Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Питка за всеки денНарязва се на 8 пънчета, които се нареждат по краищата на тавата върху хартия за печене. С дървено шишче всяко се притиска в средата.
Втората част тесто се разделя на 3 топчета....
21 Септ.
Блини за всеки денПрибавя се лъжица по лъжица от брашното, като се разбърква на гъста кашичка. Разрежда се с вода до нужната гъстота като боза.
Загрява се тефлонов тиган, намазан с малко олио, и сипваме по един черпак от кашата....
26 Ноем.
Защо да ядем повече лук всеки ден?Няма такъв зеленчук, който да не допринася за вашето здраве, но лукът е зеленчук, който е от първите в класацията. Лукът е добър източник на витамини, минерали и фибри и е известно, че предлага различни ползи за здравето...
27 Март
Защо да ядем различни ядки всеки ден?Най-полезни сред ядките и семената са орехите, бадемите, кашуто, слънчогледовите семки, тиквените семки, сусамът, лененото семе, чиата, бразилския орех.
Има множество здравословни рецепти с ядки....
29 Август
Защо да похапваме авокадо всеки ден?Препоръчително е авокадото да присъства на трапезата ни всеки ден, защото то има редица полезни, лечебни и хранителни свойства....
23 Окт.
Защо трябва да ядем кисело мляко всеки ден?Ако трябва да измислим сентенция за ползите от киселото мляко, можем да перифразираме вече измислената за ябълката и тя ще гласи: една кофичка кисело мляко на ден, ще държи доктора далече от мен.
Тази мисъл е съвсем...
10 Май
Защо да ядем повече орехи?С орехи можете да си приготвите страхотни орехови сладкиши, класически ореховки, орехов кекс и даже любимата ни орехова торта....
10 Февр.
Кафе по бразилскиМлякото се кипва и се добавя по малко в кафето, като непрекъснато се разбива. Добавя се захарта и напитката се разпределя в четири чаши.
Сметаната се разбива и с нея се украсява кафето....
23 Юни
1
Пилешко по бразилскиДобавете обелените и ситно нарязани домати и продължете да готвите още 10-тина минути.
Сипете млякото, разбъркайте и залейте пилето. Гарнирайте с магданоз и поднесете веднага....
31 Август
Пилешко по бразилскиСложете да се пече до готовност, като регулярно го поливате с маринатата от тавата. Поднесете изпеченото пилешко по бразилски с гарнитура от печени картофи....
01 Март
Хлебчета по бразилскиОставят се да престоят в тавата за печене 30 минути, след което се пекат до получаване на златиста коричка - около 40 минути....
26 Март
6 причини да ядем маслини всеки ден1. Консумацията на маслини се грижи за сърдечния мускул и кръвоносната система. Мазнините им повишават нивата на добрия холестерол и пречистват кръвоносните съдове от плаки и натрупвания, понижават кръвното налягане...
05 Февр.
Плодове фламбе по бразилскиВ 6 чинии се слага по малко сладолед. Плодовете се заливат с алкохол и се поднася запалена клечка кибрит. След като плодовете пламнат, сместа се разпределя в чиниите....
15 Юли
Празнично свинско по бразилскиВсеки резен се разрязва фино, така че да се получи нещо като джоб. Лукът се реже на ситно. Чесънът се изстисква през преса....
20 Юли
Вкусен ориз по БразилскиСервираме вкусния бразилски ориз, поръсен с настърган пармезан (кашкавал)....
21 Февр.
Празнично свинско по бразилскиПече се в загрята на 180 градуса фурна. 15-тина минути преди да е готов махнете фолиото и го запечете....
07 Януари
1
Защо да хапваме мандарини всеки денВидимо мандарините приличат на портокалите, което е нормално, защото са от един и същ сорт. Разликата е, че са по-малки, обвивката им се маха по-лесно, а вкусът им е страхотен.
И ако някой още не е разбрал колко полезни...
12 Януари
Защо трябва да четем всеки денЧетенето всеки ден за повечето хора звучи като работа и загуба на време, която ги обременява и ангажира....
18 Юни
Масло от бразилски орехМаслото от бразилски орех помага за възстановяване структурата на ноктите;
Функции и съхранение на маслото от бразилски орех
За да имате масло от бразилски орех за по-дълго време, трябва да го съхранявате на място, което...
01 Юни
Кои 5 плода трябва да ядем всеки ден?Ето 5 задължителни за ядене плодове всеки ден!
Ябълки
Старата поговорка „една ябълка на ден държи доктора далеч“ е вярна, когато става въпрос за поддържане на добро здраве....
12 Март
Печен бананов крамбъл по бразилскиИзсипете сместа в намазана с останалото масло тавичка и я сложете леко да се запече в умерена фурна.
Преди да поднесете крамбъла, го поръсете с нарязаните орехови ядки....
15 Юли
Ориз с кашу по бразилскиПохлупва се с капак и се оставя да се задуши на горещ, но изключен котлон. Готовият ориз се слага в голяма чиния и се поръсва с настърган пармезан. Сервира се веднага....
25 Юли