Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Газирано виноГазирано вино
08 Март
Производство на газирано вино Гроздето, предназначено за газирано вино, трябва да се обере по-рано от реколтата, с която ще се приготвя обикновено вино....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Как се газират напитките?Как се газират напитките?
17 Окт.
Ако с умиление си спомняте как като деца вкъщи сте си правили газирани напитки с помощта на сифон и специални патрончета, вероятно и вие сте сред хората, които се питат как се газират напитките....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
01 Април
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
30 Ноем.
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
27 Май
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Как се съхранява виното?Как се съхранява виното?
24 Септ.
Вижте още как да си направите хубаво домашно вино!...
Вино от глухарчетаВино от глухарчета
28 Април
2
След като домашното вино е готово, съхранявайте бутилките плътно затворени. С течение на времето цветът ще се избистри и ще стане леко прозрачен. Аз съхранявам виното от глухарчета в стъклена дамаджана....
Вино от дюлиВино от дюли
26 Февр.
1
Когато завърши и процесът на тихата ферментация, виното се избистря и става вече годно за консумация. След това с помощта на маркуч наливам виното в бутилки - това е с цел да се отдели утайката....
Вино от дренкиВино от дренки
14 Януари
5
Това вино е много подходящо за различни коктейли, които включват и вино....
Вино от малиниВино от малини
21 Август
След завършването на ферментацията (около 2-3 седмици при температура между 20-28 градуса) виното от малини се избистря и се бутилира. Бутилките се държат в хоризонтално положение в хладно и сухо помещение....
Вино от смокиниВино от смокини
18 Август
След това се прецежда, разпределя се в бутилки и се съхранява на хладно....
Вино от ябълкиВино от ябълки
31 Окт.
3
Течността отново се прецежда и се премерва. Прибавете захарта, маята и лимоновия сок и оставете да ферментира на топло....
Вино от тинтяваВино от тинтява
13 Февр.
Накиснете корените тинтява във виното в продължение на 15 дни. Пийте по ½ винена чаша 30 мин. преди ядене от приготвеното домашно вино....
Вино от медВино от мед
07 Окт.
В продължение на 3 седмици не запушвайте шишето, за да се получи пълна ферментация и после сложете тапа. Оставете това приказно вино от мед на студено и след 1 месец започнете да пиете по ½ винена чаша преди ядене....