Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пандишпан с черешиПандишпан с череши
06 Юни
1
Когато пандишпанът с череши изстине, поръсете с пудра захар и поднесете! Приятен апетит! Източник: Василева Д. Н.‎ от Кулинарна мрежа...
Пандишпан с млякоПандишпан с мляко
15 Окт.
Докато пандишпанът се пече, прясното мляко се обърква с кристалната захар и се кипва. Добавят се ванилиите и се разбърква добре. Охладения пандишпан се залива с горещото подсладено мляко и се нарязва на парчета....
Лимонов пандишпан с какаоЛимонов пандишпан с какао
19 Февр.
Разбиваме яйцата с бакпулвера и захарта. Добавяме останалите съставки и накрая - брашното. Печем на 180 градуса, като не загряваме предварително фурната...
Пандишпан с прясно млякоПандишпан с прясно мляко
27 Юни
Пандишпанът се оставя да изстине напълно, преди да бъде нарязан в желаните форми и залят с горещо прясно мляко, подсладено със захар и по желание ароматизирано с ванилия. Изключителен десерт!...
Какаов пандишпан с млечен кремКакаов пандишпан с млечен крем
28 Юли
1
Изпичаме пандишпана на 180 градуса за 25 минути. След като изстине, го отделяме от хартията, изрязваме краищата, за да изравним и го разделяме на две вертикално през средата....
Какаов пандишпан с лимонов ароматКакаов пандишпан с лимонов аромат
22 Август
Какаовият пандишпан с лимонов аромат е готов....
Ягодов трайфъл с пандишпан и тофиЯгодов трайфъл с пандишпан и тофи
14 Май
8
Може да се приготви и в подходящи стъклени чаши, но правилото е да е в купа с дълга лъжица за сладкиш. Ползвала съм вино Порто за напояване на пандишпана....
Пандишпан с шоколад и бостънски кремПандишпан с шоколад и бостънски крем
07 Май
Оставя се да се стече по страните ѝ. Пандишпанът с шоколад и бостънски крем е много вкусен....
Пандишпан с вишни и бисквитени трохиПандишпан с вишни и бисквитени трохи
26 Юни
Около 10 мин преди пълната готовност на сладкиша се поръсва с бисквитените трохи и се връща във фурната, за да се доизпече....
Дупчен пандишпан с шоколадов крем и ягодиДупчен пандишпан с шоколадов крем и ягоди
12 Юни
Проверете с клечка, дали е добре изпечен пандишпанът - при изваждане на клечката не трябва да има тесто по нея....
Пухкав пандишпан за сладкиши и тортиПухкав пандишпан за сладкиши и торти
18 Март
Това се прави, за да извадите пандишпана по-лесно от тавата. Предварително затоплете фурната на 170. Може да я пуснете преди да започнете с приготвянето на пандишпана. Не включвайте вентилатор....
Как да приготвим идеалния пататникКак да приготвим идеалния пататник
05 Февр.
1
Ако го правите в домашни условия обаче, е по-добре да го приготвите в тава на фурна, защото по този начин вкусът му ще е много по добър, а и ще стане много по здравословен....
Тънкости в приготвяне на пандишпанов блатТънкости в приготвяне на пандишпанов блат
03 Юни
Общи насоки при приготвяне на пандишпанов блат Тези блатове са изключително въздушни и леки, за разлика от другите видове блатове за торти, които са много по-сухи....
Как да си приготвим идеалните гофретиКак да си приготвим идеалните гофрети
25 Март
6
Има стотици рецепти за приготвяне на гофрети (виж галерията), без дори да се знае в коя страна в света са се появили за пръв път....
Всички необходими съвети, за да приготивте идеалните целувкиВсички необходими съвети, за да приготивте идеалните целувки
10 Юли
Целувките са разкошен фин десерт - въздушно леки, сладки като мед и красиви като картина. Натрупани на куп като внушителни планини върху плодови пити, снежнобели и хрупкави върху малките петифури или бледобежови...
Класически пандишпанКласически пандишпан
19 Май
Независимо по кой начин ще се приготви пандишпан, това е сладкиш, който се харесва от всички ни. В галерията от снимки показвам снимки на пандишпан, работен в стационарен миксер....
Крушов пандишпанКрушов пандишпан
05 Март
Пандишпанът с круши се пече на 180°C за 30 мин. Имайте в предвид, че по време на печене крушите ще потънат малко, но това да не ви притеснява....
Пандишпан ВикторияПандишпан Виктория
01 Септ.
Оставете ги за 5-7 минути да се охладят. Намажете повърхността на единия с конфитюр и разбитата на гъст крем сметана. Покрийте с другия блат, поръсете обилно с пудра захар и поднесете....
Шоколадов пандишпанШоколадов пандишпан
20 Февр.
Блатовете се оставят 5 минути, за да се охладят, после се обръщат върху скара. Докато блатовете се пекат, може да приготвите шоколадовата глазура. Разтопете маслото и шоколада в тенджера с двойно дъно....
Торта пандишпанТорта пандишпан
03 Май
7
По същия начин приготвяме и втория блат. За най-добри резултати оставяме блатовете да изстинат хубаво и украсяваме на следващия ден. Сиропът се приготвя, като се сварят водата, захарта и ванилията....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Ето как да приготвите най-пухкавите американски палачинкиЕто как да приготвите най-пухкавите американски палачинки
02 Май
Почивните дни са идеални за приготвяне на така любимите на всички палачинки! Английската закуска може да бъде здравословен вариант, ако подберете съставките правилно....
Сиропирана торта ПандишпанСиропирана торта Пандишпан
03 Дек.
Оставям блатовете да изстинат хубаво и украсявам на следващия ден. Сиропа приготвям, като сваря водата, захарта и ванилията. Той също трябва да изстине....