Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо е полезно да ядем гъби?Защо е толкова полезно да ядем гъби?
Те съдържат фибри, витамини В1, В2; B3, B5, B6, B9, мед, желязо, магнезий, фосфор, калий, селен и цинк. ...
18 Дек.
Защо е полезно да ядем кестени?Кестените са не само вкусни, но са и много полезен източник на хранителни вещества. Ето защо са култивирани още преди 6 хиляди години в Китай и от 3 хиляди години на Стария континент....
17 Окт.
Защо е толкова важно да ядем кускус?Полезна храна е и за бременни жени и малки деца.
Нужно е да се внимава при алергия към зърнени храни, както и при заболявания като диабета и проблеми с щитовидната жлеза....
24 Март
Помело - защо е толкова полезно?Полезни свойства на помелото
По принцип помелото е по-полезно сушено. А ето и какви са неговите полезни свойства:
- В сушеното помело има много малко въглехидрати, но и малко количество витамин С....
23 Ноем.
Защо е толкова важно да ядем черна ряпа?А относно това защо е толкова важно да си похапвате черна ряпа, прочетете в следните редове.
Черната ряпа е 3 пъти по-богата на калий от бялата ряпа....
19 Ноем.
Защо е полезно да ядем картофено пюре?Съдържанието на витамини С и Р в грудките е толкова високо, че 300 г картофи могат да осигурят дневна доза за организма....
18 Февр.
Защо е полезно да ядем печени кестени?Защо е полезно да ядем печени кестени?
Разнообразните ползи за здравето са основната причина печените кестени да бъдат толкова популярни, наред с това, че са вкусни....
25 Окт.
Мента - защо е толкова полезна?Защо ментата е толкова полезна
Ако пиете редовно чай от мента или просто дъвчете листата ѝ, ще съумеете да облекчите симптоми като стомашни болки, подуване, газове, диария и запек....
19 Януари
Бързо ходене - защо е толкова полезно?Бързото ходене е комбиниране на полезното с приятното, което превръща тази физическа активност в забавление....
30 Март
Магарешко мляко - защо е толкова полезно?Магарешкото мляко е полезно за хора с чувствителна кожа, забавя процеса на стареене, повишава имунитета....
12 Февр.
Защо е полезно да ядем портокал след храненеНакратко, яденето на портокал след всяко хранене може да бъде полезен навик за здравословно хранене и подпомагане на общото здраве....
24 Март
Защо е полезно да ядем сурови тиквени семки?Ядките и семената са основна част от здравословното и балансирано хранене. Тиквените семки увеличават приема на няколко основни хранителни вещества. За разлика от печените, суровите тиквени семки предлагат по-голяма хранителна...
29 Юни
Защо тараторът е толкова полезен?Не само е много лесно да се направи, но е толкова освежаващо и полезно предложение....
24 Юли
Хуск - защо е толкова полезен?Състав и свойства на хуск
По-голямата част от хуска се състои от разтворими фибри (~ 75% ), които служат като място за размножаване на полезна чревна микрофлора....
05 Февр.
Защо пчелната пита е толкова полезна?За предпочитане е восъкът след дъвченето да не се поглъща, въпреки че не е вреден, но не е и полезен. Това е просто остатъчен продукт....
29 Май
Защо пъдпъдъчите яйца са толкова полезни?С годините става ясно, че яйцата от пъдпъдъци са дори по-полезни от кокошите. Така похапването на определен брой пъдпъдъчи яйца се смята за средство за лечение и терапия....
15 Април
Защо жълтата леща е толкова полезна?Вижте още полезна информация за оранжева леща и зелена леща....
07 Юни
Червени чушки - защо са толкова полезниНесъмнено този толкова познат и обичан зеленчук заслужава широко запознаване с него....
04 Април
Защо сушените ябълки са толкова полезни?Всеки знае ползата от плодовете за набавяне на нужните на тялото витамини. Повечето плодове обаче са сезонни и липсват през много месеци от годината. Има обаче алтернатива на този проблем и той е в сушените плодове. От...
12 Ноем.
Защо билката безсмъртниче е толкова полезнаБезсмъртниче (Helichrysum) е многогодишно растение, което се използва активно в народната медицина.
За медицински цели се използват съцветия с дръжки. Събирането се извършва в началото на цъфтежа в чисти екологични...
23 Окт.
Защо пикантната храна е толкова полезна?Пикантните храни може да причиняват усещане за парене на езика, но експертите ни казват, че напълно си заслужава, тъй като тези храни са пълни с много ползи за здравето. Люти чушки, халапеньо и лют червен пипер са богати...
14 Август
Защо кръстоцветните зеленчуци са толкова полезни?Различните видове от тези вещества имат множество полезни свойства и много добре “работят в екип”, осигурявайки комбиниран ефект....
09 Септ.
Растителни лигнани – защо са толкова полезни?Вероятно не сте чували за растителните лигнани. Причината е, че здравословните им ползи станаха ясни сравнително скоро, а самите те тепърва набират популярност.
Какво са растителните лигнани?
Те представляват вид съставки...
28 Януари
Полезно смутиБананът трябва да е предварително нарязан на парчета и замразен за няколко часа в камерата.
Сложете в блендера банана, нарязаното авокадо, зеленолистните зеленчуци и семките. Пасирайте до получаването на крем....
12 Март
Скумрия с патладжаниСлага се капакът и скумрията с патладжани се слага да се пече.
Накрая се пече около 20 минути без капак, за да се сгъсти....
19 Август