Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
КарпачоПочистете говеждото филе от тлъстини и го сложете във фризер за 1-2 часа. Така ще се втвърди и ще се реже много по-лесно.
Нарежетего с дълъг и остър нож на много тънки парчета. Наредете ги в чиния за сервиране и поръсете...
08 Август
Вкусно и диетично кремчеВсичко се пасира като брашното от кокос е предпоследно, а кокосовото мляко трябва да е леко хладко и се сипва постепенно до хомогенна смес.
Половината от тази смес се изсипва в чашки, а останалата се блендира с лъжицата...
29 Юли
3
Как се правят домашни тортелиниВ следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима.
В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
27 Юли
Пиле ЖулиенПилето Жулиен се разсипва в чинии и около него се подреждат хлебните хапки.
Поднасяме ястието топло заедно със студено бяло вино....
24 Ноем.
1
Свинско жулиенНарежете свинското месото и киселите краставичките на жулиени, пушенето месо на кубчета, а гъбите на полумесеци....
10 Ноем.
Свински жулиенПодправете със сол и черен пипер на вкус и залейте със соса свинските жулиени....
25 Юни
2
Гъбен жулиенНакълцайте лука на ситно, а гъбите на жулиени. Запържете лука до златисто в предварително загрята мазнина.
Размийте брашното със сметаната, овкусете със сол и го излейте при гъбите....
31 Август
Свински жулиенПодправете със сол и черен пипер на вкус и залейте със соса свинските жулиени....
25 Юни
2
Гъбен жулиенНакълцайте лука на ситно, а гъбите на жулиени. Запържете лука до златисто в предварително загрята мазнина.
Размийте брашното със сметаната, овкусете със сол и го излейте при гъбите....
31 Август
Мехурчетата правят шампанското вкусноОказва се, че за специфичният и приятен вкус на шампанското са виновни мехурчетата, смятат френски и германски учени....
30 Септ.
Ризото Миланезе, както го правят италианцитеСлагаме бульона да заври и в него разтваряме шафрана.
В тиган загряваме зехтина и в него запържваме ситно нарязания лук, докато стане прозрачен.
Към края прибавяме чесъна и ориза, разбъркваме и когато оризът стане като...
25 Февр.
Невероятно Вкусно и Лесно ТирамисуПодреждаме един ред бишкоти в неголяма квадратна тавичка.
Разтваряме кафето във водата и с четка за сладкиши намазваме бишкотите.
В купа смесваме сметаната, захарта и изварата и разбиваме с миксер до пухкав крем....
15 Март
Вкусно и лесно спаначено ризотоСпанакът се измива и почиства и се нарязва на тънки ленти.
В голям тиган загряваме (на средна температура на котлона) зехтин.
Лукът се нарязва на ситно и се запържва за минута-две.
Добавя се спанакът и се готви 2...
20 Февр.
1
Ястието на младоженеца специалитет от османската кухняЯстието на младоженеца е специалитет от османската кухня.
Представям ви едно вкусно ястие от османската кухня, чието наименование ми е трудно да преведа Damat Paçası....
20 Април
Студено КарпачоТака карпачото е готово за консумация.
Поднася се обикновено върху рукола, настърган пармезан, мариновани маслини, кедрови или други ядки или пък смокини - зависи от вкуса.
Студеното Карпачо е готово....
27 Януари
Какво е жулиен и как се реже на жулиени?Жулиен е френски готварски термин за тънки ивици зеленчуци (или месо, или плодове). Ивиците обикновено са с дължина около 7-8 см и дебелина от няколко милиметра - в зависимост от ястието и предпочитанията....
14 Дек.
Зеленчуково суфле-жулиенРазбийте яйцата в купа, добавете сметаната, настъргания кашкавал и разбъркайте, посолете на вкус.
Полейте ястието със суфлето, заравнете отгоре и покрийте с алуминиево фолио....
26 Април
1
Лесно пиле жулиенПилешкото филе се нарязва на тънки ивици (жулиени) и се слага в тиган с масло до нужното запържване - придобиват бял цвят, става за няколко минутки при загрят тиган....
20 Окт.
Вкусно и лесно свинско със зелеБележка: За рецептата използвах цяло бурканче лютеница и стана много вкусно. На вас може да ви се стори много, за това написах половин в рецептата. А за месото, използвах свинска плешка. Да ви е сладко....
04 Окт.
Карпачо от ананасАко желаете, може да полеете карпачото с малко мед, но според мен няма нужда, защото ананасът е достатъчно сладък, за да се слагат каквито и да са подсладители....
07 Януари
Карпачо от тиквичкиТова карпачо е изключително свежо и много леко.
Аз бях изненадана от вкуса и фината му елегантност.
Опитайте и поднесете и на най-претенциозните си гости, за да ги впечатлите.
Добър апетит и успех!...
26 Април
1
Карпачо от пъпешПоръсете с оцета на зиг-заг и сервирайте карпачото.
Комбинацията на хамон и пъпеш е много добра, а поднесено по тази начин няма как да не впечатли вашите гости.
Карпачото от пъпеш е готово....
25 Април
2
Карпачо от краставициАко решите да приготвите карпачото по-рано, не слагайте подправките, а приберете в хладилника. Извадете и овкусете.
Карпачото от краставици е много сполучливо....
25 Април