Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо да хапваме гроздеГроздето е един от най-полезните и обичани плодове, особено поради тръпчивия му вкус, свежа текстура, сочност и атрактивен цвят. Добрата новина е, че тези плодове са пълни с основни хранителни вещества и са почти като лекарство...
08 Септ.
Защо да хапваме месо често?Витамин В 12 (цианкобаламин) е необходим за правилното функциониране на органите и системите....
26 Дек.
Защо е необходимо да дъвчем храната продължително?Храните, които консумираме, съдържат протеини, мазнини и въглехидрати. за да трансформираме тези основни хранителни групи в материали, които нашите тела могат да използват, е необходимо да имаме три групи ензими: протеази...
15 Юни
Защо е добре да хапваме житоЗащо е полезно да хапваме жито
Въпреки че покрай макаронените изделия житото е поизгубило своята популярност, е много полезно да се хапва поне веднъж седмично....
06 Януари
Защо да хапваме по-често кашкавал?Освен това кашкавалът е много богат и на калций – микроелемент, крайно необходим за укрепване на костната система, зъбите и костите....
08 Февр.
1
Защо да хапваме мандарини всеки денВидимо мандарините приличат на портокалите, което е нормално, защото са от един и същ сорт. Разликата е, че са по-малки, обвивката им се маха по-лесно, а вкусът им е страхотен.
И ако някой още не е разбрал колко полезни...
12 Януари
Защо редовно да хапваме сусамов таханОсновната суровина за производството на сусамов тахан е сусамовото семе. То се добива от стигащ до 2 метра храст, с мъхести листа, излъчващи силен омайващ аромат.
В зависимост от сорта той дава малки семенца в различни...
12 Август
Броколи с царевицаЩом леко омекнат, мехнете от котлона и разбъркайте с броколито, царевицата и бейби царевичките, както и нарязаната на парчета червена чушка....
26 Юни
Броколи с гъбиНакъсвате броколите на парчета и също ги добавяте към сместа. След 10 минути сваляте от огъня и оставяте да почине....
11 Окт.
1
Броколи с оризДолейте още 2-3 ч.ч. гореща вода и сложете да се изпече до готовност на ориза. Поднесете порция ориз с броколи, поръсена с настърган кашкавал....
05 Дек.
1
Броколи с извараКогато сместа се хомогенизира, се изсипва върху броколите. Запича се в загрята фурна за няколко минути.
Много вкусно, полезно и наистина диетично!...
18 Февр.
3
Броколи с рокфорБроколите се почистват добре, накъсват се на розички и се бланшират за няколко минути във вряща подсолена вода.
Цветчетата се изваждат и веднага се потапят в леденостудена вода, за да запазят свеж зелен цвят....
13 Ноем.
1
Броколи с яйцаБроколито се вари в подсолена и вряща вода около 8 мин. Изцежда се и се къса на розички. Чесънът се запържва в 4 с.л. от зехтина, след което се изхвърля. Прибавят се броколите....
30 Март
Броколи с тофуБроколите се варят в голяма тенджера в подсолена вода около 5 мин. и се отстраняват малко преди да станат готови....
11 Април
Броколи с гъбиНакъсвате броколите на парчета и също ги добавяте към сместа. След 10 минути сваляте от огъня и оставяте да почине....
11 Окт.
1
Броколи с оризДолейте още 2-3 ч.ч. гореща вода и сложете да се изпече до готовност на ориза. Поднесете порция ориз с броколи, поръсена с настърган кашкавал....
05 Дек.
1
Броколи с царевицаЩом леко омекнат, мехнете от котлона и разбъркайте с броколито, царевицата и бейби царевичките, както и нарязаната на парчета червена чушка....
26 Юни
Броколи с шункаБроколито се измива и нарязва на розички, ако е прясно. В пакетите със замразеното броколи, то е леко бланширано и вече е на розички.
Потапя се за 15 минути в солена вода, после се прехвърля в чиста вода се сварява....
13 Ноем.
Защо по-често трябва да хапваме моркови?Морковите повишават имунитета
Морковите са чудесен източник на редица необходими за укрепване на организма витамини и минерали....
04 Април
Защо да хапваме повече мандарини през зимата?От всички познати ни цитрусови плодове, мандарините са тези, които съдържат най-големи количества витамин С. Освен на него обаче, те са богати още на витамин D и витамин К, предпазващи децата от рахит и важни за...
30 Дек.
Задушени броколи в маслоИзвадете омекналите броколи и веднага ги разбъркайте с маслото и подправките.
По желание може да загреете маслото в голям тиган и да прибавите броколито с 2-3 с.л. гореща вода....
18 Април
3
Задушени Броколи с ГъбиВ дълбок тиган с капак или плитка тенджера сипете гъбите и розичките броколи.
Налейте малка чашка вода и маслото, покрийте с капака и оставете да се задушават....
08 Май
1
Задушени броколи с извараБроколито се сварява. След което с изварата се прави сос.
Добавя се зехтин и лютия пипер, който се излива върху броколито.
Чинията се украсява с извара и лют пипер....
27 Май
2
Броколи в млечен сосЖелателно е да престои поне час в хладилника, за да се смесят ароматите.
Броколи в млечен сос е много вкусно зеленчуково ястие....
29 Дек.