Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
СминдухСминдух
18 Февр.
1
Ползи от сминдуха Семената на сминдуха са използвани като подправка и лечебно растение от египтяни, гърци и римляни....
Леща със сминдухЛеща със сминдух
20 Януари
Лещата със сминдух е готова....
Ароматни хлебчета със сминдухАроматни хлебчета със сминдух
28 Август
Неустоимо вкусни и ароматни хлебчета със сминдух! Не се двоумете, а ги направете!...
Замразен нахут за директна употребаЗамразен нахут за директна употреба
28 Януари
Направо вадите замразения нахут за директна употреба и готвите....
Жасмин - употреба и ползиЖасмин - употреба и ползи
31 Дек.
Ето някои факти за жасмина и защо това растение има толкова голямо значение в много различни култури. Нека разберем повече за ползите и употребите на жасмин....
Пърленка с чубрица и сминдухПърленка с чубрица и сминдух
29 Март
Брашното се пресява, прави се кладенче в него и се добавят маята, захарта и солта. Постепенно се добавя олиото и водата и се замесва тесто. Оставя се да втаса в намазана с мазнина купа, покрито с кърпа. След това се премесва...
Чай от Сминдух срещу Висока ТемператураЧай от Сминдух срещу Висока Температура
03 Юли
1
Чаят от Сминдух срещу Висока Температура е много ефикасен....
Супер картофки с чубрица и сминдухСупер картофки с чубрица и сминдух
03 Август
Супер картофките с чубрица и сминдух са готови....
Филе Елена със сминдух и чубрицаФиле Елена със сминдух и чубрица
07 Март
Филето Елена със сминдух и чубрица е готово....
Ползи и употреби на лимоновата кораПолзи и употреби на лимоновата кора
20 Септ.
Истината е, че дори и бялата част между самия плод и повърхността му има и употреби, и ползи. На първо място, тя е пълна с полезни вещества....
Мескитово брашно - ползи и употребаМескитово брашно - ползи и употреба
06 Ноем.
Брашното от мескит представлява прах, получен от смилането на семената и шушулките на растението Мескит. То има сладък вкус и нежен аромат....
Тученица - ползи и кулинарна употребаТученица - ползи и кулинарна употреба
17 Окт.
Това обаче е и испанската дума за назоваване на растението тученица. С какво това растение е толкова известно, че названието му да влезе и в други области на живота и да се ползва за нещо като емблема?...
Фаро - кулинарна употреба и ползиФаро - кулинарна употреба и ползи
03 Януари
По какъвто и начин да изберете да приготвите фаро, ползите му за човешкото здраве са доказани от векове, което обяснява популярността му и днес....
Бадемово брашно – ползи и употребаБадемово брашно – ползи и употреба
03 Февр.
Благодарение на леко сладкия си вкус и копринена текстура, бадемовото брашно се ползва за приготвяне на лакомства като кексчета, малки кокоски, любими меденки и красиви френски макарони....
Койева киселина: ползи и употребаКойева киселина: ползи и употреба
02 Февр.
Използването на съставката в малки дози помага за това при продължителна употреба....
Фосфорни торове - ползи и употребаФосфорни торове - ползи и употреба
23 Юни
Фосфорът се използва при производството на течни комплексни торове, които се използват активно в отглеждането на растения....
Пържени кюфтета със сминдух и пресен лукПържени кюфтета със сминдух и пресен лук
14 Окт.
Пържените кюфтета със сминдух и пресен лук са готови....
Ползи и употреба на цейлонска канелаПолзи и употреба на цейлонска канела
03 Февр.
Цейлонската канела е ценна подправка, която има си струва парите - неповторимият и аромат и полезни свойства при правилна дозировка носят само ползи на тялото ни....
Чай от глог - ползи и употребаЧай от глог - ползи и употреба
24 Февр.
Откакто в далечния І век билкарите открили полезните свойства на глога и започнали да лекуват римските императори от сърцебиене с отвара от плодовете на това храстовидно растение, то е известно като билка за здраво сърце...
Кафява захар Мусковадо - ползи и употребаКафява захар Мусковадо - ползи и употреба
30 Август
По-ценни обаче са здравословните ползи от захар Мусковадо. Какви са те?...
Морски копър - ползи и кулинарна употребаМорски копър - ползи и кулинарна употреба
25 Февр.
Морският копър е вид солена, блатна трева. В продължение на векове, сочните му стъбла са били търсени заради техните успокояващи храносмилането свойства и висока хранителна стойност. Най-добър за готвене морският копър...
Самбал - здравословни ползи и кулинарна употребаСамбал - здравословни ползи и кулинарна употреба
27 Август
Основната полза от консумацията на подобен сос се състои в ползата от капсаицина, който се намира в лютите чушки....
Брашно от рожков - ползи и употребаБрашно от рожков - ползи и употреба
10 Февр.
Особености и предимства на брашното от рожков Здравословните ползи от рожков са доказани. Включването му в дневното ви меню може да донесе само ползи за здравето ви....
Брашно от елда - ползи и употребаБрашно от елда - ползи и употреба
04 Февр.
Брашното от елда се прави от смляна елда - растение, известно със своите полезни хранителни свойства. Зърната от елда могат да бъдат използвана почти по същия начин като ориза....
Брашно от киноа – ползи и употребаБрашно от киноа – ползи и употреба
26 Януари
Освен това киноата може да се похвали с антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, които могат да са от полза за здравето на храносмилателния тракт....