Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо да ядем картофиАко си мислите, че ядейки картофи, не можете да отслабнете, то тогава ще ви изненадаме, като ви кажем, че картофите са изключително полезни при борбата с килограмите, защото в 100 грама сварени картофи се съдържат 82 ккал...
26 Ноем.
Защо да ядем къриКакто знаем, кърито е част от индийската кухня. Неслучайно индийците живеят много дълго. Тяхната кухня и култура са пълни с полезни билки и подправки. Въпреки че се използва в индийската кухня, кърито е част и от Южноазиатската...
23 Февр.
Защо да ядем риба?Специалистите по хранене препоръчват два пъти в седмицата в менюто на всеки човек да има включени различни рибни блюда, било то рибка на скара, риба на фурна или рибени чорби и супи. Страните, които имат природни...
27 Окт.
Защо ядем чушки от САЩ и картофи от Франция?В България масово плодовете и зеленчуците се внасят от други държави от Европейския съюз (и не само! ) – Гърция, Македония, Испания и др., дори и от Турция, от която цели 80% от продукцията се изнася за Европа...
20 Март
Защо да не ядем яйцаЯйцата са изключително полезни. В жълтъците им се съдържат множество витамини и минерали, а белтъците са източник на незаменими аминокиселини. Освен това се смятат за извор на младостта. Въпреки това веганите се отказват...
06 Февр.
9
Защо да ядем повече ягоди?Ягодите, този чуден дар на майката Природа, са истинско плодово изкушение! Те примамват с апетитния си вид, приятен аромат и неустоим вкус. Неслучайно са основна съставка на едни от най-известните и обичани плодови десерти...
16 Май
Защо трябва да ядем яйца?В последното десетилетие яйцата предизвикаха не един и два спора полезни или не толкова полезни са те.
В действителност яйцата са богати на хранителни вещества, включително и на най-важните витамини, минерали и антиоксиданти...
13 Септ.
1
Защо да ядем повече ориз?Голяма част от хората, които искат да се хранят здравословно, минимизират яденето на ориз. Интересен обаче е фактът, че в Азия този продукт се консумира много, но от друга страна, там случаите на затлъстяване са единични...
22 Февр.
Защо да ядем листни зеленчуци?Най-популярните представители на листните зеленчуци са спанак, зеле, маруля, магданоз, киселец, коприва, лапад.
Зелените растения са ценен източник на калций. Това важи особено за външните листа на бялокочанното зеле...
24 Май
Защо да ядем повече киселец?Киселецът е обикновена многогодишна билка, която нетърпеливо пониква от земята всяка пролет. Родом от Европа и Азия, киселецът е богат на витамин С и е особено ароматен.
Киселецът може да се култивира лесно в повечето...
01 Май
Защо да ядем повече орехи?Орехите са считани за едни от най-здравословните видове ядки заради комбинацията от високо количество витамини, минерали, протеини, здравословни мазнини, фибри и антиоксиданти. Само около 30 грама от тях могат да осигурят...
10 Февр.
Защо да ядем сурови яйца?Процесът на готвене на яйцата унищожава много от ползите им, от които нашият органи толкова отчаяно се нуждае, тъй като природата на протеините и мазнините се променя, когато е изложена на топлина.
Когато се приготвя...
11 Юни
Защо да ядем повече авокадо?Авокадото е плод, богат на мононенаситени мазнини. Човешкото тяло лесно ги преработва в енергия, помага да се абсорбират мазнините от другите храни. Добавяйте авокадо в салати и супи. Така тялото ви ще има защита срещу...
16 Окт.
Защо да ядем повече мандарини?Мандарините са вечният символ на новата година още от детството ни. Именно сега е сезона им, когато можем да си ги хапваме всеки ден, но освен приятният им вкус, тези плодове имат и множество ползи за нашето здраве. Ако...
18 Дек.
Защо да спрем да ядем месоИстините около консумацията на месо са известни вече на голяма част от широката аудитория, но немалко хора все още са в абсолютно неведение относно рисковете от прекомерната консумация на животински продукти.
Трудно е...
20 Май
1
Защо да ядем люто?Лютивите храни могат да бъдат едновременно много полезни и много опасни за здравето на човек. Ползите и вредите от така любимите люти храни на мнозина са в съотношение 50/50, затова, преди да се нахвърлите върху тях,...
04 Дек.
Защо да ядем яйца?Яйцата се страхотна суперхрана. Проучване показва, че хората, които ядат по 1-2 яйца на ден, намаляват общия прием на калории през деня.
Дълго време се смяташе, че яйцата са вредни заради холестерола, но тава не е така...
24 Ноем.
Защо да ядем праскови?В Китай наричат прасковите божествен плод. Прасковата е не само вкусен и сочен плод. Тя е символ на здраве, дълголетие и безсмъртие. Ние познаваме два вида праскови - едните са мъхести, другите са голи и се наричат нектарини...
24 Ноем.
Защо да ядем спанак?Спанакът е чудесна суперхрана, пълна с витамини, нискокалорична и полезна за здравето на човека. С ежедневния си прием осигуряваме на организма протеини, желязо, витамини и минерали.
Една от важните причини да ядем...
24 Ноем.
Защо да ядем ябълки?Ябълките са много полезни за здравето, без значение техния цвят. Богати са на витамини и минерали, съдържат ценни фибри.
Има много рецепти с ябълки и не е задължително да се хапват в суров вид. Можем да си приготвим...
24 Ноем.
Защо да ядем чесън?Чесънът е изключително полезен за човешкото здраве, в това няма никакво съмнение. Всъщност ползите от чесъна се дължат на жизненоважното химично съединение алицин, което освен това е и виновник за неговата специфична натрапчива...
10 Дек.
Защо да ядем тиква?Тиквата, както знаем, е изключително вкусна, но е и много полезен плод. Тя влиза в състава както на сладки изкушения с тиква, така и на солени ястия.
В следващите редове ще поговорим за това защо трябва да консумираме...
11 Ноем.
Защо да ядем лаврак по-често?Рецептите с лаврак са безброй, но задължително трябва да опитате:
- лаврак с картофи;
- лаврак на фурна....
28 Август
Защо трябва да ядем хляб редовноКогато човек реши да отслабне, първото, което маха от менюто си, е хлябът. Но е голяма грешка да не консумирате изобщо хляб, тъй като той е много полезен за организма.
Хлябът е важен източник на ценни растителни белтъчини...
16 Септ.
20
Защо да ядем повече пъдпъдъчи яйца?Малките, пъстри яйца от пъдпъдък не са особено популярни у нас. Това обаче е сериозен пропуск, тъй като те са невероятно ценен източник на хранителни вещества, витамини и минерали.
Макар да са съвсем миниатюрни, пъдпъдъчите...
04 Април