Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо трябва да хапвате чушки редовно?Защо трябва да хапвате чушки редовно?
04 Окт.
Така че, ако си падате по лютото, не се колебайте и хапвайте редовно люти чушлета. Можете дори да си приготвите сок от червени чушки, защото той ще се грижи за здравето на косата и ноктите ви....
Защо трябва да хапвате черен дроб редовно?Защо трябва да хапвате черен дроб редовно?
16 Май
Черният дроб на бозайниците, домашни кокошки и патици и някои видове риба се консумира като храна. Говежди, агнешки, телешки, пилешки и гъши дроб се използват като източник на храна. У нас и доста други страни се консумира...
Защо да хапваме гроздеЗащо да хапваме грозде
08 Септ.
Все пак трябва да се внимава с него, защото може да повиши кръвната захар или да предизвика стомашни проблеми при по-чувствителните хора....
Защо трябва да хапвате лъжица мед преди сънЗащо трябва да хапвате лъжица мед преди сън
11 Януари
Ето ви още няколко причини и вие да започнете да се придържате към това правило и трябва да хапвате лъжица мед преди сън....
Защо трябва да си хапвате сом по-често?Защо трябва да си хапвате сом по-често?
14 Юни
Много хора се наслаждават на аромата на сом, но той е много повече от вкусна храна. Включването на хранителната риба във вашата диета ви помага да задоволите нуждите си от протеини и да увеличите приема на витамини...
Защо да хапваме месо често?Защо да хапваме месо често?
26 Дек.
Протеинът в месото е много важен за функцията на мускулите и костите, както и важни за организма аминокиселини, които трябва да бъдат внесени от вън....
Защо трябва да хапвате шоколад в малки количества редовно?Защо трябва да хапвате шоколад в малки количества редовно?
11 Окт.
Ето и защо трябва да хапвате шоколад по малко и редовно. Шоколадът съдържа магнезий Съдържанието на магнезий в шоколада е значително и това е една добра причина да си хапвате поне по едно до четири парченце на ден....
Ето защо трябва да хапвате рибата задължително с вино!Ето защо трябва да хапвате рибата задължително с вино!
05 Дек.
Освен риба може да хапвате по-често картофи и яйца, защото те снабдяват тялото ви с важни микроелементи....
Защо е добре да хапваме житоЗащо е добре да хапваме жито
06 Януари
Защо е полезно да хапваме жито Въпреки че покрай макаронените изделия житото е поизгубило своята популярност, е много полезно да се хапва поне веднъж седмично....
Защо редовно да хапваме сусамов таханЗащо редовно да хапваме сусамов тахан
12 Август
Хората с прекомерно изпотяване и хиперактивност, склонност и повишено кръвно налягане, сърдечни заболявания и мозъчни проблеми също трябва да го консумират....
Защо да хапваме по-често кашкавал?Защо да хапваме по-често кашкавал?
08 Февр.
1
Кашкавалът е един от най-вкусните и ценни млечни продукти. Той съдържа до 32 % мазнини, 26 % белтъчини, 2.5-3.5 % органични соли. В състава му влизат и витамините А и В. Освен това кашкавалът е много богат и на калций...
Защо да хапваме мандарини всеки денЗащо да хапваме мандарини всеки ден
12 Януари
Видимо мандарините приличат на портокалите, което е нормално, защото са от един и същ сорт. Разликата е, че са по-малки, обвивката им се маха по-лесно, а вкусът им е страхотен. И ако някой още не е разбрал колко полезни...
Защо е необходимо да хапваме броколиЗащо е необходимо да хапваме броколи
04 Окт.
И ако тези причини са ви малко, за да хапвате броколи по-често, то нашите вкусни рецепти определено ще ви подтикнат към малко вихрене в кухнята: - броколи на фурна; - панирани броколи; - крем супа от броколи....
Седемте причини защо трябва да пиете сок от моркови всеки ден!Седемте причини защо трябва да пиете сок от моркови всеки ден!
20 Март
Разбира се, става дума за моркова. Освен че е вкусен, сокът от моркови трябва да стане неизменна част от вашето меню, ако искате да живеете по-добър и по-здравословен живот....
Мандарини Клементина и защо трябва да ги хапвате най-редовноМандарини Клементина и защо трябва да ги хапвате най-редовно
16 Април
Затова мандарините Клементина трябва да се консумират ежедневно, заменяйки сладкишите, и така да загубите няколко килограма....
За красива кожа – хапвайте повече морковиЗа красива кожа – хапвайте повече моркови
04 Окт.
1
Дневно с лечебна цел трябва да се приема 400-500 мл сок, по равно сутрин и вечер, твърдят природните лечители. Екстрактът се получава от 2 килограма пресни моркови....
Защо да хапваме повече мандарини през зимата?Защо да хапваме повече мандарини през зимата?
30 Дек.
От всички познати ни цитрусови плодове, мандарините са тези, които съдържат най-големи количества витамин С. Освен на него обаче, те са богати още на витамин D и витамин К, предпазващи децата от рахит и важни за...
Честит празник на динята! Вижте защо трябва да я хапвате честоЧестит празник на динята! Вижте защо трябва да я хапвате често
03 Август
Семената от диня са богат източник на мазнини и белтъчини и затова няма никакъв проблем, ако ги глътнете случайно, докато хапвате диня....
Какво не трябва да хапваме на първа срещаКакво не трябва да хапваме на първа среща
20 Август
Мнозинството от дамите заявяват, че на първа среща никога не биха си поръчали спагети или зелева салата, защото при консумацията им може да се нацапат, а и тези храни не са лесни за хапване с вилица....
За неустоима кожа хапвайте моркови и сливиЗа неустоима кожа хапвайте моркови и сливи
06 Юли
Към полезните свойства трябва да добавим и факта, че морковите са изключително диетичен продукт и ефективно се справят с топенето на килограми....
Ряпа Дайкон - защо да хапваме повече от нея?Ряпа Дайкон - защо да хапваме повече от нея?
27 Ноем.
След като знаете за всички тези ползи от ряпата, може да я хапвате по-често в различни ястия. Опитайте салатка с ряпа или салата с моркови и ряпа....
Моркови с беконМоркови с бекон
07 Август
За тези печени моркови обелете морковите и ги измийте. Увийте всеки морков с една лента бекон, след което го подредете в тава, застлана с хартия за печене. Намажете всеки морков с кленов сироп....
Моркови с майонезаМоркови с майонеза
05 Август
Обелваме и измиваме морковите. Нарязваме ги на кръгчета. Кипваме водата и слагаме морковите в нея за 10 минути. Добавете солта и захарта. Отцедете морковите и оставете да изстинат....
Моркови в бурканиМоркови в буркани
17 Септ.
Смесете всички продукти за маринатата и сложете да се свари. Напълнете морковите и лука в бурканите. Залейте с горещата марината, затворете с капачки и стерилизирайте за 15 минути....
Моркови с текилаМоркови с текила
21 Май
Почистваме и нарязваме морковите на пръчици с дебелина 5 мл. Запържваме пръчиците в сгорещеното масло зо 10 минути на среден огън. Подправяме с копър, сол и пипер, разбъркваме и усилваме огъня....