Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да ограничим приема на солКак да ограничим приема на сол
12 Юни
За да не се стига до подобни последици, трябва да ограничим приема на сол....
Как да ограничим количеството приемана захарКак да ограничим количеството приемана захар
31 Март
За да ограничите количеството захар, което ежедневно приемате, първо трябва да сте сигурни, че искате да го направите, защото някои навици ще трябва да бъдат променени....
Как и защо да ограничим захартаКак и защо да ограничим захарта
23 Август
Много хора трудно могат да си представят живота си без сладко. Бонбони, сладкиши, пастички, захар в кафето и в чая – всичко това вреди на здравето ни. Ако искате да намалите количеството захар, което консумирате, трябва...
Ограничен прием на мазнини за нисък холестеролОграничен прием на мазнини за нисък холестерол
24 Юни
Важно е обаче да е в нормалните нива, което означава да се приема до 300 мг дневно....
Как и защо да намалим приема на въглехидрати?Как и защо да намалим приема на въглехидрати?
16 Юли
Плавно започнете да намалявате и приема на хляб. Отново купешкия хляб съдържа прекалено много набухватели, затова е най-добре да си приготвите домашен....
Защо да хапваме месо често?Защо да хапваме месо често?
26 Дек.
С годините се появяват все повече привърженици на вегетарианството и веганството. Хората започват да отричат животинското месо и да го изключват от менюто си. Всеки има право на избор с какво да се храни, но е важно да се...
Защо да спрем да ядем месоЗащо да спрем да ядем месо
20 Май
1
Доказано е, че стомахът ни трудно обработва дневния прием месо, камо ли ежегодния. От друга страна, учени доказаха защо прекомерната консумация на месо вреди на сърцето....
Състояния, при които трябва да се ограничи приемът на бял хлябСъстояния, при които трябва да се ограничи приемът на бял хляб
22 Окт.
1
Знаете за старото българско правило, че без хляб и сирене на маса не се сяда. Не е много ясно откога датира то, но е сигурно, че е от времето, когато и хлябът, и сиренето са били истински и домашни. Сиренето не е било неясен...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Лука нарежете на филийки, а после на полумесеци. Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Печем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути. Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Варете ги около 15 минути след момента на завиране на водата. Извадете тези вкусни варени кестени и ги прехвърлете в купичка. Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Ето защо бременните трябва да приемат витамин ЕЕто защо бременните трябва да приемат витамин Е
10 Август
Според ново изследване бебетата, чиито майки не са приемали достатъчно витамин Е, докато са били бременни, са изложени на повишен риск от развитие на мозъчни увреждания....
Защо ядем месо?Защо ядем месо?
27 Май
Човекът е всеяден. Дебатът за това кое месо е най-здравословно никога няма да приключи. Месото е най-важният източник на протеини, а освен това има много витамини, особено от група В, минерали, аминокиселини и др....
Прием на aстаксантин - как, кога и защоПрием на aстаксантин - как, кога и защо
21 Ноем.
Кога, как и защо да приемате астаксантин?...
Прием на креатин - кога, защо и колко?Прием на креатин - кога, защо и колко?
07 Юни
Някои специалисти предлагат креатинът да се приема веднага след натоварването в дните, когато се тренира. В почивните дни да се приема след лека закуска....
Марината за поливане на месоМарината за поливане на месо
19 Август
Налейте получената марината в буркан, захлупете го (но не го запечатвайте), и я оставете поне един ден на слънце, след което я използвайте за поливане на месото по време на печене....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти. Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Сложете тенджерата с млякото на огъня и включете да загрява на 37-38 градуса....