Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо се накисват ядкитеВреме за накисване на ядките и семената
бадеми - 8-12 часа
кашу - 2-3 часа
орехи - 4-8 часа
лешници - 8 часа
слънчогледово семе - 4 часа
тиквено семе - 4 часа
ленено семе - 4-6 часа....
27 Януари
Защо се накисват ядкитеДруга основателна причина да накисвате ядки е, че те са много по-щадящи към зъбите ви, когато са престояли във вода известно време.
Ядките да се накисват предварително, като това не е никак труден процес....
27 Януари
Как се консумира чия?Ако се чудите в каква комбинация по какъв начин да консумирате чията, ето няколко изпитани методи, които са доказателство, че полезното може да е и вкусно:
Накисване на чиа във вода
Един от най-разпространените начини...
21 Дек.
Чия хлебчетаВъв 200 мл вода слагаме чията и оставяме за около час да набъбне.
След това добавяме изварата, бакпулвера и лененото брашно.
Забъркваме тесто и оформяме топчета с големина на орех.
Подреждаме топчетата в тава, покрита...
28 Февр.
2
Как и защо да накисваме листните зеленчуциИма 3 варианта - накисване в разтвор от:
- вода и сол;
- вода и оцет;
- вода и сода за хляб....
09 Май
Защо да накисваме ядките си преди консумация?Тяхното накисване или ферментиране увеличава съдържанието на хранителните им вещества, като по този начин ги прави още по-полезни.
Съобразете обаче, че има семена, които не са подходящи за накисване....
02 Ноем.
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Защо и как се накисва черен дроб?Тънкости за приготвяне на крехък и пухкав черен дроб
Дробът винаги се кисне предварително, защото ако не е накиснат, при термичната обработка става твърд и жилав....
13 Април
Накисват ли се гъбите и защо?При пресните гъби, които са подходящи за всяка кулинарна обработка, не само че не е необходимо накисване, а то е и строго забранено!...
30 Януари
Как и защо се накисват бадемите?Покрийте ги и им позволете да се накиснат за 8 часа. Изцедете водата, отделете обелката и съхранявайте ядките в хладилника в пластмасов контейнер....
25 Ноем.
Протеинов чия пудингВ купа налейте бадемовото мляко и протеина на прах. Разбъркайте докато не стане гладко.
Добавете чията и бъркайте.
Покрийте с прозрачно фолио и оставете пудинга в хладилника за поне 4 часа.
Протеин - 32 г
Мазнини...
24 Юни
Бананов Чия пудингТова е предложение за една бърза и здравословна закуска, която успешно може да се превърне и в лек десерт, ако се акомпанира със свежи плодове, шоколад, ядки или бисквитки....
06 Февр.
Чия с ягодиЧията се накисва в млякото заедно с канелата и ментата. Необходимото време, за което набъбва, е около час....
10 Май
1
Ягодов чия пудингРазсипваме в чашки или купички и прибираме в хладилник докато се охлади и чията набъбне....
26 Април
Бонбони с чияСместа трябва да се сгъсти.
Оставете го на хладно за половин час, за да стегне. Оформете от него бонбони, оваляте ги в кокосовите стърготини.
Съхранявайте бонбоните от чия в хладилника....
12 Март
1
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
11 Юни
5
Пиле Омъжи се за менВръща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
29 Март
1
Как се прави перлена захарНа Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
20 Април
Топящи се в устата бисквиткиПо принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
06 Май
Бухти, които се обръщат самиПържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
14 Ноем.
4
Как се правят домашни тортелиниВ следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима.
В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
27 Юли