Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо да ядем повече дюли?Защо да ядем повече дюли?
25 Септ.
Полезните свойства на дюлите са познати на човечеството от дълбока древност. Смята се, че още бащата на медицината Хипократ е препоръчвал този плод като лек за стомашно-чревния тракт. Понеже в дюлята има високо съдържание...
Защо да ядем повече ягоди?Защо да ядем повече ягоди?
16 Май
За да се възползвате от всички добри свойства на сочните плодчета, наблягайте на повече рецепти с ягоди или опитайте някоя от нашите ягодови торти....
Защо да ядем повече ориз?Защо да ядем повече ориз?
22 Февр.
Защо да ядем повече ориз? Ново проучване и изследване, при което са взели участие повече от 14 хиляди души доказа за пореден път, че яденето на ориз е полезно....
Защо да ядем повече киселец?Защо да ядем повече киселец?
01 Май
Доскоро повечето готвачи не използваха киселец в менютата си....
Защо да ядем повече авокадо?Защо да ядем повече авокадо?
16 Окт.
Авокадото е плод, богат на мононенаситени мазнини. Човешкото тяло лесно ги преработва в енергия, помага да се абсорбират мазнините от другите храни. Добавяйте авокадо в салати и супи. Така тялото ви ще има защита срещу...
Защо да ядем повече мандарини?Защо да ядем повече мандарини?
18 Дек.
Ако и вие обичате да си хапвате полезни цитруси, тогава със сигурност ще ви бъде интересно да научите повече за тях. Защо да ядем повече мандарини?...
Защо да ядем повече пъдпъдъчи яйца?Защо да ядем повече пъдпъдъчи яйца?
04 Април
Подобряват метаболизма и действат благотворно на храносмилателната система, макар че не трябва да претоварвате организма с повече от 5 до 6 яйца на ден....
Защо да ядем повече черен шоколадЗащо да ядем повече черен шоколад
19 Февр.
Въпреки сладостта на повечето шоколадови продукти на пазара, за черният шоколад, който е натуралният и истински вариант, е характерна една леко горчива нотка, която не се харесва на всекиго....
Защо да ядем повече пикантни ястияЗащо да ядем повече пикантни ястия
21 Февр.
Храненето с лютиви и изобилстващи от остри подправки храни засилва метаболизма, чрез съставката капсаицин подпомага изгарянето на повече мазнини и така неусетно някои излишни килограми се топят....
Защо да ядем повече пъдпъдъчи яйца?Защо да ядем повече пъдпъдъчи яйца?
05 Февр.
Например витамин В1 в състава им е 3 пъти повече, витамин В2 - 2 пъти, а витамин А - 2. 5 пъти....
Защо да ядем повече червено цвекло?Защо да ядем повече червено цвекло?
01 Дек.
Но, разбира се, те биха могли да му дойдат в повече. Тогава се намесва цвеклото и съдейства за нормалното функциониране на органа....
Защо да ядем повече кедрови ядки?Защо да ядем повече кедрови ядки?
28 Юли
От всички видове ядки кедровите са най-скъпите. Но хранителната стойност на кедровите плодове е неоспорима - те съдържат вещества, уникални за човешкото тяло, които могат дълго време да ни дадат здраве. Какви са ползите...
Ето защо да ядем повече фенелЕто защо да ядем повече фенел
18 Април
4
Светлозеленият и с анасонов аромат фенел е зеленчук, заслужаващ внимание. Той може да бъде намерен в магазините през цялата година но сезонът му е лятото. Със средиземноморски произход, той се съчетава добре с продукти...
Защо да ядем повече лук всеки ден?Защо да ядем повече лук всеки ден?
27 Март
Няма такъв зеленчук, който да не допринася за вашето здраве, но лукът е зеленчук, който е от първите в класацията. Лукът е добър източник на витамини, минерали и фибри и е известно, че предлага различни ползи за здравето...
Защо да ядем повече ягоди в сезона имЗащо да ядем повече ягоди в сезона им
04 Юли
По магазините ягоди можем да намерим още от ранна пролет, но повечето от тях са или транспортирани от далечни земи, или са си европейски, но с цел ранната им поява на пазара, са наторявани с какви ли не химии....
Защо трябва да ядем повече магданоз и копърЗащо трябва да ядем повече магданоз и копър
16 Ноем.
Ползи от консумацията на магданоз 1) лидер в съдържанието на витамин С - магданозът е с 3 пъти повече, отколкото в лимоните; 2) съдържа фосфор, калций, желязо много повече от всички зеленчуци; 3) подобрява апетита, храносмилането...
Защо да ядем по 2 бразилски ореха всеки денЗащо да ядем по 2 бразилски ореха всеки ден
27 Юли
Повече консумирани бразилски орехи ще ви дадат твърде много селен за ден, което може да ви навреди....
Защо ядем повече, отколкото ни се струваЗащо ядем повече, отколкото ни се струва
26 Окт.
На всеки човек му се е случвало да изяде повече храна от необходимото и после дълбоко да съжалява, че не се е спрял в подходящия момент....
Защо да ядем къриЗащо да ядем къри
23 Февр.
Може да се добавят също и джинджифил, черен пипер, канела, кардамон, резене, индийско орехче, карамфил. Всички изброени подправки, влизащи в състава на кърито са изключително полезни....
Защо да ядем картофи?Защо да ядем картофи?
22 Май
Също така, ако хапвате повече от тях вместо месо, намаляват риска от получаване на инфаркт. Също така картофите подобряват състоянието на кожата. Помагат при стрес и депресия....
Защо да ядем риба?Защо да ядем риба?
27 Окт.
Специалистите по хранене препоръчват два пъти в седмицата в менюто на всеки човек да има включени различни рибни блюда, било то рибка на скара, риба на фурна или рибени чорби и супи. Страните, които имат природни...
Защо трябва да ядем повече плодове с калий през лятотоЗащо трябва да ядем повече плодове с калий през лятото
18 Юли
Тя препоръчва да си хапваме повече праскови и банани през летните месеци, тъй като така лесно ще може да се нормализира нивото на калий в организма....
10 причини да ядем повече цитруси10 причини да ядем повече цитруси
15 Януари
През лятото се нуждаем от свежи напитки, които да гонят летните горещини. Цитрусите са само част от плодовете, които ни помагат да запазим тонуса си, но можем да кажем, че са основна част от средствата за борба с жегата...
Десет причини да ядем повече карфиолДесет причини да ядем повече карфиол
04 Окт.
Карфиолът е изключително здравословен зеленчук и важен източник на хранителни вещества. Той съдържа уникални растителни съединения. Освен това е лесно приложим към всяка диета. В тази статия ще ви запознаем с 10 здравословни...
Пет причини да ядем повече нарПет причини да ядем повече нар
06 Март
Той помага за облекчаване на болката, за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания, има анти-вирусни свойства и много повече. Ето топ пет на причини, поради които нарът трябва да присъства е менюто ни: 1....