Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо да хапваме гроздеТака гроздето определено е добро за сърцето.
Благодарение на наличието на антиоксидантни съединения в гроздето, то помага срещу свързването на свободните радикали в организма....
08 Септ.
Защо да хапваме месо често?С годините се появяват все повече привърженици на вегетарианството и веганството. Хората започват да отричат животинското месо и да го изключват от менюто си. Всеки има право на избор с какво да се храни, но е важно да се...
26 Дек.
Защо редовно да хапваме сусамов таханОсновната суровина за производството на сусамов тахан е сусамовото семе. То се добива от стигащ до 2 метра храст, с мъхести листа, излъчващи силен омайващ аромат.
В зависимост от сорта той дава малки семенца в различни...
12 Август
Защо да хапваме по-често кашкавал?За да се ориентирате по-бързо в магазина, е добре да знаете, че съгласно БДС, кашкавалът, произвеждан от овче мляко, се нарича „Балкан“, този от краве е „Витоша“, а кашкавалът, смес от двете млека, се нарича „Преслав“....
08 Февр.
1
Защо да хапваме мандарини всеки денВидимо мандарините приличат на портокалите, което е нормално, защото са от един и същ сорт. Разликата е, че са по-малки, обвивката им се маха по-лесно, а вкусът им е страхотен.
И ако някой още не е разбрал колко полезни...
12 Януари
Защо е необходимо да хапваме броколиБроколи за силен имуниетт
Бета-каротин, селен, цинк и добре познатият витамин С - това са четирите съставки в броколито, чиято комбинация подпомага да подсилим имунитета си....
04 Окт.
Питка за добре дошълМаята слагам да се активира в съд със захарта, 100 мл от водата или прясно мляко, добавям и 3 с.л. брашно. Разбърквам добре и оставям да шупне във студена фурна за около 20 минути....
17 Март
Солено плато Добре дошли!От всички елементи /топчици от сирене, капрезе хапчици и луканка/ се сглобява соленото плато Добре дошли
Очакваме Ви!...
30 Дек.
Защо да хапваме повече мандарини през зимата?При висока температура на тялото той утолява много добре жаждата.
В миналото, както и днес, мандарините се използват при лечението на астма и бронхити....
30 Дек.
Защо по-често трябва да хапваме моркови?Безспорно морковите са вкусни, питателни и полезни зеленчуци и колкото по-често ги хапваме, толкова по-добре за нас! Защото морковите блестят със завидни здравословни предимства. Ето кои са те!...
04 Април
Защо трябва да хапвате чушки редовно?Най-хубави чушки има през лятото и през есента, в зависимост от кой край на България ги закупувате или още по-добре - отглеждате сами.
Но освен че са много вкусни, чушките са и много полезни....
04 Окт.
Масло или маргарин е по-добре да хапвате?Те покачват лошия холестерол и намаляват добрия и увеличават риска от развиването на коронарна болест на сърцето....
23 Януари
Как да сготвим житоПродуктите се разбъркват добре. Житото се сервира в купички, поръсено обилно с пудра захар....
03 Януари
Ряпа Дайкон - защо да хапваме повече от нея?След като знаете за всички тези ползи от ряпата, може да я хапвате по-често в различни ястия.
Опитайте салатка с ряпа или салата с моркови и ряпа....
27 Ноем.
Ползи от драконовия плод: защо да хапваме питая?Консумацията на драконов плод може да помогне за поддържането на добро зрение и предпазване от различни очни заболявания....
02 Окт.
Защо обичаме да хапваме сладки и мазни храниСтуденият сезон е свързан и с много вируси и е по-добра идея да се наслаждаваме на храни, които ще засилят имунната ни система, отколкото на тестените изкушения....
12 Дек.
Защо трябва да хапвате черен дроб редовно?Черният дроб на бозайниците, домашни кокошки и патици и някои видове риба се консумира като храна. Говежди, агнешки, телешки, пилешки и гъши дроб се използват като източник на храна. У нас и доста други страни се консумира...
16 Май
Ето защо да хапвате извара всеки денСлед като ги узнаете, ще искате да хапвате от нея всеки ден!
- изварата е от огромна полза при лечението на проблеми на черния дроб и жлъчката....
04 Юли
Сладко житоИзсипваме водата и го оставяме настрани да се отцеди.
2. През това време взимаме една купа и трошим бисквитките на прах (може да използвате блендер или да ги сложите в плик и да ги натрошите с ръце).
3....
01 Юни
Сватбарско житоБъркаме непрекъснато за две-три минути да се запържи и промени цвета си.
Прибавяме прясното мляко и разбъркваме добре. Млечната смес изсипваме в житото, връщаме на котлона и варим още няколко минути....
10 Април
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки? Вижте повече в следващите редове:
Подберете добре узрели дренки - около 1 кг. Почистете ги старателно....
18 Март