Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Газирано виноПроизводство на газирано вино
Гроздето, предназначено за газирано вино, трябва да се обере по-рано от реколтата, с която ще се приготвя обикновено вино....
08 Март
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Как се газират напитките?Ако с умиление си спомняте как като деца вкъщи сте си правили газирани напитки с помощта на сифон и специални патрончета, вероятно и вие сте сред хората, които се питат как се газират напитките....
17 Окт.
Топящи се в устата бисквиткиПо принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
06 Май
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
11 Юни
5
Бухти, които се обръщат самиПържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
14 Ноем.
4
Как се прави перлена захарНа Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
20 Април
Пиле Омъжи се за менВръща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
29 Март
1
Как се прави шарена солТова е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
06 Юли
Бухти, които се обръщат самиБрашното се пресява заедно с бакпулвера и солта.
Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията.
Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
01 Април
Бухти, които се обръщат самиЩом се надуят, сами ще започнат да се обръщат.
Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
30 Ноем.
Как се правят домашни тортелиниВ следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима.
В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
27 Юли
Топящи се в устата манатаркиЩом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути.
Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
27 Май
Вино от глухарчетаСлед като домашното вино е готово, съхранявайте бутилките плътно затворени.
С течение на времето цветът ще се избистри и ще стане леко прозрачен.
Аз съхранявам виното от глухарчета в стъклена дамаджана....
28 Април
2
Вино от дюлиКогато завърши и процесът на тихата ферментация, виното се избистря и става вече годно за консумация.
След това с помощта на маркуч наливам виното в бутилки - това е с цел да се отдели утайката....
26 Февр.
1
Вино от малиниСлед завършването на ферментацията (около 2-3 седмици при температура между 20-28 градуса) виното от малини се избистря и се бутилира.
Бутилките се държат в хоризонтално положение в хладно и сухо помещение....
21 Август
Вино от ябълкиТечността отново се прецежда и се премерва. Прибавете захарта, маята и лимоновия сок и оставете да ферментира на топло....
31 Окт.
3
Вино от тинтяваНакиснете корените тинтява във виното в продължение на 15 дни.
Пийте по ½ винена чаша 30 мин. преди ядене от приготвеното домашно вино....
13 Февр.
Вино от медВ продължение на 3 седмици не запушвайте шишето, за да се получи пълна ферментация и после сложете тапа.
Оставете това приказно вино от мед на студено и след 1 месец започнете да пиете по ½ винена чаша преди ядене....
07 Окт.