Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се запечатва месо?В основата си запечатването на месо представлява запичане на силен огън за кратко време с много малко мазнина....
16 Септ.
Месото на грил е канцерогенно! Виж защоОказва се, че при хората, които рядко консумират препържено месо или месо, приготвено на грил, скара или барбекю, рискът от развиването на тези сериозни онкологични заболявания е значимо по-малък....
22 Окт.
Защо трябва да намалим месото?Ако искате да намалите месото, то си гответе често рецепти като:
- постни яхнии;
- ориз без месо;
- безмесни кюфтета....
02 Януари
Защо да ограничим приема на месо?Това са пилешкото, пуешкото, месото от кокошка и заешкото месо....
19 Юли
Високопротеинови заместители на месотоСоя
Соята е отличен високопротеинов заместител на месото и само малко отстъпва на месото по отношение на полезните антиоксиданти, които се съдържат в нея....
04 Март
Защо не трябва да печем месото над 250 градуса?Ето какво е необходимо да знаете за печенето на месо:
В зависимост от вида на месото, което ще печете, съществуват различни особености....
03 Март
Какво е капон и защо месото му е истински деликатес?Месото от капон е крехко и ароматно, сравнително мазно и с голямо количество бяло месо....
17 Дек.
Защо не се желира месото в бурканите?Обикновено за консервиране на месо правилното съотношение е приблизително около ½ кг месо на ½ литров буркан....
11 Март
Най-добрите заместители на месотоСейтанът прилича на месото. Може да се приготви така, както приготвяме месо....
17 Юли
Защо да хапваме месо често?Хората започват да отричат животинското месо и да го изключват от менюто си. Всеки има право на избор с какво да се храни, но е важно да се знае, че месото също е много полезно за организма....
26 Дек.
Защо ядем месо?Ако направим анализ на месото, ще видим, че в него има има вода, вкусови компоненти и соли. Освен това в месото има още една съставна част - белтък. Когато месото се вари, част от белтъка се пресича и изплува като пяна....
27 Май
Влияние на кислорода върху цвета на месотоЗеленият цвят на пушеното месо се дължи на окислението на пигментите в месото от водородната пероксидаза, тъй като естествено присъстващият в месото ензим е деструктуриран....
01 Май
Вижте ефекта от спирането на месотоРискът от сърдечни болести намалява
Скоро бе доказано, че болестите на сърцето са пряко свързани с консумацията на червено месо....
21 Февр.
6
Хранителни предимства на месото от щраусМесото на щрауса често се нарича месо на бъдещето. Месото на щрауса е едно от най-висококачествените меса....
26 Март
2
Обработка на месото от диво прасеМесото на възрастните мъжки диви прасета е доста по-жилаво и с неприятна специфична миризма, за разлика от месото на младите диви прасета....
23 Януари
Майсторски техники за готвене на месотоПричината е, че „запечатването“ на месото, особено в домашни уславия, се извършва на висока температура, което прави котлета тъмен, твърд, сух и безвкусен....
08 Март
Основни правила при пържене на месотоПрепоръки при пържене на месо
Не бива да се пържи мокро месо, то трябва да се подсуши със салфетка, преди да се постави в тигана, защото мокрото месо задържа пара, която затруднява пърженето....
14 Дек.
Защо спим на възглавници?В наши дни всеки човек знае какво е възглавницата, но знаем ли откъде произхожда? Смята се, че възглавниците са се използвали още Древен Египет и Азия. Китайските възглавници често били изработвани от камък, порцелан или...
22 Окт.
Как да премахна лошия дъх на месото?Възможно е заради по-продължителния престой в хладилника месото да придобие неприятен дъх и тогава много домакини се изправят пред предизвикателството как да премахнат лошия дъх на месото....
05 Дек.
Защо да спрем да ядем месоТя разгражда месото. Човешката слюнка, от своя страна, е алкална, т.е. не е предпоставка за разграждането на месо....
20 Май
1
Как да запечатаме пържолите при готвене?Това ще ви подсигури по-равномерно изпичане и месото няма да остане сурово отвътре;
- Посолете едва тогава, когато коричката от запечатването вече се е формирала....
23 Януари
От тази година променят етикетите на месотоОбмисля се и промяна, засягаща етикетите на рибата, като се предлага една опаковка, която съдържа няколко парчета месо, да бъде маркирана с етикет „формовано месо"....
12 Януари
Опровержение: Няма скок на антибиотиците в месото!Вчера в медийното пространство излезе притеснителната информация, че месото у нас е тъпкано с антибиотици....
07 Ноем.
Интересни факти за сайтана - месото на бъдещето!Наричан още пшенично месо, той изненадващо много наподобява месо, когато е сготвен....
10 Окт.
Алтернативи на месото и млякото при постещитеЕто няколко добри идеи за това кои са заместителите на месото и млякото по време на пост.
1. Бобови култури
Чрез изключване на месото в организма настъпва осезаем недостиг на белтъчини (протеини)....
27 Ноем.