никога не трябва да ядете зелени картофи!
09 Август
Знаете ли, че зелени картофи не трябва да се консумират. Дори и тези, които са обилно покрити с кълнове, трябва да се избягват....
Как да спрете да ядете неконтролируемо?Как да спрете да ядете неконтролируемо?
22 Април
Спрете да ядете веднага щом усетите първите признаци на ситост. Наблюдавайте себе си да идентифицирате „сигналите“, които тялото ви дава, когато стомахът е пълен (обикновено това е тежест в корема)....
Ето защо трябва да спрете да пиете кафе сутрин на гладноЕто защо трябва да спрете да пиете кафе сутрин на гладно
24 Ноем.
Какво трябва да пиете тогава сутрин Сигурни сме, че сте чували много пъти как бутилката с вода трябва да стои на нощното ви шкафче и това да е първото нещо, към което трябва да посегнете, след като се събудите....
Бели патладжани с пилешки гърди и портокалов сосБели патладжани с пилешки гърди и портокалов сос
17 Август
Добавяме нарязаните на кубчета пилешки гърди, сърцевината на белите патладжани, нарязани на ситно, естрагон, риган, и оставяме да заври на слаб огън. Когато течността се изпари, добавяме сол, ако е необходимо....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Съхранявате зеленчуците в найлонови торбички? Ето защо трябва да спретеСъхранявате зеленчуците в найлонови торбички? Ето защо трябва да спрете
31 Юли
Въпреки всичките предупреждения колко вредни за околната среда са найлоновите торбички, честно казано, повечето от нас все още ги използват. Те са евтини, лесни за употреба и лесно достъпни. Реално погледнато, те до такава...
Ето кога не трябва да ядете кайсииЕто кога не трябва да ядете кайсии
06 Септ.
В случай че решите да хапнете, не прекалявайте и спрете веднага, ако усетите какъвто и да било дискомфорт!...