Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Съвети при замразяване и размразяване на тестоМного домакини си задават въпроса: Възможно ли е замразяване на тесто с мая? Ще се промени ли вкусът на ястието след размразяване на тестото? Ще се променят ли продуктите в рецептата след размразяване?...
15 Март
Замразяване на карфиолСлед това слагаме в торбички и замразяваме. Така приготвения карфиол ползваме до 9 месеца....
04 Ноем.
Замразяване на маслини във фризерВяска маслинка порежете на 3 места. Сложете в голям съд и залейте с вряла вода, а след това със студена. Водата смесете със солта....
15 Май
Как да замразяваме и размразяваме пуйкаПри опаковане на пуйките е добре да означите времето на замразяване. За тази цел поставете етикет с датата на замразяване, за да знаете колко време пуйките се намират във фризера....
19 Дек.
Как да замразяваме и размразяваме сьомга?В тази статия ще споделим с вас как да замразявате сьомга и респективно - как да я размразявате.
Да замразите сьомга, не е много трудно, но трябва да имате предвид няколко неща....
09 Юли
Как да замразяваме и размразяваме бананиИ в двата случая трябва да спазите едно правило, за да може при размразяването да имате здрави, незалепнали един за друг банани. Поставете целите обелени банани или нарязаните кръгчета върху фолио за замразяване....
20 Май
Как да замразяваме и размразяваме пилешко месоТънкости при замразяване и размразяване на пилешко месо
Основната грешка при замразяване на месо у дома е размерът на парчето....
27 Август
Как се замразява и размразява тофуЗамразяване и размразяване на тофу
Този продукт може да се замрази за дълъг период от време, но може да се направи и малка разфасовка за готвене на следващия ден....
20 Дек.
Гюзлемета с готово тесто на сачЗа рецептата за тези лесни гюзлеми използваме готовото тесто за мекици или пък такова, което е за пици.
Добре намазнете тестото и го разделете на еднакви топки - с размера на мандарина....
14 Април
Банички от парено тесто на ЙолиБърка се, докато тестото се отлепи от стените на тенджерата. След което се маха от котлона. След като пареното тесто изстине малко, към него се прибавят едно по едно яйцата.
Бърка се хубаво със ръце....
24 Окт.
3
Пълнен шаран в тесто на фурнаРибата се пълни, зашива се с голяма игла и по-плътен конец, намазва се с олио и се увива в няколко листа точени кори или в тесто за пици и мекици. За по-пръхко тесто в него се слагат 1-2 яйца....
08 Дек.
Фондю с бутер тесто на фурнаОт бутер тестото изрязваме кръгове с диаметър 2 см по-големи от купите.
Отделно разбиваме жълтъка с една супена лъжица вода и с него намазваме тестото от двете страни....
09 Дек.
Тесто с яйцаСмесват се продуктите и се бърка докато тестото набухне, след това се оставя да втаса....
24 Ноем.
1
Тесто с грисСлед това започнете да добавяте гриса на порции. добавете толкова грис, че да се получи топка меко тесто. Доомесете тестото с още малко брашно и го оставете да втаса за около 40 минути на топло....
15 Дек.
Тесто с яйцаСмесват се продуктите и се бърка докато тестото набухне, след това се оставя да втаса....
24 Ноем.
1
Солено тесто за декориране на обредни хлябовеПоетапно добавяйте топла вода, замесете гладко и не много меко но еластично тесто....
29 Юни
Замразяване на чушкиЧушките могат да се замразяват и печени. Изпичат се, белят се и се слагат в найлонови торбички. Единственото условие при замразяването, е начина на подреждане....
13 Окт.
Бързо размразяване на продуктитеТрябва да внимавате с времето за размразяване, за да не започне продуктът да се готви.
Друг вариант за бързо размразяване на продукти е използването на фурна с вентилатор....
19 Април
1
Маслено тесто с виноПресейте брашното, добавете леко мекото масло, нарязано на кубчета и разтрийте на трохи.
Прибавете захарта, бялото вино, солта и замесете гладко тесто. Оставете го да почине, увито във фолио на хладно....
14 Ноем.
Маслено тесто с яйцаИзползва се блендер, за да се разбие и втрие маслото, докато сместа заприлича на трохи. Добавят се водата и жълтъците.
Меси се бързо, за да се получи твърдо тесто. Трохите се събират и се оформят на топка....
11 Март
Универсално тесто в хлебопекарнаТестото може да се ползва за пици, закуски, питки, хляб и т.н.
Универсалното тесто в хлебопекарна е готово....
10 Дек.
3
Козуначено тесто в хлебопекарнаПрибавя се малко по малко брашно, включва се на програма тесто, ако има нужда, се добавя още - до получаване на меко нелепнещо козуначено тесто, не трябва да се залепва по бъркалките....
06 Ноем.
Тесто с прясна маяМесим, докато не получим леко лепкаво тесто.
След това оставяме омесеното тесто на топло да втаса....
19 Февр.