Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да ограничим приема на солЗа да не се стига до подобни последици, трябва да ограничим приема на сол....
12 Юни
Как да ограничим количеството приемана захарЗа да ограничите количеството захар, което ежедневно приемате, първо трябва да сте сигурни, че искате да го направите, защото някои навици ще трябва да бъдат променени....
31 Март
Как и защо да ограничим захартаМного хора трудно могат да си представят живота си без сладко. Бонбони, сладкиши, пастички, захар в кафето и в чая – всичко това вреди на здравето ни.
Ако искате да намалите количеството захар, което консумирате, трябва...
23 Август
Ограничен прием на мазнини за нисък холестеролВажно е обаче да е в нормалните нива, което означава да се приема до 300 мг дневно....
24 Юни
Как и защо да намалим приема на въглехидрати?Плавно започнете да намалявате и приема на хляб. Отново купешкия хляб съдържа прекалено много набухватели, затова е най-добре да си приготвите домашен....
16 Юли
Защо да хапваме месо често?С годините се появяват все повече привърженици на вегетарианството и веганството. Хората започват да отричат животинското месо и да го изключват от менюто си. Всеки има право на избор с какво да се храни, но е важно да се...
26 Дек.
Защо да спрем да ядем месоДоказано е, че стомахът ни трудно обработва дневния прием месо, камо ли ежегодния.
От друга страна, учени доказаха защо прекомерната консумация на месо вреди на сърцето....
20 Май
1
Състояния, при които трябва да се ограничи приемът на бял хлябЗнаете за старото българско правило, че без хляб и сирене на маса не се сяда. Не е много ясно откога датира то, но е сигурно, че е от времето, когато и хлябът, и сиренето са били истински и домашни. Сиренето не е било неясен...
22 Окт.
1
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукЛука нарежете на филийки, а после на полумесеци. Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Тригуни Да си оближеш пръститеПечем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути. Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади....
26 Септ.
1
Яхния Да си оближеш пръститеДобавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
05 Февр.
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВарете ги около 15 минути след момента на завиране на водата.
Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка.
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Ето защо бременните трябва да приемат витамин ЕСпоред ново изследване бебетата, чиито майки не са приемали достатъчно витамин Е, докато са били бременни, са изложени на повишен риск от развитие на мозъчни увреждания....
10 Август
Защо ядем месо?Човекът е всеяден. Дебатът за това кое месо е най-здравословно никога няма да приключи.
Месото е най-важният източник на протеини, а освен това има много витамини, особено от група В, минерали, аминокиселини и др....
27 Май
Прием на креатин - кога, защо и колко?Някои специалисти предлагат креатинът да се приема веднага след натоварването в дните, когато се тренира. В почивните дни да се приема след лека закуска....
07 Юни
Марината за поливане на месоНалейте получената марината в буркан, захлупете го (но не го запечатвайте), и я оставете поне един ден на слънце, след което я използвайте за поливане на месото по време на печене....
19 Август
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти.
Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
07 Май
1
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашно сиренеСложете тенджерата с млякото на огъня и включете да загрява на 37-38 градуса....
27 Януари