Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
КарпачоКарпачо
08 Август
Почистете говеждото филе от тлъстини и го сложете във фризер за 1-2 часа. Така ще се втвърди и ще се реже много по-лесно. Нарежетего с дълъг и остър нож на много тънки парчета. Наредете ги в чиния за сервиране и поръсете...
Вкусно и диетично кремчеВкусно и диетично кремче
29 Юли
3
Всичко се пасира като брашното от кокос е предпоследно, а кокосовото мляко трябва да е леко хладко и се сипва постепенно до хомогенна смес. Половината от тази смес се изсипва в чашки, а останалата се блендира с лъжицата...
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Пиле ЖулиенПиле Жулиен
24 Ноем.
1
Пилето Жулиен се разсипва в чинии и около него се подреждат хлебните хапки. Поднасяме ястието топло заедно със студено бяло вино....
Свинско жулиенСвинско жулиен
10 Ноем.
Нарежете свинското месото и киселите краставичките на жулиени, пушенето месо на кубчета, а гъбите на полумесеци....
Свински жулиенСвински жулиен
25 Юни
2
Подправете със сол и черен пипер на вкус и залейте със соса свинските жулиени....
Гъбен жулиенГъбен жулиен
31 Август
Накълцайте лука на ситно, а гъбите на жулиени. Запържете лука до златисто в предварително загрята мазнина. Размийте брашното със сметаната, овкусете със сол и го излейте при гъбите....
Свински жулиенСвински жулиен
25 Юни
2
Подправете със сол и черен пипер на вкус и залейте със соса свинските жулиени....
Гъбен жулиенГъбен жулиен
31 Август
Накълцайте лука на ситно, а гъбите на жулиени. Запържете лука до златисто в предварително загрята мазнина. Размийте брашното със сметаната, овкусете със сол и го излейте при гъбите....
Мехурчетата правят шампанското вкусноМехурчетата правят шампанското вкусно
30 Септ.
Оказва се, че за специфичният и приятен вкус на шампанското са виновни мехурчетата, смятат френски и германски учени....
Ризото Миланезе, както го правят италианцитеРизото Миланезе, както го правят италианците
25 Февр.
Слагаме бульона да заври и в него разтваряме шафрана. В тиган загряваме зехтина и в него запържваме ситно нарязания лук, докато стане прозрачен. Към края прибавяме чесъна и ориза, разбъркваме и когато оризът стане като...
Невероятно Вкусно и Лесно ТирамисуНевероятно Вкусно и Лесно Тирамису
15 Март
Подреждаме един ред бишкоти в неголяма квадратна тавичка. Разтваряме кафето във водата и с четка за сладкиши намазваме бишкотите. В купа смесваме сметаната, захарта и изварата и разбиваме с миксер до пухкав крем....
Вкусно и лесно спаначено ризотоВкусно и лесно спаначено ризото
20 Февр.
1
Спанакът се измива и почиства и се нарязва на тънки ленти. В голям тиган загряваме (на средна температура на котлона) зехтин. Лукът се нарязва на ситно и се запържва за минута-две. Добавя се спанакът и се готви 2...
Ястието на младоженеца специалитет от османската кухняЯстието на младоженеца специалитет от османската кухня
20 Април
Ястието на младоженеца е специалитет от османската кухня. Представям ви едно вкусно ястие от османската кухня, чието наименование ми е трудно да преведа Damat Paçası....
Топло карпачоТопло карпачо
27 Ноем.
Поръсете карпачото с изпечени ядки на тиган....
Студено КарпачоСтудено Карпачо
27 Януари
Така карпачото е готово за консумация. Поднася се обикновено върху рукола, настърган пармезан, мариновани маслини, кедрови или други ядки или пък смокини - зависи от вкуса. Студеното Карпачо е готово....
Телешко КарпачоТелешко Карпачо
24 Дек.
Това е и най- семплият, но изискан начин да поднесем телешко карпачо....
Какво е жулиен и как се реже на жулиени?Какво е жулиен и как се реже на жулиени?
14 Дек.
Жулиен е френски готварски термин за тънки ивици зеленчуци (или месо, или плодове). Ивиците обикновено са с дължина около 7-8 см и дебелина от няколко милиметра - в зависимост от ястието и предпочитанията....
Зеленчуково суфле-жулиенЗеленчуково суфле-жулиен
26 Април
1
Разбийте яйцата в купа, добавете сметаната, настъргания кашкавал и разбъркайте, посолете на вкус. Полейте ястието със суфлето, заравнете отгоре и покрийте с алуминиево фолио....
Лесно пиле жулиенЛесно пиле жулиен
20 Окт.
Пилешкото филе се нарязва на тънки ивици (жулиени) и се слага в тиган с масло до нужното запържване - придобиват бял цвят, става за няколко минутки при загрят тиган....
Вкусно и лесно свинско със зелеВкусно и лесно свинско със зеле
04 Окт.
Бележка: За рецептата използвах цяло бурканче лютеница и стана много вкусно. На вас може да ви се стори много, за това написах половин в рецептата. А за месото, използвах свинска плешка. Да ви е сладко....
Карпачо от ананасКарпачо от ананас
07 Януари
Ако желаете, може да полеете карпачото с малко мед, но според мен няма нужда, защото ананасът е достатъчно сладък, за да се слагат каквито и да са подсладители....
Карпачо от тиквичкиКарпачо от тиквички
26 Април
1
Това карпачо е изключително свежо и много леко. Аз бях изненадана от вкуса и фината му елегантност. Опитайте и поднесете и на най-претенциозните си гости, за да ги впечатлите. Добър апетит и успех!...
Карпачо от пъпешКарпачо от пъпеш
25 Април
2
Поръсете с оцета на зиг-заг и сервирайте карпачото. Комбинацията на хамон и пъпеш е много добра, а поднесено по тази начин няма как да не впечатли вашите гости. Карпачото от пъпеш е готово....
Карпачо от краставициКарпачо от краставици
25 Април
Ако решите да приготвите карпачото по-рано, не слагайте подправките, а приберете в хладилника. Извадете и овкусете. Карпачото от краставици е много сполучливо....