Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пандишпан с черешиКогато пандишпанът с череши изстине, поръсете с пудра захар и поднесете!
Приятен апетит!
Източник: Василева Д. Н. от Кулинарна мрежа...
06 Юни
1
Пандишпан с млякоДокато пандишпанът се пече, прясното мляко се обърква с кристалната захар и се кипва. Добавят се ванилиите и се разбърква добре.
Охладения пандишпан се залива с горещото подсладено мляко и се нарязва на парчета....
15 Окт.
Лимонов пандишпан с какаоРазбиваме яйцата с бакпулвера и захарта.
Добавяме останалите съставки и накрая - брашното.
Печем на 180 градуса, като не загряваме предварително фурната...
19 Февр.
Пандишпан с прясно млякоПандишпанът се оставя да изстине напълно, преди да бъде нарязан в желаните форми и залят с горещо прясно мляко, подсладено със захар и по желание ароматизирано с ванилия.
Изключителен десерт!...
27 Юни
Какаов пандишпан с млечен кремИзпичаме пандишпана на 180 градуса за 25 минути. След като изстине, го отделяме от хартията, изрязваме краищата, за да изравним и го разделяме на две вертикално през средата....
28 Юли
1
Ягодов трайфъл с пандишпан и тофиМоже да се приготви и в подходящи стъклени чаши, но правилото е да е в купа с дълга лъжица за сладкиш.
Ползвала съм вино Порто за напояване на пандишпана....
14 Май
8
Пандишпан с шоколад и бостънски кремОставя се да се стече по страните ѝ.
Пандишпанът с шоколад и бостънски крем е много вкусен....
07 Май
Пандишпан с вишни и бисквитени трохиОколо 10 мин преди пълната готовност на сладкиша се поръсва с бисквитените трохи и се връща във фурната, за да се доизпече....
26 Юни
Дупчен пандишпан с шоколадов крем и ягодиПроверете с клечка, дали е добре изпечен пандишпанът - при изваждане на клечката не трябва да има тесто по нея....
12 Юни
Пухкав пандишпан за сладкиши и тортиТова се прави, за да извадите пандишпана по-лесно от тавата.
Предварително затоплете фурната на 170. Може да я пуснете преди да започнете с приготвянето на пандишпана. Не включвайте вентилатор....
18 Март
Как да приготвим идеалния пататникАко го правите в домашни условия обаче, е по-добре да го приготвите в тава на фурна, защото по този начин вкусът му ще е много по добър, а и ще стане много по здравословен....
05 Февр.
1
Тънкости в приготвяне на пандишпанов блатОбщи насоки при приготвяне на пандишпанов блат
Тези блатове са изключително въздушни и леки, за разлика от другите видове блатове за торти, които са много по-сухи....
03 Юни
Как да си приготвим идеалните гофретиИма стотици рецепти за приготвяне на гофрети (виж галерията), без дори да се знае в коя страна в света са се появили за пръв път....
25 Март
6
Всички необходими съвети, за да приготивте идеалните целувкиЦелувките са разкошен фин десерт - въздушно леки, сладки като мед и красиви като картина.
Натрупани на куп като внушителни планини върху плодови пити, снежнобели и хрупкави върху малките петифури или бледобежови...
10 Юли
Класически пандишпанНезависимо по кой начин ще се приготви пандишпан, това е сладкиш, който се харесва от всички ни.
В галерията от снимки показвам снимки на пандишпан, работен в стационарен миксер....
19 Май
Крушов пандишпанПандишпанът с круши се пече на 180°C за 30 мин. Имайте в предвид, че по време на печене крушите ще потънат малко, но това да не ви притеснява....
05 Март
Пандишпан ВикторияОставете ги за 5-7 минути да се охладят. Намажете повърхността на единия с конфитюр и разбитата на гъст крем сметана. Покрийте с другия блат, поръсете обилно с пудра захар и поднесете....
01 Септ.
Шоколадов пандишпанБлатовете се оставят 5 минути, за да се охладят, после се обръщат върху скара.
Докато блатовете се пекат, може да приготвите шоколадовата глазура. Разтопете маслото и шоколада в тенджера с двойно дъно....
20 Февр.
Торта пандишпанПо същия начин приготвяме и втория блат. За най-добри резултати оставяме блатовете да изстинат хубаво и украсяваме на следващия ден.
Сиропът се приготвя, като се сварят водата, захарта и ванилията....
03 Май
7
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Ето как да приготвите най-пухкавите американски палачинкиПочивните дни са идеални за приготвяне на така любимите на всички палачинки! Английската закуска може да бъде здравословен вариант, ако подберете съставките правилно....
02 Май
Сиропирана торта ПандишпанОставям блатовете да изстинат хубаво и украсявам на следващия ден.
Сиропа приготвям, като сваря водата, захарта и ванилията. Той също трябва да изстине....
03 Дек.