Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо се накисват ядкитеЗащо се накисват ядките
27 Януари
Освен това консумацията на ненакиснати ядки може да причини известни стомашни смущения като подуване например....
Защо се накисват ядкитеЗащо се накисват ядките
27 Януари
Време за накисване на ядките и семената бадеми - 8-12 часа кашу - 2-3 часа орехи - 4-8 часа лешници - 8 часа слънчогледово семе - 4 часа тиквено семе - 4 часа ленено семе - 4-6 часа....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Завийте го в торбичка и приберете в хладилник за няколко часа - солта ще разтопи и сиренето ще стегне, готово за консумация....
Защо е добре да се накисват орехите преди консумация?Защо е добре да се накисват орехите преди консумация?
18 Юли
Всички сме виждали или поне чували, че както орехите, така и други ядки, могат, или дори трябва да се накисват. Какви, обаче, са ползите от накисването на ореховите ядки във вода преди консумация?...
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Как и защо да накисваме листните зеленчуциКак и защо да накисваме листните зеленчуци
09 Май
Тук само в 3 стъпки ще ви покажем как и защо да накисвате предварително листните зеленчуци, за да избегнете здравословните рискове, които може да крие тяхната консумация. 1....
Как да почистваме зеленолистните правилно преди консумацияКак да почистваме зеленолистните правилно преди консумация
22 Април
Колкото и да са полезни зеленолистните зеленчуци обаче, те трябва много старателно да бъдат почистени и измити преди консумация....
Защо е забранена консумацията на захар преди лягане?Защо е забранена консумацията на захар преди лягане?
30 Май
Лошият сън води до по-голяма консумация на захар Не само приемът на захар преди лягане уврежда качеството на съня ви, но и лошият сън влияе на консумацията на захар....
Защо трябва да си мием лицето преди лягане?Защо трябва да си мием лицето преди лягане?
21 Ноем.
Ето и няколко отговора на въпроса защо трябва да си мием лицето преди лягане. Натрупан прах и мръсотия През деня сме изложени на какви ли не задачи....
Защо е необходимо да си мием краката преди ляганеЗащо е необходимо да си мием краката преди лягане
10 Ноем.
Има и такива, които мият ръцете си, преди да измият лицето си. А има и такива, които задължително мият краката си, преди да влязат в леглото. Не всички хора са свикнали да си мият краката преди лягане....
Правила при накисване на семена и ядкиПравила при накисване на семена и ядки
09 Февр.
Правилното накисване на зърнените и бобови култури преди консумация е от първостепенно значение. Така с правилната обработка ще премахнем вредните съставки, които се съдържат в семената и ядките....
Как и защо се накисва черният дроб преди готвене?Как и защо се накисва черният дроб преди готвене?
11 Април
Препоръчително е да се накисва 2-3 часа, но ако нямате толкова време, го оставете поне за 30-тина минути. След това изцедете млякото и подсушете дроба с хартия....
Защо трябва да си пожелаем нещо в нощта преди ДимитровденЗащо трябва да си пожелаем нещо в нощта преди Димитровден
26 Окт.
В деня преди празника се прави Димитровска задушница. На нея се раздават жито и питки за помен. В стари времена българите делили времето през годината на две - от Димитровдин до Гергьовден....
Защо е толкова важно да си мием краката преди лягане?Защо е толкова важно да си мием краката преди лягане?
23 Март
По този начин, ако създадем навика да си мием краката преди лягане, освен че подобряваме хигиената си, ще си осигурим по-свеж и пълноценен сън....
Защо и как се накисва чия?Защо и как се накисва чия?
30 Януари
Един от най-разпространените начини за консумация е чрез накисване на семената чия. Семената абсорбират голямо количество вода много бързо, обикновено до 10 мин....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
При последния път трябва да се изпари цялата течност. Карамелизираният лук се оставя да се задуши, захлупен с капак и свален от огъня. Преди да се сервира се посолява....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....