Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо косата побелява?Белите коси, които са признак на преживени години и жизнени изпитания, рано или късно се появяват върху главата на всеки човек. Учените години наред умуват над въпроса защо косата губи естествения си цвят.
Всеки косъм...
21 Март
1
Защо косата ни побелява?Съществуват и случаи на т.нар "преждевременно побеляване", което се наблюдава при съвсем млади хора на по 20 години....
19 Август
5
Туршия с гулияОтгоре се поставят още клонки целина и заливаме туршията с марината.
Затваря се с капачка и оставяме на хладно да втаса....
25 Ноем.
Туршия с бамяИзплакнете бамята, почистете опашките, като внимавате да не засегнете семенниците и каналите. Лукът се почиства и нарязва на полумесеци.
Поставете по един ред лук на дъното на приготвените буркани. Отгоре подредете бамята...
05 Окт.
1
Туршия с броколиОставете туршията на хладно място. В продължение на 2 седмици източвайте и отново наливайте течността през 2-3 дни, след което туршията с броколи е готова....
05 Окт.
Защо побелява шоколадът?Защо побелява шоколадът
Всъщност това странно явление се нарича "цъфтеж" и се получава поради неправилно съхранение....
23 Окт.
Селска туршия с камбиТуршията се съхранява на сухо и хладно място.
Селската туршия с камби е готова....
14 Януари
Бърза туршия с карфиолНа следващия ден домашната туршия се обръща с капачката нагоре.
Така се процедира в продължение на десет дни, след което туршията с карфиол е готова за консумация....
24 Окт.
1
Бърза туршия в бидонМоже да се консумира още на следващия ден бързата туршия в бидон.
На хладно място издържа повече от месец....
02 Окт.
3
Пържена туршия с яйцаТуршията се отцежда и се нарязва.
В тиган с олиото се запържва нарязания на ситно кромид лук. Прибавя се и туршията.
След като се запържи хубаво се прибавят и яйцата....
13 Юни
Бабина туршия с карфиолТуршията с карфиол става приятно сладко-кисела на вкус.
Да ви е сладко и наздраве с бабината туршия с карфиол!...
12 Ноем.
Гъбена туршия с виноГотовата гъбена туршия може да се съхранява на тъмно и хладно място за дълго време.
Страхотна и много вкусна гъбена туршия с вино....
13 Април
Гръцка туршия с лукЗатворете и съхранявайте туршията на хладно място.
Маринатата, която се прави от 1 и ½ ч.ч вода, 1 и ½ ч.ч оцет, олио, захар, сол, се кипва и се оставя да изстине.
Гръцката туршия с лук е готова....
13 Август
Солена туршия в бидонСлед около 3-4 дена туршията започва да се претаква с маркуч.
Първите няколко дена се претаква по веднъж на ден, а след 1 седмица - солената туршия в бидон се претаква на няколко дни....
08 Ноем.
5
Есенна туршия в тенджераКонсумираме есенната туршия след 2 дни, като така съхранявана, е годна за консумация за около 10-12 дни.
С всеки изминал ден туршията става все по-вкусна.
Опитайте тази вкусна есенна туршия в тенджера....
14 Окт.
1
Гръцка туршия с патладжаниНапълнете бурканите с туршията, притиснете сместа, за да изкарате въздушните мехурчета, и налейте малко олио.
Затворете плътно и варете гръцка туршия с патладжани около 15 минути....
24 Август
Мешана туршия с карфиолСлед 10 дни туршията е готова за консумация.
Мешаната туршия с карфиол e страхотна!...
13 Януари
Зелева туршия в кофаНакрая на една седмица имаме зелева туршия от нарязано зеле за салатка....
28 Ноем.
Туршия с топла саламураОставяте малко да поизстине и наливате топла, слагате капачки и няколко дни разклащате туршията....
02 Дек.