Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо се накисват ядкитеЗащо се накисват ядките
27 Януари
Друга основателна причина да накисвате ядки е, че те са много по-щадящи към зъбите ви, когато са престояли във вода известно време. Ядките да се накисват предварително, като това не е никак труден процес....
Защо се накисват ядкитеЗащо се накисват ядките
27 Януари
Време за накисване на ядките и семената бадеми - 8-12 часа кашу - 2-3 часа орехи - 4-8 часа лешници - 8 часа слънчогледово семе - 4 часа тиквено семе - 4 часа ленено семе - 4-6 часа....
Как се консумира чия?Как се консумира чия?
21 Дек.
Ако се чудите в каква комбинация по какъв начин да консумирате чията, ето няколко изпитани методи, които са доказателство, че полезното може да е и вкусно: Накисване на чиа във вода Един от най-разпространените начини...
Чия хлебчетаЧия хлебчета
28 Февр.
2
Във 200 мл вода слагаме чията и оставяме за около час да набъбне. След това добавяме изварата, бакпулвера и лененото брашно. Забъркваме тесто и оформяме топчета с големина на орех. Подреждаме топчетата в тава, покрита...
Как и защо да накисваме листните зеленчуциКак и защо да накисваме листните зеленчуци
09 Май
Има 3 варианта - накисване в разтвор от: - вода и сол; - вода и оцет; - вода и сода за хляб....
Защо да накисваме ядките си преди консумация?Защо да накисваме ядките си преди консумация?
02 Ноем.
Тяхното накисване или ферментиране увеличава съдържанието на хранителните им вещества, като по този начин ги прави още по-полезни. Съобразете обаче, че има семена, които не са подходящи за накисване....
Защо и как се накисва черен дроб?Защо и как се накисва черен дроб?
13 Април
Тънкости за приготвяне на крехък и пухкав черен дроб Дробът винаги се кисне предварително, защото ако не е накиснат, при термичната обработка става твърд и жилав....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Как и защо се накисват бадемите?Как и защо се накисват бадемите?
25 Ноем.
Покрийте ги и им позволете да се накиснат за 8 часа. Изцедете водата, отделете обелката и съхранявайте ядките в хладилника в пластмасов контейнер....
Накисват ли се гъбите и защо?Накисват ли се гъбите и защо?
30 Януари
При пресните гъби, които са подходящи за всяка кулинарна обработка, не само че не е необходимо накисване, а то е и строго забранено!...
Протеинов чия пудингПротеинов чия пудинг
24 Юни
В купа налейте бадемовото мляко и протеина на прах. Разбъркайте докато не стане гладко. Добавете чията и бъркайте. Покрийте с прозрачно фолио и оставете пудинга в хладилника за поне 4 часа. Протеин - 32 г Мазнини...
Бананов Чия пудингБананов Чия пудинг
06 Февр.
Това е предложение за една бърза и здравословна закуска, която успешно може да се превърне и в лек десерт, ако се акомпанира със свежи плодове, шоколад, ядки или бисквитки....
Бонбони с чияБонбони с чия
12 Март
1
Сместа трябва да се сгъсти. Оставете го на хладно за половин час, за да стегне. Оформете от него бонбони, оваляте ги в кокосовите стърготини. Съхранявайте бонбоните от чия в хладилника....
Чия с ягодиЧия с ягоди
10 Май
1
Чията се накисва в млякото заедно с канелата и ментата. Необходимото време, за което набъбва, е около час....
Ягодов чия пудингЯгодов чия пудинг
26 Април
Разсипваме в чашки или купички и прибираме в хладилник докато се охлади и чията набъбне....
Най-вкусните десерти с чияНай-вкусните десерти с чия
02 Юни
А искате ли да разберете Защо и как се накисва чия?...
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
27 Май
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....