Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим домашно сиренеВържете я на удобно място и оставете за 1 нощ, за да стегне сиренето.
На следващия ден извадете от тензуха и оваляйте сиренето в едрата морска сол....
27 Януари
Защо да консумираме коприва?От млада коприва се приготвят салати с коприва, с нея се готвят копривени супи и боршове, консумират се като чай и се правят отвари и лосиони. Копривата може да се използва както прясна, така и суха....
22 Май
Защо трябва да консумираме краве масло?От това следва, че зеленчуците стават по-полезни (и вкусни), ако се консумират с масло;
3. Потреблението на краве масло не води до наднормено тегло....
06 Юли
Защо да консумираме обезсолени млечни продуктиАко слагате сол на всяко ястие обаче, се опитайте поне да обезсолявате сиренето, което консумирате. Това става като го държите в съд с вода....
22 Май
Полезни палачинки с обезмаслено млякоПолезните палачинки с обезмаслено мляко могат да се поднесат сладки или солени по желание....
17 Август
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Защо е изключително важно да консумираме картофиКартофите са лесно смилаеми, могат да се консумират по два пъти на ден, според предпочитанията - в супа или основно ястие....
05 Март
1
Защо и кога да консумираме акай бериЗадачата на програмите за отслабване е да се консумира храна в по-балансиран вид....
08 Юли
Защо е важно да консумираме рибено масло?Освен това хората, консумиращи Омега-3, се радват както на концентрация и добра памет, така и на добър тонус и настроение....
25 Ноем.
Защо е важно да консумираме рибено масло?Ако не консумирате риба достатъчно често обаче, или поне 2 пъти в седмицата, приемът под формата на добавка може да помогне да набавим всички ползи за организма си....
06 Дек.
За по-здраво сърце консумирайте сиренеСърцето Ви ще е благодарно, ако редовно консумирате сирене!...
20 Май
Защо трябва да консумирате селъри по-често?От друга страна, били наблюдавани и малки мишки на възраст от три до шест месеца, които не консумирали лутеолин....
16 Август
Кои храни са алкални и защо да ги консумираме?Алкални са храните, които имат ниско съдържание на киселинност. Тези продукти имат благотворен алкален ефект върху нашия организъм.
Алкалните храни са изключително полезни, тъй като неутрализират киселините, натрупани...
11 Януари
1
Как да консумираме алоеКонсумиране на гел от алое вера
Алое вера гел за пиене се консумира сутрин на гладно. Препоръчва се дневно да се приемат по 20 милилитра, разделени на части....
14 Февр.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиСлед 10-тина дни дренките вече са готови и може да ги приберете и консумирате. През зимата те са изключително полезни за повишаване на енергията и подобряване на имунитета....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Обезмаслено мляко срещу високо кръвноПри хората, които консумират обезмаслено мялко по-често, отколкото обикновено, опасността от сърдечна дисфункция намалява с повече от 10 процента, твърдят учени от Университета в Харвард....
03 Март
Защо трябва да консумираме червен боб само много добре сваренЧервеният боб се препоръчва да бъде редовно консумиран както от мъже, така и от жени. При първите той подпомага мъжката потентност, а при дамите повлиява добре хормоналния баланс в женското тяло....
28 Май
Защо е важно да консумираме орехи – 7 ползи за здраветоНо колкото и парадоксално да звучи, ако ги консумирате в разумни количества, без да надвишавате дневната норма, те могат да помогнат не само за намаляване на теглото, но и за поддържане на постигнатия резултат....
05 Март
Гювеч Да си оближеш пръститеНа дъното сложете парчета сирене. Отгоре изсипете сместа от тигана. Сипете около 1/2 ч.ч. вода и захлупете.
Печете на 220 градуса, около 1 ч. и 30 минути. Извадете гювеча, поръсете с парченца топено сирене....
16 Ноем.
1
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август