Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Ето защо трябва да ядете повече кивиВ полза на дихателната система
Хората с астма и хронични проблеми с дихателната система също трябва да похапват по-често киви....
11 Май
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Ето защо трябва да ядете лук всеки ден!Ако имате проблеми с бъбреците, черния дроб, сърцето, със стомашна язва, дори и в малко количество можете да ядете лук само с разрешението на Вашия лекар....
27 Януари
Защо трябва да ядете марулиМарулята е популярна съставка на салатите, не само заради страхотната си вкус, но и за огромната полза за здравето на човек.
Марулите са едни от най-деликатните салатни растения в света. Считана е за царицата на салатните...
03 Април
1
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
07 Май
1
Как да изсушим домати във фурнатаОставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
07 Юли
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Защо трябва да спрете да купувате маргарин?Разбира се, не трябва да се прекалява с приема и на масло, което важи и за други храни, съдържащи наситени масти....
17 Май
Ето защо никога не трябва да ядете зелени картофи!Знаете ли, че зелени картофи не трябва да се консумират. Дори и тези, които са обилно покрити с кълнове, трябва да се избягват....
09 Август
Как да спрете да ядете неконтролируемо?Спрете да ядете веднага щом усетите първите признаци на ситост. Наблюдавайте себе си да идентифицирате „сигналите“, които тялото ви дава, когато стомахът е пълен (обикновено това е тежест в корема)....
22 Април
Ето защо трябва да спрете да пиете кафе сутрин на гладноКакво трябва да пиете тогава сутрин
Сигурни сме, че сте чували много пъти как бутилката с вода трябва да стои на нощното ви шкафче и това да е първото нещо, към което трябва да посегнете, след като се събудите....
24 Ноем.
Бели патладжани с пилешки гърди и портокалов сосДобавяме нарязаните на кубчета пилешки гърди, сърцевината на белите патладжани, нарязани на ситно, естрагон, риган, и оставяме да заври на слаб огън. Когато течността се изпари, добавяме сол, ако е необходимо....
17 Август
Как да си направим домашно краве сиренеЦедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Съхранявате зеленчуците в найлонови торбички? Ето защо трябва да спретеВъпреки всичките предупреждения колко вредни за околната среда са найлоновите торбички, честно казано, повечето от нас все още ги използват. Те са евтини, лесни за употреба и лесно достъпни. Реално погледнато, те до такава...
31 Юли
Ето кога не трябва да ядете кайсииВ случай че решите да хапнете, не прекалявайте и спрете веднага, ако усетите какъвто и да било дискомфорт!...
06 Септ.