Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да разпознаем прясното месоПрясното месо има специфични особености, които трябва да установите, преди да дадете парите си в магазина. Върху повърхността на прясното месо има съвсем леко засъхнала коричка с бледорозов цвят....
07 Май
2
Как да разпознаем добрата рибаПри разрязване месото се отделя трудно от костите, а при потапяне във вода прясната риба потъва. Месото трябва да е със сивкаво-бял цвят....
26 Септ.
Предпразнично: Как да разпознаем прясното месоДни преди празниците на дневен ред излиза въпросът как да разпознаем прясното месо по магазините. По традиция търговските обекти се запасяват с продукти от този тип....
21 Дек.
Как да приготвим прясна риба за сушиПрясната риба, която сте избрали, трябва да се нареже на тънки ивици. Поставя се хоризонтално върху ориза. Не се обработва по никакъв друг начин и не се осолява....
28 Септ.
Как да съхраняваме прясна риба и мидиРибата е продукт, който можем спокойно да съхраняваме във фризер, но само, ако сме сигурна, че е прясна. Ако нямате съмнение в качеството на рибата, спокойно можете да я замразите и да я оставите така до 3 месеца....
20 Август
Тежки мезета за коледната трапезаСпоред народните обичаи коледната трапеза трябва да е отрупана, пищна и богата. Дългоочакван момент от всички постещи християни....
08 Дек.
Ето как да разпознаете истинския кашкавал в магазинаЕто как да разпознаем истинския кашкавал в магазина - вижте полезни съвети в следващите редове:
1....
15 Ноем.
Защо и кога замразената риба е за предпочитане пред прясната?Уловената прясна риба не съдържа никакви добавки, консерванти и антибиотици....
31 Март
Козе сирене със сусам за празничната трапезаВ още една чиния по желание може да си сложите и филирани бадеми, с които още повече да разнообразните празничното плато....
16 Дек.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Д-р Байкова: Ето как да разпознаете истинското сирене!Той беше категоричен, че осезаемата разлика в цената също е критерий, по който може да се разпознае едно истинско сирене от имитиращ продукт....
22 Юни
Яйце от здрава кокошка - ето как да го разпознаете!Яйцата са една от най-предпочитаните и здравословни храни днес. Те могат да се консумират по всяко време – закуска, обяд или вечеря.
Няма нищо страшно в това да ядете яйца всеки ден - дори напротив. Все повече...
16 Май
Рептилите са сред нас! Ето как да ги разпознаетеВиж в галерията характеристиките, по които според конспираторите могат да бъдат разпознати така наречените рептили.
page1. Безкомпромисност
Това имат ясно изразени цели и не се спират пред нищо....
30 Април
Ето каква риба да похапвате, за да живеете дългоРибата безспорно е една от най-полезните храни, които можем да сложим на трапезата си. Мазните риби обаче се оказват най-значими за здравето ни, тъй като са богат източник на омега-3 мастни киселини....
07 Юли
Съвети за приготвяне на прясна риба ТонПрясната риба тон можем да приготвим по различни начини. Не е много разпространена, но все пак има интересни рецепти с нея....
21 Април
Мъжките комплекси, пречещи на връзката: Ето как да ги разпознаете!Любовта е сляпа. Зад тази крилата фраза се крие много истина. Често, когато се влюбим в някого, сме склонни да неглижираме всякакви предупредителни знаци, които ни подсказват, че този човек може би не е за нас. Склонни сме...
03 Януари
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да разпознаете жълтеницата?Жълтеница е термин, използван за описание на жълтеникавия оттенък на кожата и бялото на окото, дължащи се на рязка промяна на нивата на билирубин.
Цветът на кожата и бялото на очите ще варира в зависимост от нивата...
01 Дек.
Как да разпознаете хистоплазмозата?Хистоплазмозата е гъбично заболяване, засягащо по-често хората с отслабена имунната система. Причинява се от гъбичката Histoplasma capsulatum, която често се поселва в белите дробове, но понякога може да се открие и в...
09 Февр.