Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Туршия с мед за бърза консумацияТуршия с мед за бърза консумация
25 Ноем.
Туршията с мед за бърза консумация е готова и може да сипете аперитива. Съхранявайте в затворен съд в хладилник....
Защо е полезна редовната консумация на сьомга?Защо е полезна редовната консумация на сьомга?
07 Окт.
Сьомгата е една от най-популярните риби в кулинарията, защото има нежна, сладникава плът. Тази риба е специално отгледана, така че на пазара има голям брой сьомга с най-разнообразно качество и вкус. Най-добрата, разбира...
Извара - ползи от редовната ѝ консумацияИзвара - ползи от редовната ѝ консумация
04 Август
Той спомага за подобряване работата на нервната система и на мозъка, като именно поради тази причина редовната консумация на този млечен продукт води до подобряване на съня и намаляването на стреса. 6....
Туршия за бърза консумацияТуршия за бърза консумация
09 Окт.
1
Оставя се на хладно. След 4-5 дена туршията е готова за консумация. Има трайност около месец....
Кьопоолу за бърза консумацияКьопоолу за бърза консумация
28 Дек.
Кьопоолуто за бърза консумация е готово. Източник: Ралица Николаева...
Сладко или мед от глухарчеСладко или мед от глухарче
17 Април
Сладкото или медът от глухарче е много сполучливо....
Банан и мед против кашлицаБанан и мед против кашлица
08 Ноем.
3
Бананът и мед против кашлица е много полезна смес....
Бира и мед против безсъниеБира и мед против безсъние
07 Януари
Рецептата е от книгата на Теменуга Димитрова и Лидия Димитрова ‐ Лечебни отвари, сиропи и настойки, 2009....
Редовната консумация на паста - всички ползи и вредиРедовната консумация на паста - всички ползи и вреди
17 Март
Доста често хората с наднормено тегло и тези, които спазват диета, се ограничават в консумацията на италианска паста....
За и против захаросания медЗа и против захаросания мед
11 Януари
Според производителите скоростта, с която медът се захаросва, зависи от доста неща - начин на събиране, естествено съхранението му, както и температурата ме/жду 13 и 15 градуса протича най-бързо/....
Претъпкано зеле за бърза консумацияПретъпкано зеле за бърза консумация
18 Окт.
1
Когато слагате зелето за зимата, винаги остават няколко зелки. Не е зле да си ги приготвите за бърза консумация. Трябват ви кофа, леген, дъска за рязане, остър нож и здрави ръце....
Мариновани тиквички за дълга консумацияМариновани тиквички за дълга консумация
27 Юли
Разбъркайте много добре и оставете така да се овкусят за около 30 минути. Изпечете ги на скара, но не много (по хрупкави е по-добре). Обелете чесъна и нарежете на филийки или пасирайте за по-наситен вкус....
Мариновани патладжани за бърза консумацияМариновани патладжани за бърза консумация
06 Май
Извадете и сервирайте вашите мариновани патладжани за бърза консумация....
Домашна лютеница за директна консумацияДомашна лютеница за директна консумация
28 Август
2
Овиваме патладжана във фолио и слагаме във фурната на 200 градуса заедно с чушките, за да се изпекат за около 20 мин. След това ги задушаваме, докато обелим доматите и ги пасираме до пюре....
Пукани чушлета за бърза консумацияПукани чушлета за бърза консумация
13 Септ.
Пуканите чушлета за бърза консумация са чудни!...
Чорбаджийски чушки за бърза консумацияЧорбаджийски чушки за бърза консумация
19 Окт.
Чорбаджийските чушки за бърза консумация са готови....
Мариновани чушки за бърза консумацияМариновани чушки за бърза консумация
01 Септ.
Поставя се на котлона да заври и пущаме срязаните чушки, да се бланшират за 5 минути. Изваждат се с решетъчна лъжица в чиния, отгоре с парченца от чесъна. Поднасяме към Кюфтета с моркови или друго ястие....
Кисело зеле за бърза консумацияКисело зеле за бърза консумация
19 Окт.
Слага се във вода да се изкисне за около 1 час. След това го оставяте да се оцеди от водата. Нарязвате го на дребно и го посолявате като за салата. Омачквате го хубаво с ръце....
Маринована сиврия за бърза консумацияМаринована сиврия за бърза консумация
14 Юли
Измийте чушките, подсушете ги и ги набодете с нож на няколко места. Цепнете и връхчетата на всяка чушка. Загрейте сух тиган и запечете чушките от всяка страна за малко само колкото да се напукат тук-там....
Салата Ропотамо за директна консумацияСалата Ропотамо за директна консумация
01 Дек.
Оставете бобената салата да престои един ден, за да се смесят вкусовете. Салатата Ропотамо за директна консумация е готова....
За или против приспивателните?За или против приспивателните?
17 Дек.
Ако страдате от сериозни проблеми със заспиването или се будите по няколко пъти на нощ, не взимайте веднага приспивателни, а се опитайте да се справите с помощта на изпитани народни средства. Ако те не помагат, посъветвайте...
Против гъбички - доматен сок с медПротив гъбички - доматен сок с мед
29 Януари
Помага да се предотврати развитието на гъбички принамален имунитет, стрес, след прием на антибиотици и пр. Рецептата за доматен сок с мед срещу гъбички е от книгата “Большая энциклопедия....
За и против консумацията на млякоЗа и против консумацията на мляко
10 Май
Против консумацията на мляко Всички полезни съставки, които се съдържат в млякото, изчезват след процесите на пастьоризиране и хомогенизиране и консумацията на мляко се обезсмисля....
За и против консумацията на месоЗа и против консумацията на месо
22 Март
1
Липсата на органични аминокиселини, които получаваме от месото, не може да бъде компенсирана с нищо. А от това зависи не само здравето, но и красотата ни. Много холивудски звезди са се отказали от месото, но продължават...
За или против обеци на пъпаЗа или против обеци на пъпа
22 Март
Пиърсингът е древно изкуство за украсяване на тялото. Използван е широко в страните на Африка, в Рим, Древен Египет, за което свидетелстват древни картини. Украсявани с обеци са били телата не само на жените, но и на мъжете...