Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да разпознаем истинските зеленчуциКак да разпознаем истинските зеленчуци
17 Юли
Истинските зеленчуци, както и всички природни продукти, трябва да са натурални, еко- и биопродукти. Тези три определения са най-важни, при определяне дали продуктът е истински....
Не всеки кашкавал в магазина е наистина такъвНе всеки кашкавал в магазина е наистина такъв
01 Юни
Фактът, че на един продукт има етикет с надпис кашкавал съвсем не означава, че продуктът в действителност е такъв и че е приготвен от мляко, обяви земеделският министър Десислава Танева....
Как да разпознаем истински скъпоценен камъкКак да разпознаем истински скъпоценен камък
08 Януари
4
Как да разпознаваме истинските скъпоценни камъни, вижте в следващите редове. Често разликата можете да направите с просто око....
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
29 Юли
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Пица с готово тесто от магазинаПица с готово тесто от магазина
16 Март
1
Омесваме тестото. Разточваме тънко за подходящата тава. Намазваме с лютеницата или доматен сос. Подреждаме по желание. Печем за 20-25 минути в загряна фурна на 180-200 градуса....
Как да познаем дали кашкавалът е истински?Как да познаем дали кашкавалът е истински?
12 Март
Поради тази причина трябва много да се внимава какъв кашкавал купуваме. Истинският кашкавал може да се разпознае по следните неща. Качественият кашкавал при рязане той не се размазва по ножа, той не се рони....
Как да проверим истински ли е кашкавалът?Как да проверим истински ли е кашкавалът?
03 Дек.
Има няколко трика, които ще ви помогнат да разпознаете дали закупеният кашкавал е истински, т.е. от краве мляко....
КашкавалКашкавал
01 Февр.
1
Ако разполагате с кашкавал, бихме ви препоръчали да си приготвите паниран кашкавал, домашни кашкавалки или защо не и кашкавал на фурна. Вижте също как се прави домашен кашкавал....
Колко е истински шоколадът в родните магазини?Колко е истински шоколадът в родните магазини?
04 Юни
Видовете шоколад по родните магазини са наистина много, като в производственият процес се използват различни съставки, като например мляко, какаова маса или пък пудра, захар, какаово масло....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Ето как да разпознаете прясната риба за Никулденската трапеза!Ето как да разпознаете прясната риба за Никулденската трапеза!
06 Дек.
1
Дали ще бъде шаран или друг вид риба, по-голямата част от българите ще спазят традицията и за Никулден ще приготвят рибно ястие. Именно около празника обаче се появяват много некоректни търговци, заради които трябва да...
Яйце от здрава кокошка - ето как да го разпознаете!Яйце от здрава кокошка - ето как да го разпознаете!
16 Май
Яйцата са една от най-предпочитаните и здравословни храни днес. Те могат да се консумират по всяко време – закуска, обяд или вечеря. Няма нищо страшно в това да ядете яйца всеки ден - дори напротив. Все повече...
Д-р Байкова: Ето как да разпознаете истинското сирене!Д-р Байкова: Ето как да разпознаете истинското сирене!
22 Юни
Той беше категоричен, че осезаемата разлика в цената също е критерий, по който може да се разпознае едно истинско сирене от имитиращ продукт....
Рептилите са сред нас! Ето как да ги разпознаетеРептилите са сред нас! Ето как да ги разпознаете
30 Април
Виж в галерията характеристиките, по които според конспираторите могат да бъдат разпознати така наречените рептили. page1. Безкомпромисност Това имат ясно изразени цели и не се спират пред нищо....
Мъжките комплекси, пречещи на връзката: Ето как да ги разпознаете!Мъжките комплекси, пречещи на връзката: Ето как да ги разпознаете!
03 Януари
Любовта е сляпа. Зад тази крилата фраза се крие много истина. Често, когато се влюбим в някого, сме склонни да неглижираме всякакви предупредителни знаци, които ни подсказват, че този човек може би не е за нас. Склонни сме...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Ето защо да използвате истински вилици, а не пластмасови!Ето защо да използвате истински вилици, а не пластмасови!
26 Април
Дори да се храниш в офиса, вземи истинска вилица, нож или лъжица!...
Как да разпознаете хистоплазмозата?Как да разпознаете хистоплазмозата?
09 Февр.
Хистоплазмозата е гъбично заболяване, засягащо по-често хората с отслабена имунната система. Причинява се от гъбичката Histoplasma capsulatum, която често се поселва в белите дробове, но понякога може да се открие и в...
Как да разпознаете жълтеницата?Как да разпознаете жълтеницата?
01 Дек.
Жълтеница е термин, използван за описание на жълтеникавия оттенък на кожата и бялото на окото, дължащи се на рязка промяна на нивата на билирубин. Цветът на кожата и бялото на очите ще варира в зависимост от нивата...