Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Удивително дърво кърви, когато го отрежатУдивително дърво кърви, когато го отрежат
30 Септ.
Когато го отрежат, от стъблото започва се появява течност, които поразително много прилича на човешката кръв....
Пилешкото варено на бабаПилешкото варено на баба
27 Юни
Обескостяваме свареното месо от кокошка. В голяма тенджера /баба използваше гърне, къкрещо на огнището/ задушаваме лука с наситнената сланина, олиото и малко от бульона - 2 с.л. След като се задуши лукът, прибавяме пресният...
Ризото Миланезе, както го правят италианцитеРизото Миланезе, както го правят италианците
25 Февр.
Към края прибавяме чесъна и ориза, разбъркваме и когато оризът стане като стъклен, наливаме виното и изчакваме да се изпари алкохолът от него....
Защо пилешката супа лекува?Защо пилешката супа лекува?
10 Януари
1
Заедно с това топлият бульон има успокояващ ефект за гърлото, когато сме болни....
Риган - кога и защо да го използвамеРиган - кога и защо да го използваме
04 Март
Освен позната като подправка в кухнята, билката риган се характеризира и с редицата си ползи за здравето на човека. Още от древността тя е позната сред гърците и римляните като символ на щастие. В нея се съдържа голямо...
Защо отслабваме, когато сме влюбениЗащо отслабваме, когато сме влюбени
24 Май
В допълнение, когато нивата на кортизол са прекалено високи в продължително време, започва да се потиска имунната система....
Какво прави Той, когато Тя го зарежеКакво прави Той, когато Тя го зареже
10 Март
Когато признаете истината за случилото се пред себе си и откриете собствените си грешки, много по-лесно ще се съвземете....
Защо делфините не кървят до смъртЗащо делфините не кървят до смърт
26 Юли
7
Първо, те не кървят до смърт, дори когато имат огромни отворени рани....
Защо е добре да премахвате кожата на пилешкото и пуешкотоЗащо е добре да премахвате кожата на пилешкото и пуешкото
19 Дек.
Ако все пак има нещо хубаво в цялата работа, то е, че по-голямата част от мазнините на пилешката кожа са ненаситени, което ги прави от добрите мазнини. Кога да махнем кожата – преди или след готвене?...
Зехтин за лице - кога, защо и как да го нанасямеЗехтин за лице - кога, защо и как да го нанасяме
19 Април
Съвременната козметика предлага невъобразимо разнообразие от средства за поддържане кожата на лицето. Маски за лице от природни продукти, кремове, ексфолианти, лосиони и почистващи средства - всичко е създадено с...
Ето защо крещим, когато се страхувамеЕто защо крещим, когато се страхуваме
21 Януари
Когато сме в рискова ситуация, имаме два основни начина да отговорим: като избягаме, или като се подготвим за борба....
Костен бульон - защо е полезен и кога да го пием?Костен бульон - защо е полезен и кога да го пием?
09 Ноем.
Съществуват обаче някои разлики между обикновен бульон, който получаваме, когато правим супа, и костния бульон....
Какво съдържа пилешкото месо?Какво съдържа пилешкото месо?
24 Юли
4
Всички тези вещества, които се съдържат в пилешкото месо успяват на накарат малкото пиленце да порасне в дебел бройлер за не повече от 40 дена....
Картофите поевтиняват, пилешкото поскъпваКартофите поевтиняват, пилешкото поскъпва
19 Март
Замразеното пилешко месо се търгува вече за 3.58 лв./кг, след като поскъпва с 1 процент. Брой яйце се търгува за по 20 стотинки. Килограм кайма излиза 4.60 лева....
Чай от девесил - защо да го пием?Чай от девесил - защо да го пием?
22 Март
Когато чуете девесил, първото нещо, с което го свързвате, е силният му тамянов аромат....
Чай от бахар - защо да го пием?Чай от бахар - защо да го пием?
17 Март
Когато плодовете на дървото узреят, се берат и се оставят на слънце да съхнат. Когато са изсъхнали, те вече могат да се направят на подправка или от тях да се извлече етерично масло от бахар....
Защо времето тече по-бързо, когато остаряваме?Защо времето тече по-бързо, когато остаряваме?
09 Септ.
1
Помните ли, че докато бяхте деца, сякаш времето течеше по-бавно – чакането за Коледа и Нова година, времето до поредната ваканция или излизането на любимия филм. Вече като възрастни неусетно изчезват цели дни, месеци...
Защо се замайваме, когато се изправяме изведнъж?Защо се замайваме, когато се изправяме изведнъж?
22 Окт.
Когато бутилката е легнала, течността е равномерно разпределена, изправите ли я, цялата вода се събира на дъното. Нещо подобно се случва, когато рязко се изправите....
Ето защо заспиваме, когато ни е скучно!Ето защо заспиваме, когато ни е скучно!
04 Окт.
Когато мозъкът не усеща външни стимули за производството на допамин, той започва да произвежда невротрансмитер, наречен аденозин, който е и виновник за заспиването....
Сок от мандарини - защо да го пием?Сок от мандарини - защо да го пием?
20 Февр.
Сокът от мандарина не само радва вкусовите рецептори със своя сладък и пикантен вкус, но също така предлага множество ползи за здравето. Пълен с основни хранителни вещества, този цитрусов еликсир може да бъде освежаващо допълнение...
Сок от тиква - защо да го пием?Сок от тиква - защо да го пием?
03 Ноем.
Тиквата е една от най-полезните зеленчукови култури. Тя проявява, както богатство от вкусови качества, така и широка гама от здравословни приложения за човешкия организъм. Зеленчукът е богат източник на фибри и антиоксиданти...
Чай от бреза - защо да го пием?Чай от бреза - защо да го пием?
15 Август
Приготвя се най-вече напролет, когато дървото се е разраснало добре и е достатъчно зелено. След събирането листата се изсушават и съхраняват в платнени торби до 2 години....
Чай от физалис - защо да го пием?Чай от физалис - защо да го пием?
17 Февр.
Съществуват най-различни видове чай – от плодови, през билкови, до такива за детокс и укрепване на имунната система. Широкоразпространен в света, чаят от физалис все още не е толкова популярен в България. Физалисът представлява...
Сок от карфиол - защо да го пием?Сок от карфиол - защо да го пием?
27 Март
Карфиолът е питателен зеленчук, който е пълен с витамини, минерали и антиоксиданти. През последните години сокът от карфиол придоби популярност като здравословна напитка, която предлага множество ползи за тялото. В тази...
Чай от касис - защо да го пиемЧай от касис - защо да го пием
19 Окт.
Клонките на касиса се събират рано напролет, когато храстът се подрязва. Сушат се на сянка на проветриво място. Плодовете се събират при пълна зрялост....