Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо е полезно да ядем гъби?Защо е полезно да ядем гъби?
18 Дек.
Защо е толкова полезно да ядем гъби? Те съдържат фибри, витамини В1, В2; B3, B5, B6, B9, мед, желязо, магнезий, фосфор, калий, селен и цинк. ...
Защо е полезно да ядем кестени?Защо е полезно да ядем кестени?
17 Окт.
Кестените са не само вкусни, но са и много полезен източник на хранителни вещества. Ето защо са култивирани още преди 6 хиляди години в Китай и от 3 хиляди години на Стария континент....
Защо е толкова важно да ядем кускус?Защо е толкова важно да ядем кускус?
24 Март
Полезна храна е и за бременни жени и малки деца. Нужно е да се внимава при алергия към зърнени храни, както и при заболявания като диабета и проблеми с щитовидната жлеза....
Помело - защо е толкова полезно?Помело - защо е толкова полезно?
23 Ноем.
Полезни свойства на помелото По принцип помелото е по-полезно сушено. А ето и какви са неговите полезни свойства: - В сушеното помело има много малко въглехидрати, но и малко количество витамин С....
Защо е толкова важно да ядем черна ряпа?Защо е толкова важно да ядем черна ряпа?
19 Ноем.
А относно това защо е толкова важно да си похапвате черна ряпа, прочетете в следните редове. Черната ряпа е 3 пъти по-богата на калий от бялата ряпа....
Защо е полезно да ядем картофено пюре?Защо е полезно да ядем картофено пюре?
18 Февр.
Съдържанието на витамини С и Р в грудките е толкова високо, че 300 г картофи могат да осигурят дневна доза за организма....
Защо е полезно да ядем печени кестени?Защо е полезно да ядем печени кестени?
25 Окт.
Защо е полезно да ядем печени кестени? Разнообразните ползи за здравето са основната причина печените кестени да бъдат толкова популярни, наред с това, че са вкусни....
Мента - защо е толкова полезна?Мента - защо е толкова полезна?
19 Януари
Защо ментата е толкова полезна Ако пиете редовно чай от мента или просто дъвчете листата ѝ, ще съумеете да облекчите симптоми като стомашни болки, подуване, газове, диария и запек....
Бързо ходене - защо е толкова полезно?Бързо ходене - защо е толкова полезно?
30 Март
Бързото ходене е комбиниране на полезното с приятното, което превръща тази физическа активност в забавление....
Магарешко мляко - защо е толкова полезно?Магарешко мляко - защо е толкова полезно?
12 Февр.
Магарешкото мляко е полезно за хора с чувствителна кожа, забавя процеса на стареене, повишава имунитета....
Защо е полезно да ядем портокал след храненеЗащо е полезно да ядем портокал след хранене
24 Март
Накратко, яденето на портокал след всяко хранене може да бъде полезен навик за здравословно хранене и подпомагане на общото здраве....
Защо е полезно да ядем сурови тиквени семки?Защо е полезно да ядем сурови тиквени семки?
29 Юни
Ядките и семената са основна част от здравословното и балансирано хранене. Тиквените семки увеличават приема на няколко основни хранителни вещества. За разлика от печените, суровите тиквени семки предлагат по-голяма хранителна...
Защо тараторът е толкова полезен?Защо тараторът е толкова полезен?
24 Юли
Не само е много лесно да се направи, но е толкова освежаващо и полезно предложение....
Хуск - защо е толкова полезен?Хуск - защо е толкова полезен?
05 Февр.
Състав и свойства на хуск По-голямата част от хуска се състои от разтворими фибри (~ 75% ), които служат като място за размножаване на полезна чревна микрофлора....
Защо пчелната пита е толкова полезна?Защо пчелната пита е толкова полезна?
29 Май
За предпочитане е восъкът след дъвченето да не се поглъща, въпреки че не е вреден, но не е и полезен. Това е просто остатъчен продукт....
Защо пъдпъдъчите яйца са толкова полезни?Защо пъдпъдъчите яйца са толкова полезни?
15 Април
С годините става ясно, че яйцата от пъдпъдъци са дори по-полезни от кокошите. Така похапването на определен брой пъдпъдъчи яйца се смята за средство за лечение и терапия....
Защо жълтата леща е толкова полезна?Защо жълтата леща е толкова полезна?
07 Юни
Вижте още полезна информация за оранжева леща и зелена леща....
Червени чушки - защо са толкова полезниЧервени чушки - защо са толкова полезни
04 Април
Несъмнено този толкова познат и обичан зеленчук заслужава широко запознаване с него....
Защо сушените ябълки са толкова полезни?Защо сушените ябълки са толкова полезни?
12 Ноем.
Всеки знае ползата от плодовете за набавяне на нужните на тялото витамини. Повечето плодове обаче са сезонни и липсват през много месеци от годината. Има обаче алтернатива на този проблем и той е в сушените плодове. От...
Защо билката безсмъртниче е толкова полезнаЗащо билката безсмъртниче е толкова полезна
23 Окт.
Безсмъртниче (Helichrysum) е многогодишно растение, което се използва активно в народната медицина. За медицински цели се използват съцветия с дръжки. Събирането се извършва в началото на цъфтежа в чисти екологични...
Защо пикантната храна е толкова полезна?Защо пикантната храна е толкова полезна?
14 Август
Пикантните храни може да причиняват усещане за парене на езика, но експертите ни казват, че напълно си заслужава, тъй като тези храни са пълни с много ползи за здравето. Люти чушки, халапеньо и лют червен пипер са богати...
Защо кръстоцветните зеленчуци са толкова полезни?Защо кръстоцветните зеленчуци са толкова полезни?
09 Септ.
Различните видове от тези вещества имат множество полезни свойства и много добре “работят в екип”, осигурявайки комбиниран ефект....
Растителни лигнани – защо са толкова полезни?Растителни лигнани – защо са толкова полезни?
28 Януари
Вероятно не сте чували за растителните лигнани. Причината е, че здравословните им ползи станаха ясни сравнително скоро, а самите те тепърва набират популярност. Какво са растителните лигнани? Те представляват вид съставки...
Полезно смутиПолезно смути
12 Март
Бананът трябва да е предварително нарязан на парчета и замразен за няколко часа в камерата. Сложете в блендера банана, нарязаното авокадо, зеленолистните зеленчуци и семките. Пасирайте до получаването на крем....
Скумрия с патладжаниСкумрия с патладжани
19 Август
Слага се капакът и скумрията с патладжани се слага да се пече. Накрая се пече около 20 минути без капак, за да се сгъсти....