Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Чай от Глог - билката на сърцетоЧаят от сушени плодове на глог е най-добрият лечител сред билките за сърцето!...
25 Март
Кафе ала ГрейЗагрейте 120 мл мляко, като малка част от него направете на пяна. Напълнете чашата с останалите 25 мл студено мляко, внимателно добавете горещото мляко и пяната.
Сега съвсем внимателно изсипвайте еспресото в чашата, като...
31 Окт.
Кафе ала ГрейЗагрейте 120 мл мляко, като малка част от него направете на пяна. Напълнете чашата с останалите 25 мл студено мляко, внимателно добавете горещото мляко и пяната.
Сега съвсем внимателно изсипвайте еспресото в чашата, като...
31 Окт.
Ястие Сърцето ми вземиСърцата се измиват и изчистват, поръсват се с пилешкия бульон и се прибавят към лука.
Добавя се соевият сос и виното.
Ястието се оставя в микровълновата фурна за 17 мин на пълна мощност....
15 Февр.
Защитете кожата си и на сянкаВ горещите летни дни тя трябва да бъде добре защитена, за да се предпази от вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи.
Малко хора знаят, че кожата не е в безопасност дори и под дебела сянка....
08 Август
Ягодов чийзкейк Ро СиБисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат.
През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
21 Септ.
1
Пържоли Изяж си пръститеПържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби.
Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
10 Февр.
Домашна смес за засилване на сърцетоРецептата за укрепване на сърцето е от книгата на Поля Димитрова - "Лекуване без лекарства", 2012)...
03 Април
За укрепване на сърцето - червен кантарионРецептата за запарка с червен кантарион за здраво сърце е от книгата на Людмила Бабенко - "Энциклопедия народной медицины", 2011...
22 Януари
Билкова запарка при прескачане на сърцетоСмесете всички изброени билки. Вземете 2 супени лъжици от тях и ги залейте с 500 мл вряща вода.
Оставете да киснат 2 часа, след което прецедете.
Пийте три пъти на ден, като еднократната доза е 1 кафена чашка....
20 Юли
Защо си усещам ударите на сърцето?Сърцебиене е усещане за бързо биещо, трептящо или удрящо сърце. Стрес, упражнения, лекарства или рядко медицинско състояние могат да го предизвикат....
03 Март
Пелмени по мой си начинНаправете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
11 Юни
1
Милинки Стой си в къщиМаята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне.
Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
03 Март
1
Реване по моя си рецептаВ купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес.
Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
18 Април
8
Тригуни Да си оближеш пръститеБутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката.
Прегъва се по диагонал...
26 Септ.
1
Солена сьомга Направи си самИнтересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....
08 Февр.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Защитете тялото си с чисто хранене! Ето какВместо да киснете във фитнеса, вижте как лесно може да преобразите тялото си с чисто хранене. То оказва благоприятно влияние на човек на физическо и ментално ниво. С него човек лесно се справя със сезонните болести и дава...
11 Окт.
1
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо). Сваряват се...
14 Септ.
1
Украински борш по мой си начин1. Телешкото, свинското или пилешкото месо (аз най-обичам с телешко) надребняваме и варим заедно с една глава лук, няколко зърна черен пипер, дафинови листа и сол в 1.5-2 л вода.
2. Половината цвекло, половината морков...
14 Юни
Пълнена патица по моя си рецептаИзмиваме патицата и я сваряваме. В тиган нарязваме зеления лук, добавяме малко олио и го задушаваме, след което добавяме нарязания домат, чушката и подправките.
Щом се задуши, добавяме ориза и малко от бульона от патицата...
01 Април