Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо да хапваме гроздеЗащо да хапваме грозде
08 Септ.
Гроздето е един от най-полезните и обичани плодове, особено поради тръпчивия му вкус, свежа текстура, сочност и атрактивен цвят. Добрата новина е, че тези плодове са пълни с основни хранителни вещества и са почти като лекарство...
Защо да хапваме месо често?Защо да хапваме месо често?
26 Дек.
Витамин В 12 (цианкобаламин) е необходим за правилното функциониране на органите и системите....
Защо е необходимо да дъвчем храната продължително?Защо е необходимо да дъвчем храната продължително?
15 Юни
Храните, които консумираме, съдържат протеини, мазнини и въглехидрати. за да трансформираме тези основни хранителни групи в материали, които нашите тела могат да използват, е необходимо да имаме три групи ензими: протеази...
Защо е добре да хапваме житоЗащо е добре да хапваме жито
06 Януари
Защо е полезно да хапваме жито Въпреки че покрай макаронените изделия житото е поизгубило своята популярност, е много полезно да се хапва поне веднъж седмично....
Защо да хапваме по-често кашкавал?Защо да хапваме по-често кашкавал?
08 Февр.
1
Освен това кашкавалът е много богат и на калций – микроелемент, крайно необходим за укрепване на костната система, зъбите и костите....
Защо да хапваме мандарини всеки денЗащо да хапваме мандарини всеки ден
12 Януари
Видимо мандарините приличат на портокалите, което е нормално, защото са от един и същ сорт. Разликата е, че са по-малки, обвивката им се маха по-лесно, а вкусът им е страхотен. И ако някой още не е разбрал колко полезни...
Защо редовно да хапваме сусамов таханЗащо редовно да хапваме сусамов тахан
12 Август
Основната суровина за производството на сусамов тахан е сусамовото семе. То се добива от стигащ до 2 метра храст, с мъхести листа, излъчващи силен омайващ аромат. В зависимост от сорта той дава малки семенца в различни...
Броколи с царевицаБроколи с царевица
26 Юни
Щом леко омекнат, мехнете от котлона и разбъркайте с броколито, царевицата и бейби царевичките, както и нарязаната на парчета червена чушка....
Броколи с гъбиБроколи с гъби
11 Окт.
1
Накъсвате броколите на парчета и също ги добавяте към сместа. След 10 минути сваляте от огъня и оставяте да почине....
Броколи с оризБроколи с ориз
05 Дек.
1
Долейте още 2-3 ч.ч. гореща вода и сложете да се изпече до готовност на ориза. Поднесете порция ориз с броколи, поръсена с настърган кашкавал....
Броколи с извараБроколи с извара
18 Февр.
3
Когато сместа се хомогенизира, се изсипва върху броколите. Запича се в загрята фурна за няколко минути. Много вкусно, полезно и наистина диетично!...
Броколи с рокфорБроколи с рокфор
13 Ноем.
1
Броколите се почистват добре, накъсват се на розички и се бланшират за няколко минути във вряща подсолена вода. Цветчетата се изваждат и веднага се потапят в леденостудена вода, за да запазят свеж зелен цвят....
Броколи с яйцаБроколи с яйца
30 Март
Броколито се вари в подсолена и вряща вода около 8 мин. Изцежда се и се къса на розички. Чесънът се запържва в 4 с.л. от зехтина, след което се изхвърля. Прибавят се броколите....
Броколи с тофуБроколи с тофу
11 Април
Броколите се варят в голяма тенджера в подсолена вода около 5 мин. и се отстраняват малко преди да станат готови....
Броколи с гъбиБроколи с гъби
11 Окт.
1
Накъсвате броколите на парчета и също ги добавяте към сместа. След 10 минути сваляте от огъня и оставяте да почине....
Броколи с оризБроколи с ориз
05 Дек.
1
Долейте още 2-3 ч.ч. гореща вода и сложете да се изпече до готовност на ориза. Поднесете порция ориз с броколи, поръсена с настърган кашкавал....
Броколи с царевицаБроколи с царевица
26 Юни
Щом леко омекнат, мехнете от котлона и разбъркайте с броколито, царевицата и бейби царевичките, както и нарязаната на парчета червена чушка....
Броколи с шункаБроколи с шунка
13 Ноем.
Броколито се измива и нарязва на розички, ако е прясно. В пакетите със замразеното броколи, то е леко бланширано и вече е на розички. Потапя се за 15 минути в солена вода, после се прехвърля в чиста вода се сварява....
Защо по-често трябва да хапваме моркови?Защо по-често трябва да хапваме моркови?
04 Април
Морковите повишават имунитета Морковите са чудесен източник на редица необходими за укрепване на организма витамини и минерали....
Защо да хапваме повече мандарини през зимата?Защо да хапваме повече мандарини през зимата?
30 Дек.
От всички познати ни цитрусови плодове, мандарините са тези, които съдържат най-големи количества витамин С. Освен на него обаче, те са богати още на витамин D и витамин К, предпазващи децата от рахит и важни за...
Задушени броколи в маслоЗадушени броколи в масло
18 Април
3
Извадете омекналите броколи и веднага ги разбъркайте с маслото и подправките. По желание може да загреете маслото в голям тиган и да прибавите броколито с 2-3 с.л. гореща вода....
Замразени броколи с маслоЗамразени броколи с масло
09 Май
Замразените броколи с масло са готови....
Задушени Броколи с ГъбиЗадушени Броколи с Гъби
08 Май
1
В дълбок тиган с капак или плитка тенджера сипете гъбите и розичките броколи. Налейте малка чашка вода и маслото, покрийте с капака и оставете да се задушават....
Задушени броколи с извараЗадушени броколи с извара
27 Май
2
Броколито се сварява. След което с изварата се прави сос. Добавя се зехтин и лютия пипер, който се излива върху броколито. Чинията се украсява с извара и лют пипер....
Броколи в млечен сосБроколи в млечен сос
29 Дек.
Желателно е да престои поне час в хладилника, за да се смесят ароматите. Броколи в млечен сос е много вкусно зеленчуково ястие....