Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо се накисват ядкитеОсвен това консумацията на ненакиснати ядки може да причини известни стомашни смущения като подуване например....
27 Януари
Защо се накисват ядкитеВреме за накисване на ядките и семената
бадеми - 8-12 часа
кашу - 2-3 часа
орехи - 4-8 часа
лешници - 8 часа
слънчогледово семе - 4 часа
тиквено семе - 4 часа
ленено семе - 4-6 часа....
27 Януари
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашно сиренеЗавийте го в торбичка и приберете в хладилник за няколко часа - солта ще разтопи и сиренето ще стегне, готово за консумация....
27 Януари
Защо е добре да се накисват орехите преди консумация?Всички сме виждали или поне чували, че както орехите, така и други ядки, могат, или дори трябва да се накисват. Какви, обаче, са ползите от накисването на ореховите ядки във вода преди консумация?...
18 Юли
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Как и защо да накисваме листните зеленчуциТук само в 3 стъпки ще ви покажем как и защо да накисвате предварително листните зеленчуци, за да избегнете здравословните рискове, които може да крие тяхната консумация.
1....
09 Май
Как да почистваме зеленолистните правилно преди консумацияКолкото и да са полезни зеленолистните зеленчуци обаче, те трябва много старателно да бъдат почистени и измити преди консумация....
22 Април
Защо е забранена консумацията на захар преди лягане?Лошият сън води до по-голяма консумация на захар
Не само приемът на захар преди лягане уврежда качеството на съня ви, но и лошият сън влияе на консумацията на захар....
30 Май
Защо трябва да си мием лицето преди лягане?Ето и няколко отговора на въпроса защо трябва да си мием лицето преди лягане.
Натрупан прах и мръсотия
През деня сме изложени на какви ли не задачи....
21 Ноем.
Защо е необходимо да си мием краката преди ляганеИма и такива, които мият ръцете си, преди да измият лицето си. А има и такива, които задължително мият краката си, преди да влязат в леглото.
Не всички хора са свикнали да си мият краката преди лягане....
10 Ноем.
Правила при накисване на семена и ядкиПравилното накисване на зърнените и бобови култури преди консумация е от първостепенно значение. Така с правилната обработка ще премахнем вредните съставки, които се съдържат в семената и ядките....
09 Февр.
Как и защо се накисва черният дроб преди готвене?Препоръчително е да се накисва 2-3 часа, но ако нямате толкова време, го оставете поне за 30-тина минути. След това изцедете млякото и подсушете дроба с хартия....
11 Април
Защо трябва да си пожелаем нещо в нощта преди ДимитровденВ деня преди празника се прави Димитровска задушница. На нея се раздават жито и питки за помен.
В стари времена българите делили времето през годината на две - от Димитровдин до Гергьовден....
26 Окт.
Защо е толкова важно да си мием краката преди лягане?По този начин, ако създадем навика да си мием краката преди лягане, освен че подобряваме хигиената си, ще си осигурим по-свеж и пълноценен сън....
23 Март
Защо и как се накисва чия?Един от най-разпространените начини за консумация е чрез накисване на семената чия. Семената абсорбират голямо количество вода много бързо, обикновено до 10 мин....
30 Януари
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да карамелизираме лукПри последния път трябва да се изпари цялата течност.
Карамелизираният лук се оставя да се задуши, захлупен с капак и свален от огъня. Преди да се сервира се посолява....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март