Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо трябва да ядем яйца?Защо трябва да ядем яйца?
13 Септ.
1
В последното десетилетие яйцата предизвикаха не един и два спора полезни или не толкова полезни са те. В действителност яйцата са богати на хранителни вещества, включително и на най-важните витамини, минерали и антиоксиданти...
Защо да не ядем яйцаЗащо да не ядем яйца
06 Февр.
9
Яйцата са изключително полезни. В жълтъците им се съдържат множество витамини и минерали, а белтъците са източник на незаменими аминокиселини. Освен това се смятат за извор на младостта. Въпреки това веганите се отказват...
Защо да ядем яйца?Защо да ядем яйца?
24 Ноем.
Яйцата се страхотна суперхрана. Проучване показва, че хората, които ядат по 1-2 яйца на ден, намаляват общия прием на калории през деня. Дълго време се смяташе, че яйцата са вредни заради холестерола, но тава не е така...
Защо да ядем повече пъдпъдъчи яйца?Защо да ядем повече пъдпъдъчи яйца?
04 Април
Интересна особеност е, че пъдпъдъчите яйца се препоръчва да бъдат консумирани сурови. Така ценните вещества в тях остават непокътнати от термичните процеси при готвене....
Защо да ядем повече пъдпъдъчи яйца?Защо да ядем повече пъдпъдъчи яйца?
05 Февр.
В наши дни пъдпъдъчите яйца вече не са екзотика и всеки може да ги сложи на ежедневната си трапеза. Те се използват в салати, омлети, бъркани яйца, печени продукти, десерти. Хапват се варени, пържени, печени и мариновани...
Защо е полезно да ядем сурови тиквени семки?Защо е полезно да ядем сурови тиквени семки?
29 Юни
Опитайте да смесите суровите тиквени семки с пресен босилек и зехтин за песто от сурово тиквено семе, което може да добави вкус към макаронени изделия, сандвичи или други ястия....
Мързеливо тирамису без сурови яйцаМързеливо тирамису без сурови яйца
25 Април
1
Мързеливото тирамису без сурови яйца е готово....
Мързеливо тирамису без сурови яйцаМързеливо тирамису без сурови яйца
28 Ноем.
Поръсете с какао и поднесете мързеливото тирамису без сурови яйца....
Да ядем яйца изисканоДа ядем яйца изискано
06 Март
Много от нас с лекота боравят с пръчици за хранене в китайски ресторант и навиват виртуозно спагети на вилицата в пицария. Но знаем ли как изискано да консумираме яйца? Съществува неписан яйчен етикет, който се...
Защо да ядем къриЗащо да ядем къри
23 Февр.
Както знаем, кърито е част от индийската кухня. Неслучайно индийците живеят много дълго. Тяхната кухня и култура са пълни с полезни билки и подправки. Въпреки че се използва в индийската кухня, кърито е част и от Южноазиатската...
Защо да ядем картофи?Защо да ядем картофи?
22 Май
Най-много картофи се отглеждат в САЩ, Китай, Русия, Индия и Украйна. Първите сведения за използване на картофите датират от 8000 година преди Христа в района на днешна Боливия. Доскоро се смяташе, че картофите не...
Защо да ядем риба?Защо да ядем риба?
27 Окт.
Специалистите по хранене препоръчват два пъти в седмицата в менюто на всеки човек да има включени различни рибни блюда, било то рибка на скара, риба на фурна или рибени чорби и супи. Страните, които имат природни...
Как да губим килограми, докато ядем яйцаКак да губим килограми, докато ядем яйца
16 Септ.
Популярният израз, че най-хубавите неща идват в малки опаковки, важи с пълна сила за яйцата. Под черупката на всяко яйце се крият огромни дози протеини, добри мазнини и основни витамини. Въпреки че доскоро се смяташе...
Пет здравословни причини да ядем повече яйцаПет здравословни причини да ядем повече яйца
27 Юли
Яйцата са едни от най-богатите на протеини храни, които също действат и като антиоксиданти. Ето и 5-те основни причини, поради които трябва по-редовно да включвате яйцата в ежедневните си хранения. 1. Яйцата са богати...
Защо да ядем листни зеленчуци?Защо да ядем листни зеленчуци?
24 Май
Най-популярните представители на листните зеленчуци са спанак, зеле, маруля, магданоз, киселец, коприва, лапад. Зелените растения са ценен източник на калций. Това важи особено за външните листа на бялокочанното зеле...
Защо да ядем повече киселец?Защо да ядем повече киселец?
01 Май
Добавете няколко сурови листа в смесена зелена салата, сварете го и добавете като гарнитура или го превърнете в ярко допълнение към основното си ястие....
Защо да ядем повече ориз?Защо да ядем повече ориз?
22 Февр.
Голяма част от хората, които искат да се хранят здравословно, минимизират яденето на ориз. Интересен обаче е фактът, че в Азия този продукт се консумира много, но от друга страна, там случаите на затлъстяване са единични...
Защо да ядем повече авокадо?Защо да ядем повече авокадо?
16 Окт.
Авокадото е плод, богат на мононенаситени мазнини. Човешкото тяло лесно ги преработва в енергия, помага да се абсорбират мазнините от другите храни. Добавяйте авокадо в салати и супи. Така тялото ви ще има защита срещу...
Защо да ядем повече ягоди?Защо да ядем повече ягоди?
16 Май
Ягодите, този чуден дар на майката Природа, са истинско плодово изкушение! Те примамват с апетитния си вид, приятен аромат и неустоим вкус. Неслучайно са основна съставка на едни от най-известните и обичани плодови десерти...
Защо да ядем повече орехи?Защо да ядем повече орехи?
10 Февр.
Орехите са считани за едни от най-здравословните видове ядки заради комбинацията от високо количество витамини, минерали, протеини, здравословни мазнини, фибри и антиоксиданти. Само около 30 грама от тях могат да осигурят...
Защо да ядем повече мандарини?Защо да ядем повече мандарини?
18 Дек.
Мандарините са вечният символ на новата година още от детството ни. Именно сега е сезона им, когато можем да си ги хапваме всеки ден, но освен приятният им вкус, тези плодове имат и множество ползи за нашето здраве. Ако...
Какво можем да излекуваме, като ядем сурови плодове и зеленчуци?Какво можем да излекуваме, като ядем сурови плодове и зеленчуци?
30 Септ.
1
А ето и какво можем да излекуваме чрез ядене на сурови плодове и зеленчуци: 1. Подагра и болести с увеличено съдържание на пикочна киселина в кръвта....
Защо да спрем да ядем месоЗащо да спрем да ядем месо
20 Май
1
Истините около консумацията на месо са известни вече на голяма част от широката аудитория, но немалко хора все още са в абсолютно неведение относно рисковете от прекомерната консумация на животински продукти. Трудно е...
Защо да ядем тиква?Защо да ядем тиква?
11 Ноем.
Тиквата, както знаем, е изключително вкусна, но е и много полезен плод. Тя влиза в състава както на сладки изкушения с тиква, така и на солени ястия. В следващите редове ще поговорим за това защо трябва да консумираме...
Защо да ядем чесън?Защо да ядем чесън?
10 Дек.
Специалистите препоръчват редовната употреба на суров чесън при захарен диабет, както и при хора с високо наднормено тегло, заради способността на съдържащото се в чесъна вещество алицин, което прекратява окисляването на...