Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Животинско или растително мляко - кое е по-добро за тебВсе пак е добре да се знаят основните особености на отделните видове млека, за да се направи информиран избор, когато дилемата е между животинско и различни видове растително мляко....
04 Март
Маргарин или масло да използваме?Маргаринът е млечен продукт, приготвен от растителни мазнини. За разлика от тези на маслото, растителните масла в маргарина имат по-различен химичен състав. Като вид те са ненаситени....
24 Май
Растителни източници на мазниниСпоред учени, провели изследвания върху мононенаситените мазнини от растителен и животински произход, се оказва, че първата група не само е много по-здравословна, но и може успешно да намали риска от инфаркт и други застрашаващи...
31 Дек.
Разликите между растителен и животински протеинКаква е разликата между растителен и животински протеин?
Отговорът се крие в аминокиселините. Тялото ни се нуждае от 20 различни вида от тях. Те се класифицират в две подгрупи – есенциални и неесенциални....
14 Януари
С растително масло топим коремните мазниниВсеки един от тях трябвало да консумира по два специални шейка на ден, чийто състав включвал определен вид растителна мазнина....
11 Ноем.
Сиренето с растителни мазнини вредно ли е?Сиренето, което има растителни мазнини в състава си, не е полезно за здравето. Неслучайно сирене и кашкавал с растителни мазнини са обозначени с етикети и не могат да се наричат млечни продукти, а имитиращи....
27 Окт.
Какво да използвам за мазна кожа?При мазна кожа е от изключително значение да се използват специализирани продукти за почистване, които са предназначени за мазна и проблемна кожа....
20 Ноем.
Разпознаване на млечни продукти с растителни мазниниСпециалистите съветват да избягвате консумацията на млечни продукти с растителни мазнини, защото са вредни за здравето....
27 Април
6
Запечени броколи с растителна сметана и кашкавалКогато броколите леко поомекнат, добавете растителната сметана, разбъркайте хубаво....
01 Април
Щолен без мазнинаИзцедете сока от портокала и залейте с него сушените плодове и оставете да се накиснат за 15-20 минути, докато подготвите останалите неща.
Нарежете орехите на чопър, но не прекалено ситно, да се усещат....
24 Дек.
Полезни мазнини - виц или реалност?Добрите мазнини забавят разграждането на въглехидратите и така организмът се чувства по-сит за по-дълъг период от време.
Кои обаче са тези толкова полезни мазнини?...
11 Април
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Плодов сладкиш без мазнинаИзпечения плодов сладкиш без мазнина поръсете с канела или ванилена захар....
20 Ноем.
4
Пържени Картофи без МазнинаОбелваме картофите и нарязваме на пръчици.
В съд поставяме белтъците с останалите съставки и разбъркваме добре.
Готовите нарязани картофи поставяме в дълбок съд и изсипваме към тях яйчената смес.
Разбъркваме добре...
29 Април
2
Зеленчукова супа без мазнинаПуснете нарязаните зеленчуци (без доматите) в съд с вряща подсолена вода последователно според необходимото за сваряването им време и варете до полуомекване.
Прибавете изчистения и измит ориз. След 10 минути добавете...
09 Януари
Нашарени яйца с мазнинаОтделно може да нашарите няколко с помощта на восъчна свещ и да ги сложите в боите, за по цветни ги редувайте в различните цветове....
01 Април
Вегански бисквити без мазнинаДобавете лимоновата кора и се убедете, че сместа е изстинала преди да добавите останалите съставки. Добавете содата, овесените ядки, щипка сол и брашно, колкото да получите хомогенно меко тесто....
11 Март
3
Обикновени бисквити без мазнинаСложете блата да се пече в загряна на 180 градуса фурна до лек розов загар.
Извадете, нарежете на еднакви квадрати и поръсете с натрошените ядки. Върнете бисквитите да се запекат за няколко минути....
17 Юли
Мазнини и въглехидрати – добри или лоши?Той препоръчва похапването на богата на мазнини храна, дори крайно отричаните наситени мазнини. Захарта и нишестето пък, които са въглехидрати, трябва да се избягват.
Убежденията на доктора са прости....
12 Юли
Яхния Да си оближеш пръститеИзкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат. След като поомекнат добавям граха, запържвам за 2-3 минути....
05 Февр.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1