Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да разпознаем истинските зеленчуциИстинските зеленчуци, както и всички природни продукти, трябва да са натурални, еко- и биопродукти. Тези три определения са най-важни, при определяне дали продуктът е истински....
17 Юли
Не всеки кашкавал в магазина е наистина такъвФактът, че на един продукт има етикет с надпис кашкавал съвсем не означава, че продуктът в действителност е такъв и че е приготвен от мляко, обяви земеделският министър Десислава Танева....
01 Юни
Как да разпознаем истински скъпоценен камъкКак да разпознаваме истинските скъпоценни камъни, вижте в следващите редове.
Често разликата можете да направите с просто око....
08 Януари
4
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаОткакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
29 Юли
Пица с готово тесто от магазинаОмесваме тестото.
Разточваме тънко за подходящата тава.
Намазваме с лютеницата или доматен сос.
Подреждаме по желание.
Печем за 20-25 минути в загряна фурна на 180-200 градуса....
16 Март
1
Как да познаем дали кашкавалът е истински?Поради тази причина трябва много да се внимава какъв кашкавал купуваме.
Истинският кашкавал може да се разпознае по следните неща. Качественият кашкавал при рязане той не се размазва по ножа, той не се рони....
12 Март
Как да проверим истински ли е кашкавалът?Има няколко трика, които ще ви помогнат да разпознаете дали закупеният кашкавал е истински, т.е. от краве мляко....
03 Дек.
КашкавалАко разполагате с кашкавал, бихме ви препоръчали да си приготвите паниран кашкавал, домашни кашкавалки или защо не и кашкавал на фурна.
Вижте също как се прави домашен кашкавал....
01 Февр.
1
Колко е истински шоколадът в родните магазини?Видовете шоколад по родните магазини са наистина много, като в производственият процес се използват различни съставки, като например мляко, какаова маса или пък пудра, захар, какаово масло....
04 Юни
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Ето как да разпознаете прясната риба за Никулденската трапеза!Дали ще бъде шаран или друг вид риба, по-голямата част от българите ще спазят традицията и за Никулден ще приготвят рибно ястие. Именно около празника обаче се появяват много некоректни търговци, заради които трябва да...
06 Дек.
1
Яйце от здрава кокошка - ето как да го разпознаете!Яйцата са една от най-предпочитаните и здравословни храни днес. Те могат да се консумират по всяко време – закуска, обяд или вечеря.
Няма нищо страшно в това да ядете яйца всеки ден - дори напротив. Все повече...
16 Май
Д-р Байкова: Ето как да разпознаете истинското сирене!Той беше категоричен, че осезаемата разлика в цената също е критерий, по който може да се разпознае едно истинско сирене от имитиращ продукт....
22 Юни
Рептилите са сред нас! Ето как да ги разпознаетеВиж в галерията характеристиките, по които според конспираторите могат да бъдат разпознати така наречените рептили.
page1. Безкомпромисност
Това имат ясно изразени цели и не се спират пред нищо....
30 Април
Мъжките комплекси, пречещи на връзката: Ето как да ги разпознаете!Любовта е сляпа. Зад тази крилата фраза се крие много истина. Често, когато се влюбим в някого, сме склонни да неглижираме всякакви предупредителни знаци, които ни подсказват, че този човек може би не е за нас. Склонни сме...
03 Януари
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Ето защо да използвате истински вилици, а не пластмасови!Дори да се храниш в офиса, вземи истинска вилица, нож или лъжица!...
26 Април
Как да разпознаете хистоплазмозата?Хистоплазмозата е гъбично заболяване, засягащо по-често хората с отслабена имунната система. Причинява се от гъбичката Histoplasma capsulatum, която често се поселва в белите дробове, но понякога може да се открие и в...
09 Февр.
Как да разпознаете жълтеницата?Жълтеница е термин, използван за описание на жълтеникавия оттенък на кожата и бялото на окото, дължащи се на рязка промяна на нивата на билирубин.
Цветът на кожата и бялото на очите ще варира в зависимост от нивата...
01 Дек.