Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Питка за всеки денПитка за всеки ден
21 Септ.
Замесва се средно меко тесто, покрива се с кърпа и оставяме да втаса на топло 30-40 минути. От тестото се отделя малко топче за средата на питката. Останалото се разделя на 2 части....
Блини за всеки денБлини за всеки ден
26 Ноем.
В купа се разбиват яйцата със захарта с телена бъркалка. Добавя се сол, олио сода за хляб и наливаме прясното мляко. Прибавя се лъжица по лъжица от брашното, като се разбърква на гъста кашичка. Разрежда се с вода до нужната...
Моята мусака с повече лукМоята мусака с повече лук
19 Февр.
Надявам се да ви хареса моята мусака с повече лук....
Бананови пастички за всеки денБананови пастички за всеки ден
01 Май
1
Банановите пастички за всеки ден са готови....
Вкусна закуска за всеки денВкусна закуска за всеки ден
21 Дек.
Вкусна закуска за всеки ден!...
Защо да ядем различни ядки всеки ден?Защо да ядем различни ядки всеки ден?
29 Август
Тоест да не ядем само един и същи вид ядки всеки ден, смятат специалисти по здравословното хранене....
Ето защо трябва да ядете лук всеки ден!Ето защо трябва да ядете лук всеки ден!
27 Януари
Легенда разказва, че сватбеното шествие при някои южни народи се ръководело от сватбар, носещ гордо на врата си венец от лук - символ за благополучие на младите семейства. Как се е появила тази традиция? Причината...
Защо да похапваме авокадо всеки ден?Защо да похапваме авокадо всеки ден?
23 Окт.
Препоръчително е авокадото да присъства на трапезата ни всеки ден, защото то има редица полезни, лечебни и хранителни свойства....
Защо трябва да ядем кисело мляко всеки ден?Защо трябва да ядем кисело мляко всеки ден?
10 Май
Ако трябва да измислим сентенция за ползите от киселото мляко, можем да перифразираме вече измислената за ябълката и тя ще гласи: една кофичка кисело мляко на ден, ще държи доктора далече от мен. Тази мисъл е съвсем...
Защо да ядем повече дюли?Защо да ядем повече дюли?
25 Септ.
Полезните свойства на дюлите са познати на човечеството от дълбока древност. Смята се, че още бащата на медицината Хипократ е препоръчвал този плод като лек за стомашно-чревния тракт. Понеже в дюлята има високо съдържание...
Защо да ядем по 2 бразилски ореха всеки денЗащо да ядем по 2 бразилски ореха всеки ден
27 Юли
Повече консумирани бразилски орехи ще ви дадат твърде много селен за ден, което може да ви навреди....
Защо да ядем повече ягоди?Защо да ядем повече ягоди?
16 Май
За да се възползвате от всички добри свойства на сочните плодчета, наблягайте на повече рецепти с ягоди или опитайте някоя от нашите ягодови торти....
Защо да ядем повече орехи?Защо да ядем повече орехи?
10 Февр.
В козметичните продукти все повече се използва орехът като съставка. Хранителните вещества в тях спомагат за по-бързото зарастване на различни белези и пигментации по кожата....
Защо да ядем повече киселец?Защо да ядем повече киселец?
01 Май
Доскоро повечето готвачи не използваха киселец в менютата си....
Защо да ядем повече авокадо?Защо да ядем повече авокадо?
16 Окт.
Авокадото е плод, богат на мононенаситени мазнини. Човешкото тяло лесно ги преработва в енергия, помага да се абсорбират мазнините от другите храни. Добавяйте авокадо в салати и супи. Така тялото ви ще има защита срещу...
Защо да ядем повече ориз?Защо да ядем повече ориз?
22 Февр.
Във всеки случай още веднага можем да заявим, че диетата с ориз ще се отрази добре на тялото ви. Защо да ядем повече ориз?...
Защо да ядем повече мандарини?Защо да ядем повече мандарини?
18 Дек.
Ако и вие обичате да си хапвате полезни цитруси, тогава със сигурност ще ви бъде интересно да научите повече за тях. Защо да ядем повече мандарини?...
Защо да ядем повече червено цвекло?Защо да ядем повече червено цвекло?
01 Дек.
Но, разбира се, те биха могли да му дойдат в повече. Тогава се намесва цвеклото и съдейства за нормалното функциониране на органа....
Защо да ядем повече пикантни ястияЗащо да ядем повече пикантни ястия
21 Февр.
Храненето с лютиви и изобилстващи от остри подправки храни засилва метаболизма, чрез съставката капсаицин подпомага изгарянето на повече мазнини и така неусетно някои излишни килограми се топят....
Защо да ядем повече пъдпъдъчи яйца?Защо да ядем повече пъдпъдъчи яйца?
05 Февр.
В наши дни пъдпъдъчите яйца вече не са екзотика и всеки може да ги сложи на ежедневната си трапеза. Те се използват в салати, омлети, бъркани яйца, печени продукти, десерти....
Ето защо да ядем повече фенелЕто защо да ядем повече фенел
18 Април
4
Светлозеленият и с анасонов аромат фенел е зеленчук, заслужаващ внимание. Той може да бъде намерен в магазините през цялата година но сезонът му е лятото. Със средиземноморски произход, той се съчетава добре с продукти...
Защо да ядем повече кедрови ядки?Защо да ядем повече кедрови ядки?
28 Юли
Всеки от елементите засяга здравето ни по специален начин. Фосфорът помага за подсилване на костите и зъбите, калият защитава сърцето и е отговорен за водния баланс в организма....
Защо да ядем повече пъдпъдъчи яйца?Защо да ядем повече пъдпъдъчи яйца?
04 Април
Подобряват метаболизма и действат благотворно на храносмилателната система, макар че не трябва да претоварвате организма с повече от 5 до 6 яйца на ден....
Защо да ядем повече черен шоколадЗащо да ядем повече черен шоколад
19 Февр.
Въпреки сладостта на повечето шоколадови продукти на пазара, за черният шоколад, който е натуралният и истински вариант, е характерна една леко горчива нотка, която не се харесва на всекиго....
6 причини да ядем маслини всеки ден6 причини да ядем маслини всеки ден
05 Февр.
1. Консумацията на маслини се грижи за сърдечния мускул и кръвоносната система. Мазнините им повишават нивата на добрия холестерол и пречистват кръвоносните съдове от плаки и натрупвания, понижават кръвното налягане...