Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Какво съдържа какаото?Какво съдържа какаото?
27 Ноем.
1
Те имат богат състав с полезни вещества. Съдържание на какаовите зърна Мазнини в какаовите зърна Зърната на какаовото дърво съдържат голям процент мазнини....
Полезно смутиПолезно смути
12 Март
Бананът трябва да е предварително нарязан на парчета и замразен за няколко часа в камерата. Сложете в блендера банана, нарязаното авокадо, зеленолистните зеленчуци и семките. Пасирайте до получаването на крем....
Кога да консумираме и избягваме бобовите култури?Кога да консумираме и избягваме бобовите култури?
09 Юли
При проблеми със стомашната лигавица е препоръчително да избягвате бобовите култури. Те съдържат голямо количество груба целулоза и пурини, която освен, че дразни стомаха, образува газове....
Кога е полезно да замълчим?Кога е полезно да замълчим?
04 Окт.
какво не трябва да разказваме....
Какво е вътрешният глас и кога да го слушамеКакво е вътрешният глас и кога да го слушаме
07 Ноем.
Какво обаче представлява това на практика, как да чуем вътрешния си глас? Същност на понятието вътрешен глас и как да го чуваме Една китайска мъдрост казва, че умът мисли, но сърцето знае....
Полезно кексче в чашаПолезно кексче в чаша
12 Юли
По желание може да се сложи хартия за печене във всяка от чашите за кексчетата, за да се изкарват по-лесно след това. След като сме разпределили сместа в чашите, слагаме за 3 минути в микровълнова на пълна мощност....
Полезно смути с авокадоПолезно смути с авокадо
30 Юни
Обелете го, махнете семките и ядката му. Пасирайте го, добавете прясното мляко и пак пасирайте. Накрая подсладете с мед. Разбъркайте добре. Сервирайте във висока чаша....
Емоционално хранене и защо трябва да го избягватеЕмоционално хранене и защо трябва да го избягвате
31 Юли
Понякога емоционалните нужди могат да решат какво и колко да ядем, за да се чувстваме по-добре за себе си и да се справим с депресията, стреса, гнева или дори просто скуката....
За какво е полезен карфиолът и как да го приготвимЗа какво е полезен карфиолът и как да го приготвим
02 Окт.
Пресният зеленчук е най-полезен за здравето. Вижте какви са ползите за организма от хапването на карфиол....
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
29 Юли
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Костен бульон - защо е полезен и кога да го пием?Костен бульон - защо е полезен и кога да го пием?
09 Ноем.
Според последните изследвания почти 80 % от имунитета се влияе от това какво се съдържа в чревния микробиом и дали в него съществува баланс между добрите и лошите бактерии....
Масло от глухарче – за какво е полезно и как да го приготвим?Масло от глухарче – за какво е полезно и как да го приготвим?
22 Април
Полезно е и при кожни заболявания – използва се за мазане и компреси. Помага при херпес, екземи, рани, изгаряния, ухапвания от насекоми, сърбеж, циреи....
Какво да избягвате при високо кръвноКакво да избягвате при високо кръвно
04 Дек.
9
- Избягвайте колкото е възможно т.нар. лоши продукти, способстващи за склероза на кръвоносните съдове....
Какво е подолог и кога трябва да го посетим?Какво е подолог и кога трябва да го посетим?
13 Септ.
Подологът е специалист в областта на грижата за косата, скалпа и ноктите. Той е медицински специалист, занимаващ се с идентифицирането и лечението на различни козметични и физически състояния. Ролята на подолога Ролята...
Ризото Миланезе, както го правят италианцитеРизото Миланезе, както го правят италианците
25 Февр.
Слагаме бульона да заври и в него разтваряме шафрана. В тиган загряваме зехтина и в него запържваме ситно нарязания лук, докато стане прозрачен....
Какви съставки да избягвате в грижата за кожата?Какви съставки да избягвате в грижата за кожата?
27 Март
Кои са съставките, които трябва да избягвате в грижата за кожата си? Искате да подхраните кожата си с хранителни вещества, а не да я отровите, нали така? !...
Полезно смути с червено зелеПолезно смути с червено зеле
13 Май
Съставките за нашето полезно смути се измиват добре. Режат се на едро, а след това се мелят в блендер, докато се получи на течна консистенция....
Какви напитки да избягвате при диетаКакви напитки да избягвате при диета
12 Юни
На първо място, избягвайте безалкохолните напитки. Те представляват течност, получена от смесването на вода, захар, оцветител, аромат, натрий и въглероден двуокис....
Масло от рапица - кога да го използвамеМасло от рапица - кога да го използваме
01 Юли
Следователно, за да се избегне вредата от рапичното масло, то трябва да се използва изключително студено, като се избягват температури над 160 ºC....
Риган - кога и защо да го използвамеРиган - кога и защо да го използваме
04 Март
В нея се съдържа голямо количество полезни витамини и минерали - сред тях са витамин А, В6, С, Е, К, желязо, фолиева киселина, магнезий, калий, калций и мощни фитохимикали....
Защо рожков е по-полезен от какаото?Защо рожков е по-полезен от какаото?
14 Април
Ако замените така популярното какао с рожков, бъдете сигурни, че ще добавите нещо вкусно и полезно към ежедневното си меню....
Какво съдържа зелето и за какво да го ядем?Какво съдържа зелето и за какво да го ядем?
07 Ноем.
Зелето е чудесен източник на този безценен витамин, а бета-каротините, съдържащи се в него, пък са много полезни за защита на очите ни....
Чай от майорана - за какво е полезен и защо да го пием?Чай от майорана - за какво е полезен и защо да го пием?
19 Февр.
А сега научете на какви ястия се слага майорана и как да си изсушите майорана....
Чай от карамфил - как да го приготвим и за какво е полезенЧай от карамфил - как да го приготвим и за какво е полезен
28 Юни
И така - нека видим, първо, за какво друго освен за подправка можете да използвате карамфила и какви лечебни свойства има той: 1....
Чай от шафран - как да го приготвим и за какво е полезенЧай от шафран - как да го приготвим и за какво е полезен
22 Февр.
Чаят от шафран не е сред най-популярните варианти на тази напитка у нас, но е ободряващ и освежаващ представител на всички билкови чайове, който е пълен с антиоксиданти. Приготвя се лесно и съставките му са изключително...