Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кексчета за кафетоКексчета за кафето
02 Дек.
Поднесете сутрин вашите кексчета за кафето....
Ябълкови курабийки за кафетоЯбълкови курабийки за кафето
23 Окт.
Много лесни и подходящи за кафето! Опитайте!...
Кафето съкращава живот, бирата го удължаваКафето съкращава живот, бирата го удължава
20 Дек.
Любителите на кафе са толкова многобройни, колкото и тези на бира....
Защо да намалим кафето?Защо да намалим кафето?
03 Април
Ако все не можете без аромата на кафе, избирайте екологично чисто и качествено кафе и го пийте в умерени количества – до 2-3 малки чашки дневно....
Масло в кафето – защо?Масло в кафето – защо?
28 Ноем.
Освен това по този начин кафето става по-засищащо от всяка друга комбинация. Дейв Аспрей е основателят на Огнеупорно Кафе. Това е малка фирма, която популяризира новия начин на консумиране на кафе....
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
21 Септ.
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат. През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
10 Февр.
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби. Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Защо кафето разхлабва?Защо кафето разхлабва?
14 Март
Кафето е една от най-консумираните напитки по света, редом с чая. Около ползите и вредите от консумацията на кафе му се въртят много митове и тук ще развенчаем някои от тях....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Реване по моя си рецептаРеване по моя си рецепта
18 Април
8
В купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес. Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
Милинки Стой си в къщиМилинки Стой си в къщи
03 Март
1
Маята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне. Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Бутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката. Прегъва се по диагонал...
Пелмени по мой си начинПелмени по мой си начин
11 Юни
1
Направете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Солена сьомга Направи си самСолена сьомга Направи си сам
08 Февр.
1
Интересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....
Защо пяната на бирата е бяла?Защо пяната на бирата е бяла?
27 Септ.
Самата пяна на бирата се получава поради въглеродния диоксид....
Защо кафето ме разтреперваЗащо кафето ме разтреперва
25 Ноем.
Вижте точно какво съдържа кафето и пречи ли кафето на усвояването на витамини....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Сипва се 1/2 чаена чаша бира и толкова вода. Свински ребърца се пекат във фурна, затоплена до 220 градуса, само на горен реотан до хрупкава коричка. Сервират се със студена бира или червено вино! Добър апетит!...
Украински борш по мой си начинУкраински борш по мой си начин
14 Юни
1. Телешкото, свинското или пилешкото месо (аз най-обичам с телешко) надребняваме и варим заедно с една глава лук, няколко зърна черен пипер, дафинови листа и сол в 1.5-2 л вода. 2. Половината цвекло, половината морков...
Пълнена патица по моя си рецептаПълнена патица по моя си рецепта
01 Април
Измиваме патицата и я сваряваме. В тиган нарязваме зеления лук, добавяме малко олио и го задушаваме, след което добавяме нарязания домат, чушката и подправките. Щом се задуши, добавяме ориза и малко от бульона от патицата...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Защо да добавяме кардамон в кафето?Защо да добавяме кардамон в кафето?
30 Април
Във всеки един случай кардамонът в кафето ще ви помогне да подобрите здравето си и в това отношение....
Как и защо да спрем кафетоКак и защо да спрем кафето
18 Април
27
А ако пък съвсем не можете без кафе, пийте мляко с кафе, като слагате съвсем малко кафе в топлото мляко, колкото да ви замирише на любимата напитка....