Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо се накисват ядкитеДруга основателна причина да накисвате ядки е, че те са много по-щадящи към зъбите ви, когато са престояли във вода известно време.
Ядките да се накисват предварително, като това не е никак труден процес....
27 Януари
Защо се накисват ядкитеВреме за накисване на ядките и семената
бадеми - 8-12 часа
кашу - 2-3 часа
орехи - 4-8 часа
лешници - 8 часа
слънчогледово семе - 4 часа
тиквено семе - 4 часа
ленено семе - 4-6 часа....
27 Януари
Как се консумира чия?Ако се чудите в каква комбинация по какъв начин да консумирате чията, ето няколко изпитани методи, които са доказателство, че полезното може да е и вкусно:
Накисване на чиа във вода
Един от най-разпространените начини...
21 Дек.
Чия хлебчетаВъв 200 мл вода слагаме чията и оставяме за около час да набъбне.
След това добавяме изварата, бакпулвера и лененото брашно.
Забъркваме тесто и оформяме топчета с големина на орех.
Подреждаме топчетата в тава, покрита...
28 Февр.
2
Как и защо да накисваме листните зеленчуциИма 3 варианта - накисване в разтвор от:
- вода и сол;
- вода и оцет;
- вода и сода за хляб....
09 Май
Защо да накисваме ядките си преди консумация?Тяхното накисване или ферментиране увеличава съдържанието на хранителните им вещества, като по този начин ги прави още по-полезни.
Съобразете обаче, че има семена, които не са подходящи за накисване....
02 Ноем.
Защо и как се накисва черен дроб?Тънкости за приготвяне на крехък и пухкав черен дроб
Дробът винаги се кисне предварително, защото ако не е накиснат, при термичната обработка става твърд и жилав....
13 Април
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Как и защо се накисват бадемите?Покрийте ги и им позволете да се накиснат за 8 часа. Изцедете водата, отделете обелката и съхранявайте ядките в хладилника в пластмасов контейнер....
25 Ноем.
Накисват ли се гъбите и защо?При пресните гъби, които са подходящи за всяка кулинарна обработка, не само че не е необходимо накисване, а то е и строго забранено!...
30 Януари
Протеинов чия пудингВ купа налейте бадемовото мляко и протеина на прах. Разбъркайте докато не стане гладко.
Добавете чията и бъркайте.
Покрийте с прозрачно фолио и оставете пудинга в хладилника за поне 4 часа.
Протеин - 32 г
Мазнини...
24 Юни
Бананов Чия пудингТова е предложение за една бърза и здравословна закуска, която успешно може да се превърне и в лек десерт, ако се акомпанира със свежи плодове, шоколад, ядки или бисквитки....
06 Февр.
Бонбони с чияСместа трябва да се сгъсти.
Оставете го на хладно за половин час, за да стегне. Оформете от него бонбони, оваляте ги в кокосовите стърготини.
Съхранявайте бонбоните от чия в хладилника....
12 Март
1
Чия с ягодиЧията се накисва в млякото заедно с канелата и ментата. Необходимото време, за което набъбва, е около час....
10 Май
1
Ягодов чия пудингРазсипваме в чашки или купички и прибираме в хладилник докато се охлади и чията набъбне....
26 Април
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
11 Юни
5
Бухти, които се обръщат самиПържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
14 Ноем.
4
Топящи се в устата бисквиткиПо принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
06 Май
Как се прави перлена захарНа Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
20 Април
Как се правят домашни тортелиниВ следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима.
В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
27 Юли
Топящи се в устата манатаркиЩом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути.
Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
27 Май