Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо е добре да ядем черен чесън?Защо е добре да ядем черен чесън?
19 Февр.
Черният чесън, наричан още ферментирал чесън, се приготвя по специална технология, идваща от азиатските страни....
Какво съдържа чесъна и защо да го ядем?Какво съдържа чесъна и защо да го ядем?
11 Май
7
Чесънът се бори и с тромбозите. Всекидневната употреба на чесън помага да се отстранят проблемите с храносмилането. Дори раздразнения на храносмилателния тракт могат да бъдат отстранени с чесън....
Как да ядем правилно чесънКак да ядем правилно чесън
09 Ноем.
И в заключение трябва да кажем, че чесънът трябва да бъде хапван суров и да бъде не повече от три скилидки чесън на ден....
Защо да ядем картофи?Защо да ядем картофи?
22 Май
Най-много картофи се отглеждат в САЩ, Китай, Русия, Индия и Украйна. Първите сведения за използване на картофите датират от 8000 година преди Христа в района на днешна Боливия. Доскоро се смяташе, че картофите не...
Защо да ядем къриЗащо да ядем къри
23 Февр.
Както знаем, кърито е част от индийската кухня. Неслучайно индийците живеят много дълго. Тяхната кухня и култура са пълни с полезни билки и подправки. Въпреки че се използва в индийската кухня, кърито е част и от Южноазиатската...
Защо да ядем риба?Защо да ядем риба?
27 Окт.
Специалистите по хранене препоръчват два пъти в седмицата в менюто на всеки човек да има включени различни рибни блюда, било то рибка на скара, риба на фурна или рибени чорби и супи. Страните, които имат природни...
Колко чесън можем да ядем дневно?Колко чесън можем да ядем дневно?
04 Ноем.
Вреди от консумацията на чесън Хапването на много пресен чесън е почти невъзможно за 1 ден от човек, защото 1 или 2 глави чесън могат да доведат до сериозни последствия....
Защо да ядем повече авокадо?Защо да ядем повече авокадо?
16 Окт.
Авокадото е плод, богат на мононенаситени мазнини. Човешкото тяло лесно ги преработва в енергия, помага да се абсорбират мазнините от другите храни. Добавяйте авокадо в салати и супи. Така тялото ви ще има защита срещу...
Защо да не ядем яйцаЗащо да не ядем яйца
06 Февр.
9
Яйцата са изключително полезни. В жълтъците им се съдържат множество витамини и минерали, а белтъците са източник на незаменими аминокиселини. Освен това се смятат за извор на младостта. Въпреки това веганите се отказват...
Защо да ядем сурови яйца?Защо да ядем сурови яйца?
11 Юни
Процесът на готвене на яйцата унищожава много от ползите им, от които нашият органи толкова отчаяно се нуждае, тъй като природата на протеините и мазнините се променя, когато е изложена на топлина. Когато се приготвя...
Защо да ядем листни зеленчуци?Защо да ядем листни зеленчуци?
24 Май
Най-популярните представители на листните зеленчуци са спанак, зеле, маруля, магданоз, киселец, коприва, лапад. Зелените растения са ценен източник на калций. Това важи особено за външните листа на бялокочанното зеле...
Защо да ядем повече киселец?Защо да ядем повече киселец?
01 Май
Киселецът е обикновена многогодишна билка, която нетърпеливо пониква от земята всяка пролет. Родом от Европа и Азия, киселецът е богат на витамин С и е особено ароматен. Киселецът може да се култивира лесно в повечето...
Защо да ядем повече орехи?Защо да ядем повече орехи?
10 Февр.
Орехите са считани за едни от най-здравословните видове ядки заради комбинацията от високо количество витамини, минерали, протеини, здравословни мазнини, фибри и антиоксиданти. Само около 30 грама от тях могат да осигурят...
Защо да ядем повече ягоди?Защо да ядем повече ягоди?
16 Май
Ягодите, този чуден дар на майката Природа, са истинско плодово изкушение! Те примамват с апетитния си вид, приятен аромат и неустоим вкус. Неслучайно са основна съставка на едни от най-известните и обичани плодови десерти...
Защо трябва да ядем яйца?Защо трябва да ядем яйца?
13 Септ.
1
В последното десетилетие яйцата предизвикаха не един и два спора полезни или не толкова полезни са те. В действителност яйцата са богати на хранителни вещества, включително и на най-важните витамини, минерали и антиоксиданти...
Защо да ядем повече мандарини?Защо да ядем повече мандарини?
18 Дек.
Мандарините са вечният символ на новата година още от детството ни. Именно сега е сезона им, когато можем да си ги хапваме всеки ден, но освен приятният им вкус, тези плодове имат и множество ползи за нашето здраве. Ако...
Защо да ядем повече ориз?Защо да ядем повече ориз?
22 Февр.
Голяма част от хората, които искат да се хранят здравословно, минимизират яденето на ориз. Интересен обаче е фактът, че в Азия този продукт се консумира много, но от друга страна, там случаите на затлъстяване са единични...
Защо да спрем да ядем месоЗащо да спрем да ядем месо
20 Май
1
Истините около консумацията на месо са известни вече на голяма част от широката аудитория, но немалко хора все още са в абсолютно неведение относно рисковете от прекомерната консумация на животински продукти. Трудно е...
Чесън в оцетЧесън в оцет
19 Май
5
С кипяща вода попарваме младия чесън, като внимаваме да не омекне. Изцежда се, нарежда се в буркани и се залива с оцет и сол на вкус. Бурканите се затварят и се държат на хладно място....
Чесън в оцетЧесън в оцет
19 Май
5
С кипяща вода попарваме младия чесън, като внимаваме да не омекне. Изцежда се, нарежда се в буркани и се залива с оцет и сол на вкус. Бурканите се затварят и се държат на хладно място....
Защо да ядем тиква?Защо да ядем тиква?
11 Ноем.
Тиквата, както знаем, е изключително вкусна, но е и много полезен плод. Тя влиза в състава както на сладки изкушения с тиква, така и на солени ястия. В следващите редове ще поговорим за това защо трябва да консумираме...
Защо да ядем люто?Защо да ядем люто?
04 Дек.
Лютивите храни могат да бъдат едновременно много полезни и много опасни за здравето на човек. Ползите и вредите от така любимите люти храни на мнозина са в съотношение 50/50, затова, преди да се нахвърлите върху тях,...
Защо да ядем яйца?Защо да ядем яйца?
24 Ноем.
Яйцата се страхотна суперхрана. Проучване показва, че хората, които ядат по 1-2 яйца на ден, намаляват общия прием на калории през деня. Дълго време се смяташе, че яйцата са вредни заради холестерола, но тава не е така...
Защо да ядем праскови?Защо да ядем праскови?
24 Ноем.
В Китай наричат прасковите божествен плод. Прасковата е не само вкусен и сочен плод. Тя е символ на здраве, дълголетие и безсмъртие. Ние познаваме два вида праскови - едните са мъхести, другите са голи и се наричат нектарини...
Защо да ядем спанак?Защо да ядем спанак?
24 Ноем.
Спанакът е чудесна суперхрана, пълна с витамини, нискокалорична и полезна за здравето на човека. С ежедневния си прием осигуряваме на организма протеини, желязо, витамини и минерали. Една от важните причини да ядем...