Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Преди да започнете да готвите месо, прочетете това!Преди да започнете да готвите месо, прочетете това!
19 Април
Познаваме няколко основни способа за готвене на месо - варене, задушаване, печене, пържене....
Гхи (пречистено масло)Гхи (пречистено масло)
10 Дек.
2
Гхи може да се използва за всякакъв вид готвене (пържене, задушаване, печене), както и за директно консумиране върху хляб, например....
Омлет с гхиОмлет с гхи
07 Април
В незалепващ тиган слагаме малко пречистено масло Гхи, чакаме да се разтопи и изсипваме сместа вътре в тигана....
Приготвяне на домашно ГХИПриготвяне на домашно ГХИ
21 Окт.
Аз я пазя за някоя манджа мазнинка да добавя. От (с точност) 490 г масло стана ГХИ- 327 г. Ароматът от пречистеното масло е превъзходен - заслужава си да си правиш в къщи....
Лимецов тутманик с ГХИЛимецов тутманик с ГХИ
04 Март
Тутманикът се нарязва на парчета и се залива с останалото ГХИ. Оставя се да втаса 30 мин. Пече се 40 мин. в предварително загрята фурна на 160 градуса. Лимецовият тутманик с ГХИ е готов....
Как да започнете да спортуватеКак да започнете да спортувате
07 Април
Доста трудна задача е да започнете да спортувате, ако дотогава не сте го правили. Много хора започват да спортуват, след това престават, после отново започват....
Как да направим Гхи?Как да направим Гхи?
25 Окт.
Лека полека течността ще започне да се избистря, водата ще се изпари и само на дъното ще забележите утаените протеини. Процесът се завършва, когато маслото заухае на ядки и мляко и придобие светло кехлибарен цвят....
Пет причини да започнете да спортуватеПет причини да започнете да спортувате
02 Май
Хиляди са причините заради, които можете да започнете да се движите активно, но ние сме изброили пет, които определено могат да ви стимулират да започнете да правите физически натоварвания: 1....
Причини да започнете да тренирате аеробикаПричини да започнете да тренирате аеробика
13 Дек.
Започнете упражненията 3 до 4 пъти в седмицата за по 10 – 15 минути. И когато влезете в ритъм, увеличете времето на тренировката до към 20 – 30 минути, и отново до 4 пъти седмично....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Как да изсушим дренки? Вижте повече в следващите редове: Подберете добре узрели дренки - около 1 кг. Почистете ги старателно....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Защо да започнем деня с писане на благодарностиЗащо да започнем деня с писане на благодарности
23 Ноем.
Ето как и защо да започнете деня си с благодарност Списък с благодарности Тази психологическа практика е лесна и бърза за изпълнение, но същевременно дава ефективни резултати....
Филийки със сушени домати и ГХИФилийки със сушени домати и ГХИ
18 Май
Поднесете тези филийки със сушени домати и ГХИ за закуска, обяд или вечеря....
Ето защо ГХИ трябва да бъде част от вашата грижа за кожатаЕто защо ГХИ трябва да бъде част от вашата грижа за кожата
23 Януари
Ако сте добре запознати с аюрведичните тайни за красота, значи знаете, че гхи се използва и за бляскава и здрава кожа. Освен че е чудесна съставка за любимите ви сладки и соленки, този основен продукт в индийската кухня...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Учени: Ето защо трябва да готвите с повече зехтин!Учени: Ето защо трябва да готвите с повече зехтин!
26 Юни
Затова препоръките са зеленчуци да готвим с повече зехтин....
Искате децата да ви слушат: Вижте тези правила и ги запомнетеИскате децата да ви слушат: Вижте тези правила и ги запомнете
15 Дек.
Преди изобщо да започвате, успокойте детето. Ако не слуша или ви е сърдито, няма да постигнете нищо. Заменете Ако с Когато....
Какво да приготвим с пречистено масло ГхиКакво да приготвим с пречистено масло Гхи
19 Окт.
1
То може да използва както за готвене, така и в суров вариант. Препоръчва се дори приемът му чисто на гладно за лечение на стомашни проблеми....
Как да си приготвим пречистено масло ГхиКак да си приготвим пречистено масло Гхи
19 Септ.
Когато маслото започне да бълбука, трябва да премахвате образуващата се бяла пяна. За един килограм масло са необходими не повече от 60 минути термична обработка....
Протеинови мъфини с маслинова паста и ГХИПротеинови мъфини с маслинова паста и ГХИ
02 Март
Протеиновите мъфини с маслинова паста и ГХИ са подходящи при проблем с щитовидната жлеза и хранене в кето режим....