Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да разпознаем прясното месоКак да разпознаем прясното месо
07 Май
2
Прясното месо има специфични особености, които трябва да установите, преди да дадете парите си в магазина. Върху повърхността на прясното месо има съвсем леко засъхнала коричка с бледорозов цвят....
Как да разпознаем добрата рибаКак да разпознаем добрата риба
26 Септ.
При разрязване месото се отделя трудно от костите, а при потапяне във вода прясната риба потъва. Месото трябва да е със сивкаво-бял цвят....
Предпразнично: Как да разпознаем прясното месоПредпразнично: Как да разпознаем прясното месо
21 Дек.
Дни преди празниците на дневен ред излиза въпросът как да разпознаем прясното месо по магазините. По традиция търговските обекти се запасяват с продукти от този тип....
Как да приготвим прясна риба за сушиКак да приготвим прясна риба за суши
28 Септ.
Прясната риба, която сте избрали, трябва да се нареже на тънки ивици. Поставя се хоризонтално върху ориза. Не се обработва по никакъв друг начин и не се осолява....
Как да съхраняваме прясна риба и мидиКак да съхраняваме прясна риба и миди
20 Август
Рибата е продукт, който можем спокойно да съхраняваме във фризер, но само, ако сме сигурна, че е прясна. Ако нямате съмнение в качеството на рибата, спокойно можете да я замразите и да я оставите така до 3 месеца....
Тежки мезета за коледната трапезаТежки мезета за коледната трапеза
08 Дек.
Според народните обичаи коледната трапеза трябва да е отрупана, пищна и богата. Дългоочакван момент от всички постещи християни....
Ето как да разпознаете истинския кашкавал в магазинаЕто как да разпознаете истинския кашкавал в магазина
15 Ноем.
Ето как да разпознаем истинския кашкавал в магазина - вижте полезни съвети в следващите редове: 1....
Защо и кога замразената риба е за предпочитане пред прясната?Защо и кога замразената риба е за предпочитане пред прясната?
31 Март
Уловената прясна риба не съдържа никакви добавки, консерванти и антибиотици....
Козе сирене със сусам за празничната трапезаКозе сирене със сусам за празничната трапеза
16 Дек.
В още една чиния по желание може да си сложите и филирани бадеми, с които още повече да разнообразните празничното плато....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Д-р Байкова: Ето как да разпознаете истинското сирене!Д-р Байкова: Ето как да разпознаете истинското сирене!
22 Юни
Той беше категоричен, че осезаемата разлика в цената също е критерий, по който може да се разпознае едно истинско сирене от имитиращ продукт....
Яйце от здрава кокошка - ето как да го разпознаете!Яйце от здрава кокошка - ето как да го разпознаете!
16 Май
Яйцата са една от най-предпочитаните и здравословни храни днес. Те могат да се консумират по всяко време – закуска, обяд или вечеря. Няма нищо страшно в това да ядете яйца всеки ден - дори напротив. Все повече...
Рептилите са сред нас! Ето как да ги разпознаетеРептилите са сред нас! Ето как да ги разпознаете
30 Април
Виж в галерията характеристиките, по които според конспираторите могат да бъдат разпознати така наречените рептили. page1. Безкомпромисност Това имат ясно изразени цели и не се спират пред нищо....
Ето каква риба да похапвате, за да живеете дългоЕто каква риба да похапвате, за да живеете дълго
07 Юли
Рибата безспорно е една от най-полезните храни, които можем да сложим на трапезата си. Мазните риби обаче се оказват най-значими за здравето ни, тъй като са богат източник на омега-3 мастни киселини....
Съвети за приготвяне на прясна риба ТонСъвети за приготвяне на прясна риба Тон
21 Април
Прясната риба тон можем да приготвим по различни начини. Не е много разпространена, но все пак има интересни рецепти с нея....
Мъжките комплекси, пречещи на връзката: Ето как да ги разпознаете!Мъжките комплекси, пречещи на връзката: Ето как да ги разпознаете!
03 Януари
Любовта е сляпа. Зад тази крилата фраза се крие много истина. Често, когато се влюбим в някого, сме склонни да неглижираме всякакви предупредителни знаци, които ни подсказват, че този човек може би не е за нас. Склонни сме...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да разпознаете жълтеницата?Как да разпознаете жълтеницата?
01 Дек.
Жълтеница е термин, използван за описание на жълтеникавия оттенък на кожата и бялото на окото, дължащи се на рязка промяна на нивата на билирубин. Цветът на кожата и бялото на очите ще варира в зависимост от нивата...
Как да разпознаете хистоплазмозата?Как да разпознаете хистоплазмозата?
09 Февр.
Хистоплазмозата е гъбично заболяване, засягащо по-често хората с отслабена имунната система. Причинява се от гъбичката Histoplasma capsulatum, която често се поселва в белите дробове, но понякога може да се открие и в...