Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Удивително дърво кърви, когато го отрежатКогато го отрежат, от стъблото започва се появява течност, които поразително много прилича на човешката кръв....
30 Септ.
Пилешкото варено на бабаОбескостяваме свареното месо от кокошка. В голяма тенджера /баба използваше гърне, къкрещо на огнището/ задушаваме лука с наситнената сланина, олиото и малко от бульона - 2 с.л.
След като се задуши лукът, прибавяме пресният...
27 Юни
Ризото Миланезе, както го правят италианцитеКъм края прибавяме чесъна и ориза, разбъркваме и когато оризът стане като стъклен, наливаме виното и изчакваме да се изпари алкохолът от него....
25 Февр.
Защо пилешката супа лекува?Заедно с това топлият бульон има успокояващ ефект за гърлото, когато сме болни....
10 Януари
1
Риган - кога и защо да го използвамеОсвен позната като подправка в кухнята, билката риган се характеризира и с редицата си ползи за здравето на човека. Още от древността тя е позната сред гърците и римляните като символ на щастие. В нея се съдържа голямо...
04 Март
Защо отслабваме, когато сме влюбениВ допълнение, когато нивата на кортизол са прекалено високи в продължително време, започва да се потиска имунната система....
24 Май
Какво прави Той, когато Тя го зарежеКогато признаете истината за случилото се пред себе си и откриете собствените си грешки, много по-лесно ще се съвземете....
10 Март
Защо делфините не кървят до смъртПърво, те не кървят до смърт, дори когато имат огромни отворени рани....
26 Юли
7
Защо е добре да премахвате кожата на пилешкото и пуешкотоАко все пак има нещо хубаво в цялата работа, то е, че по-голямата част от мазнините на пилешката кожа са ненаситени, което ги прави от добрите мазнини.
Кога да махнем кожата – преди или след готвене?...
19 Дек.
Зехтин за лице - кога, защо и как да го нанасямеСъвременната козметика предлага невъобразимо разнообразие от средства за поддържане кожата на лицето.
Маски за лице от природни продукти, кремове, ексфолианти, лосиони и почистващи средства - всичко е създадено с...
19 Април
Ето защо крещим, когато се страхувамеКогато сме в рискова ситуация, имаме два основни начина да отговорим: като избягаме, или като се подготвим за борба....
21 Януари
Костен бульон - защо е полезен и кога да го пием?Съществуват обаче някои разлики между обикновен бульон, който получаваме, когато правим супа, и костния бульон....
09 Ноем.
Какво съдържа пилешкото месо?Всички тези вещества, които се съдържат в пилешкото месо успяват на накарат малкото пиленце да порасне в дебел бройлер за не повече от 40 дена....
24 Юли
4
Картофите поевтиняват, пилешкото поскъпваЗамразеното пилешко месо се търгува вече за 3.58 лв./кг, след като поскъпва с 1 процент. Брой яйце се търгува за по 20 стотинки.
Килограм кайма излиза 4.60 лева....
19 Март
Чай от девесил - защо да го пием?Когато чуете девесил, първото нещо, с което го свързвате, е силният му тамянов аромат....
22 Март
Чай от бахар - защо да го пием?Когато плодовете на дървото узреят, се берат и се оставят на слънце да съхнат. Когато са изсъхнали, те вече могат да се направят на подправка или от тях да се извлече етерично масло от бахар....
17 Март
Защо времето тече по-бързо, когато остаряваме?Помните ли, че докато бяхте деца, сякаш времето течеше по-бавно – чакането за Коледа и Нова година, времето до поредната ваканция или излизането на любимия филм. Вече като възрастни неусетно изчезват цели дни, месеци...
09 Септ.
1
Защо се замайваме, когато се изправяме изведнъж?Когато бутилката е легнала, течността е равномерно разпределена, изправите ли я, цялата вода се събира на дъното.
Нещо подобно се случва, когато рязко се изправите....
22 Окт.
Ето защо заспиваме, когато ни е скучно!Когато мозъкът не усеща външни стимули за производството на допамин, той започва да произвежда невротрансмитер, наречен аденозин, който е и виновник за заспиването....
04 Окт.
Сок от мандарини - защо да го пием?Сокът от мандарина не само радва вкусовите рецептори със своя сладък и пикантен вкус, но също така предлага множество ползи за здравето. Пълен с основни хранителни вещества, този цитрусов еликсир може да бъде освежаващо допълнение...
20 Февр.
Сок от тиква - защо да го пием?Тиквата е една от най-полезните зеленчукови култури. Тя проявява, както богатство от вкусови качества, така и широка гама от здравословни приложения за човешкия организъм.
Зеленчукът е богат източник на фибри и антиоксиданти...
03 Ноем.
Чай от бреза - защо да го пием?Приготвя се най-вече напролет, когато дървото се е разраснало добре и е достатъчно зелено. След събирането листата се изсушават и съхраняват в платнени торби до 2 години....
15 Август
Чай от физалис - защо да го пием?Съществуват най-различни видове чай – от плодови, през билкови, до такива за детокс и укрепване на имунната система. Широкоразпространен в света, чаят от физалис все още не е толкова популярен в България.
Физалисът представлява...
17 Февр.
Сок от карфиол - защо да го пием?Карфиолът е питателен зеленчук, който е пълен с витамини, минерали и антиоксиданти. През последните години сокът от карфиол придоби популярност като здравословна напитка, която предлага множество ползи за тялото.
В тази...
27 Март
Чай от касис - защо да го пиемКлонките на касиса се събират рано напролет, когато храстът се подрязва. Сушат се на сянка на проветриво място. Плодовете се събират при пълна зрялост....
19 Окт.