Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Чай от Глог - билката на сърцетоЧай от Глог - билката на сърцето
25 Март
Чаят от сушени плодове на глог е най-добрият лечител сред билките за сърцето!...
Кафе ала ГрейКафе ала Грей
31 Окт.
Загрейте 120 мл мляко, като малка част от него направете на пяна. Напълнете чашата с останалите 25 мл студено мляко, внимателно добавете горещото мляко и пяната. Сега съвсем внимателно изсипвайте еспресото в чашата, като...
Кафе ала ГрейКафе ала Грей
31 Окт.
Загрейте 120 мл мляко, като малка част от него направете на пяна. Напълнете чашата с останалите 25 мл студено мляко, внимателно добавете горещото мляко и пяната. Сега съвсем внимателно изсипвайте еспресото в чашата, като...
Торта Сърцето на левскаряТорта Сърцето на левскаря
06 Ноем.
1
Торта Сърцето на левскаря е готова....
Ястие Сърцето ми вземиЯстие Сърцето ми вземи
15 Февр.
Сърцата се измиват и изчистват, поръсват се с пилешкия бульон и се прибавят към лука. Добавя се соевият сос и виното. Ястието се оставя в микровълновата фурна за 17 мин на пълна мощност....
Защитете кожата си и на сянкаЗащитете кожата си и на сянка
08 Август
В горещите летни дни тя трябва да бъде добре защитена, за да се предпази от вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи. Малко хора знаят, че кожата не е в безопасност дори и под дебела сянка....
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
21 Септ.
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат. През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
10 Февр.
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби. Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Домашна смес за засилване на сърцетоДомашна смес за засилване на сърцето
03 Април
Рецептата за укрепване на сърцето е от книгата на Поля Димитрова - "Лекуване без лекарства", 2012)...
За укрепване на сърцето - червен кантарионЗа укрепване на сърцето - червен кантарион
22 Януари
Рецептата за запарка с червен кантарион за здраво сърце е от книгата на Людмила Бабенко - "Энциклопедия народной медицины", 2011...
Билкова запарка при прескачане на сърцетоБилкова запарка при прескачане на сърцето
20 Юли
Смесете всички изброени билки. Вземете 2 супени лъжици от тях и ги залейте с 500 мл вряща вода. Оставете да киснат 2 часа, след което прецедете. Пийте три пъти на ден, като еднократната доза е 1 кафена чашка....
Защо си усещам ударите на сърцето?Защо си усещам ударите на сърцето?
03 Март
Сърцебиене е усещане за бързо биещо, трептящо или удрящо сърце. Стрес, упражнения, лекарства или рядко медицинско състояние могат да го предизвикат....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Пелмени по мой си начинПелмени по мой си начин
11 Юни
1
Направете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
Милинки Стой си в къщиМилинки Стой си в къщи
03 Март
1
Маята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне. Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
Реване по моя си рецептаРеване по моя си рецепта
18 Април
8
В купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес. Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Бутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката. Прегъва се по диагонал...
Солена сьомга Направи си самСолена сьомга Направи си сам
08 Февр.
1
Интересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Защитете тялото си с чисто хранене! Ето какЗащитете тялото си с чисто хранене! Ето как
11 Окт.
1
Вместо да киснете във фитнеса, вижте как лесно може да преобразите тялото си с чисто хранене. То оказва благоприятно влияние на човек на физическо и ментално ниво. С него човек лесно се справя със сезонните болести и дава...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо). Сваряват се...
Украински борш по мой си начинУкраински борш по мой си начин
14 Юни
1. Телешкото, свинското или пилешкото месо (аз най-обичам с телешко) надребняваме и варим заедно с една глава лук, няколко зърна черен пипер, дафинови листа и сол в 1.5-2 л вода. 2. Половината цвекло, половината морков...
Пълнена патица по моя си рецептаПълнена патица по моя си рецепта
01 Април
Измиваме патицата и я сваряваме. В тиган нарязваме зеления лук, добавяме малко олио и го задушаваме, след което добавяме нарязания домат, чушката и подправките. Щом се задуши, добавяме ориза и малко от бульона от патицата...