Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Питка за всеки денЗамесва се средно меко тесто, покрива се с кърпа и оставяме да втаса на топло 30-40 минути.
От тестото се отделя малко топче за средата на питката. Останалото се разделя на 2 части....
21 Септ.
Блини за всеки денВ купа се разбиват яйцата със захарта с телена бъркалка. Добавя се сол, олио сода за хляб и наливаме прясното мляко.
Прибавя се лъжица по лъжица от брашното, като се разбърква на гъста кашичка. Разрежда се с вода до нужната...
26 Ноем.
Защо да ядем различни ядки всеки ден?Тоест да не ядем само един и същи вид ядки всеки ден, смятат специалисти по здравословното хранене....
29 Август
Ето защо трябва да ядете лук всеки ден!Легенда разказва, че сватбеното шествие при някои южни народи се ръководело от сватбар, носещ гордо на врата си венец от лук - символ за благополучие на младите семейства.
Как се е появила тази традиция? Причината...
27 Януари
Защо да похапваме авокадо всеки ден?Препоръчително е авокадото да присъства на трапезата ни всеки ден, защото то има редица полезни, лечебни и хранителни свойства....
23 Окт.
Защо трябва да ядем кисело мляко всеки ден?Ако трябва да измислим сентенция за ползите от киселото мляко, можем да перифразираме вече измислената за ябълката и тя ще гласи: една кофичка кисело мляко на ден, ще държи доктора далече от мен.
Тази мисъл е съвсем...
10 Май
Защо да ядем повече дюли?Полезните свойства на дюлите са познати на човечеството от дълбока древност. Смята се, че още бащата на медицината Хипократ е препоръчвал този плод като лек за стомашно-чревния тракт. Понеже в дюлята има високо съдържание...
25 Септ.
Защо да ядем по 2 бразилски ореха всеки денПовече консумирани бразилски орехи ще ви дадат твърде много селен за ден, което може да ви навреди....
27 Юли
Защо да ядем повече ягоди?За да се възползвате от всички добри свойства на сочните плодчета, наблягайте на повече рецепти с ягоди или опитайте някоя от нашите ягодови торти....
16 Май
Защо да ядем повече орехи?В козметичните продукти все повече се използва орехът като съставка. Хранителните вещества в тях спомагат за по-бързото зарастване на различни белези и пигментации по кожата....
10 Февр.
Защо да ядем повече авокадо?Авокадото е плод, богат на мононенаситени мазнини. Човешкото тяло лесно ги преработва в енергия, помага да се абсорбират мазнините от другите храни. Добавяйте авокадо в салати и супи. Така тялото ви ще има защита срещу...
16 Окт.
Защо да ядем повече ориз?Във всеки случай още веднага можем да заявим, че диетата с ориз ще се отрази добре на тялото ви.
Защо да ядем повече ориз?...
22 Февр.
Защо да ядем повече мандарини?Ако и вие обичате да си хапвате полезни цитруси, тогава със сигурност ще ви бъде интересно да научите повече за тях.
Защо да ядем повече мандарини?...
18 Дек.
Защо да ядем повече червено цвекло?Но, разбира се, те биха могли да му дойдат в повече. Тогава се намесва цвеклото и съдейства за нормалното функциониране на органа....
01 Дек.
Защо да ядем повече пикантни ястияХраненето с лютиви и изобилстващи от остри подправки храни засилва метаболизма, чрез съставката капсаицин подпомага изгарянето на повече мазнини и така неусетно някои излишни килограми се топят....
21 Февр.
Защо да ядем повече пъдпъдъчи яйца?В наши дни пъдпъдъчите яйца вече не са екзотика и всеки може да ги сложи на ежедневната си трапеза. Те се използват в салати, омлети, бъркани яйца, печени продукти, десерти....
05 Февр.
Ето защо да ядем повече фенелСветлозеленият и с анасонов аромат фенел е зеленчук, заслужаващ внимание. Той може да бъде намерен в магазините през цялата година но сезонът му е лятото.
Със средиземноморски произход, той се съчетава добре с продукти...
18 Април
4
Защо да ядем повече кедрови ядки?Всеки от елементите засяга здравето ни по специален начин. Фосфорът помага за подсилване на костите и зъбите, калият защитава сърцето и е отговорен за водния баланс в организма....
28 Юли
Защо да ядем повече пъдпъдъчи яйца?Подобряват метаболизма и действат благотворно на храносмилателната система, макар че не трябва да претоварвате организма с повече от 5 до 6 яйца на ден....
04 Април
Защо да ядем повече черен шоколадВъпреки сладостта на повечето шоколадови продукти на пазара, за черният шоколад, който е натуралният и истински вариант, е характерна една леко горчива нотка, която не се харесва на всекиго....
19 Февр.
6 причини да ядем маслини всеки ден1. Консумацията на маслини се грижи за сърдечния мускул и кръвоносната система. Мазнините им повишават нивата на добрия холестерол и пречистват кръвоносните съдове от плаки и натрупвания, понижават кръвното налягане...
05 Февр.