Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
СминдухПолзи от сминдуха
Семената на сминдуха са използвани като подправка и лечебно растение от египтяни, гърци и римляни....
18 Февр.
1
Ароматни хлебчета със сминдухНеустоимо вкусни и ароматни хлебчета със сминдух!
Не се двоумете, а ги направете!...
28 Август
Замразен нахут за директна употребаНаправо вадите замразения нахут за директна употреба и готвите....
28 Януари
Жасмин - употреба и ползиЕто някои факти за жасмина и защо това растение има толкова голямо значение в много различни култури. Нека разберем повече за ползите и употребите на жасмин....
31 Дек.
Пърленка с чубрица и сминдухБрашното се пресява, прави се кладенче в него и се добавят маята, захарта и солта. Постепенно се добавя олиото и водата и се замесва тесто.
Оставя се да втаса в намазана с мазнина купа, покрито с кърпа. След това се премесва...
29 Март
Чай от Сминдух срещу Висока ТемператураЧаят от Сминдух срещу Висока Температура е много ефикасен....
03 Юли
1
Ползи и употреби на лимоновата кораИстината е, че дори и бялата част между самия плод и повърхността му има и употреби, и ползи.
На първо място, тя е пълна с полезни вещества....
20 Септ.
Мескитово брашно - ползи и употребаБрашното от мескит представлява прах, получен от смилането на семената и шушулките на растението Мескит. То има сладък вкус и нежен аромат....
06 Ноем.
Тученица - ползи и кулинарна употребаТова обаче е и испанската дума за назоваване на растението тученица.
С какво това растение е толкова известно, че названието му да влезе и в други области на живота и да се ползва за нещо като емблема?...
17 Окт.
Фаро - кулинарна употреба и ползиПо какъвто и начин да изберете да приготвите фаро, ползите му за човешкото здраве са доказани от векове, което обяснява популярността му и днес....
03 Януари
Бадемово брашно – ползи и употребаБлагодарение на леко сладкия си вкус и копринена текстура, бадемовото брашно се ползва за приготвяне на лакомства като кексчета, малки кокоски, любими меденки и красиви френски макарони....
03 Февр.
Койева киселина: ползи и употребаИзползването на съставката в малки дози помага за това при продължителна употреба....
02 Февр.
Фосфорни торове - ползи и употребаФосфорът се използва при производството на течни комплексни торове, които се използват активно в отглеждането на растения....
23 Юни
Пържени кюфтета със сминдух и пресен лукПържените кюфтета със сминдух и пресен лук са готови....
14 Окт.
Ползи и употреба на цейлонска канелаЦейлонската канела е ценна подправка, която има си струва парите - неповторимият и аромат и полезни свойства при правилна дозировка носят само ползи на тялото ни....
03 Февр.
Чай от глог - ползи и употребаОткакто в далечния І век билкарите открили полезните свойства на глога и започнали да лекуват римските императори от сърцебиене с отвара от плодовете на това храстовидно растение, то е известно като билка за здраво сърце...
24 Февр.
Кафява захар Мусковадо - ползи и употребаПо-ценни обаче са здравословните ползи от захар Мусковадо. Какви са те?...
30 Август
Морски копър - ползи и кулинарна употребаМорският копър е вид солена, блатна трева. В продължение на векове, сочните му стъбла са били търсени заради техните успокояващи храносмилането свойства и висока хранителна стойност.
Най-добър за готвене морският копър...
25 Февр.
Самбал - здравословни ползи и кулинарна употребаОсновната полза от консумацията на подобен сос се състои в ползата от капсаицина, който се намира в лютите чушки....
27 Август
Брашно от рожков - ползи и употребаОсобености и предимства на брашното от рожков
Здравословните ползи от рожков са доказани. Включването му в дневното ви меню може да донесе само ползи за здравето ви....
10 Февр.
Брашно от елда - ползи и употребаБрашното от елда се прави от смляна елда - растение, известно със своите полезни хранителни свойства. Зърната от елда могат да бъдат използвана почти по същия начин като ориза....
04 Февр.
Брашно от киноа – ползи и употребаОсвен това киноата може да се похвали с антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, които могат да са от полза за здравето на храносмилателния тракт....
26 Януари