Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо да ядем чесън?Защо да ядем чесън?
10 Дек.
Чесънът е изключително полезен за човешкото здраве, в това няма никакво съмнение....
Защо да ядем повече черен шоколадЗащо да ядем повече черен шоколад
19 Февр.
А сега направете нещо полезно за себе си, като си изберете някои от тези сладкиши с черен шоколад. Ако искате наистина да е здравословно, вижте как се прави домашен черен шоколад....
Какво съдържа чесъна и защо да го ядем?Какво съдържа чесъна и защо да го ядем?
11 Май
7
Чесънът се бори и с тромбозите. Всекидневната употреба на чесън помага да се отстранят проблемите с храносмилането. Дори раздразнения на храносмилателния тракт могат да бъдат отстранени с чесън....
Как да ядем правилно чесънКак да ядем правилно чесън
09 Ноем.
И в заключение трябва да кажем, че чесънът трябва да бъде хапван суров и да бъде не повече от три скилидки чесън на ден....
Защо да ядем картофи?Защо да ядем картофи?
22 Май
Най-много картофи се отглеждат в САЩ, Китай, Русия, Индия и Украйна. Първите сведения за използване на картофите датират от 8000 година преди Христа в района на днешна Боливия. Доскоро се смяташе, че картофите не...
Защо да ядем къриЗащо да ядем къри
23 Февр.
Може да се добавят също и джинджифил, черен пипер, канела, кардамон, резене, индийско орехче, карамфил. Всички изброени подправки, влизащи в състава на кърито са изключително полезни....
Защо да ядем риба?Защо да ядем риба?
27 Окт.
Специалистите по хранене препоръчват два пъти в седмицата в менюто на всеки човек да има включени различни рибни блюда, било то рибка на скара, риба на фурна или рибени чорби и супи. Страните, които имат природни...
Колко чесън можем да ядем дневно?Колко чесън можем да ядем дневно?
04 Ноем.
Не трябва да ядете чесън нощно време, защото възбужда нервната система и след това не може да се наспите добре и пълноценно. Най-добрият начин да консумирате чесън, е по време на хранене или 1 час след това....
Защо да ядем повече киселец?Защо да ядем повече киселец?
01 Май
Киселецът е обикновена многогодишна билка, която нетърпеливо пониква от земята всяка пролет. Родом от Европа и Азия, киселецът е богат на витамин С и е особено ароматен. Киселецът може да се култивира лесно в повечето...
Защо да ядем листни зеленчуци?Защо да ядем листни зеленчуци?
24 Май
Приеман именно от листните зеленчуци, минералът се усвоява много добре от организма. Изключение прави само калция на спанака и киселеца, тъй като в тях е той е свързан с оксалова киселина....
Защо трябва да ядем яйца?Защо трябва да ядем яйца?
13 Септ.
1
В последното десетилетие яйцата предизвикаха не един и два спора полезни или не толкова полезни са те. В действителност яйцата са богати на хранителни вещества, включително и на най-важните витамини, минерали и антиоксиданти...
Защо да ядем повече мандарини?Защо да ядем повече мандарини?
18 Дек.
Мандарините са вечният символ на новата година още от детството ни. Именно сега е сезона им, когато можем да си ги хапваме всеки ден, но освен приятният им вкус, тези плодове имат и множество ползи за нашето здраве. Ако...
Защо да ядем повече ягоди?Защо да ядем повече ягоди?
16 Май
За да се възползвате от всички добри свойства на сочните плодчета, наблягайте на повече рецепти с ягоди или опитайте някоя от нашите ягодови торти....
Защо да ядем повече орехи?Защо да ядем повече орехи?
10 Февр.
Орехите са считани за едни от най-здравословните видове ядки заради комбинацията от високо количество витамини, минерали, протеини, здравословни мазнини, фибри и антиоксиданти. Само около 30 грама от тях могат да осигурят...
Защо да ядем повече авокадо?Защо да ядем повече авокадо?
16 Окт.
Авокадото е плод, богат на мононенаситени мазнини. Човешкото тяло лесно ги преработва в енергия, помага да се абсорбират мазнините от другите храни. Добавяйте авокадо в салати и супи. Така тялото ви ще има защита срещу...
Защо да ядем сурови яйца?Защо да ядем сурови яйца?
11 Юни
Процесът на готвене на яйцата унищожава много от ползите им, от които нашият органи толкова отчаяно се нуждае, тъй като природата на протеините и мазнините се променя, когато е изложена на топлина. Когато се приготвя...
Защо да не ядем яйцаЗащо да не ядем яйца
06 Февр.
9
Яйцата са изключително полезни. В жълтъците им се съдържат множество витамини и минерали, а белтъците са източник на незаменими аминокиселини. Освен това се смятат за извор на младостта. Въпреки това веганите се отказват...
Защо да ядем повече ориз?Защо да ядем повече ориз?
22 Февр.
Във всеки случай още веднага можем да заявим, че диетата с ориз ще се отрази добре на тялото ви. Защо да ядем повече ориз?...
Няколко причини да ядем черешиНяколко причини да ядем череши
06 Юни
Ако вечер 30-тина минути преди да легнете пиете сок от череши, ще ви спести часове въртене в леглото. Черешите съдържат мелатонин, който спомага добрия сън; 3. Черешите са с нисък гликемичен индекс....
Защо да спрем да ядем месоЗащо да спрем да ядем месо
20 Май
1
Поради това е добре следващия път да се замислите, преди да хапнете от приятно препърлената си пържола....
Солено плато Добре дошли!Солено плато Добре дошли!
30 Дек.
От всички елементи /топчици от сирене, капрезе хапчици и луканка/ се сглобява соленото плато Добре дошли Очакваме Ви!...
Сладко плато Добре дошли!Сладко плато Добре дошли!
31 Дек.
Нападайте сладкото плато Добре дошли!...
Питка за добре дошълПитка за добре дошъл
17 Март
Маята слагам да се активира в съд със захарта, 100 мл от водата или прясно мляко, добавям и 3 с.л. брашно. Разбърквам добре и оставям да шупне във студена фурна за около 20 минути....
Какво да ядем за добро изхождане?Какво да ядем за добро изхождане?
02 Дек.
За добро изхождане трябва да включите в диетата си храни, богати на влакнини (целулоза), като плодове и зеленчуци....
Чесън в оцетЧесън в оцет
19 Май
5
С кипяща вода попарваме младия чесън, като внимаваме да не омекне. Изцежда се, нарежда се в буркани и се залива с оцет и сол на вкус. Бурканите се затварят и се държат на хладно място....