Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо оризът се слепва?Защо оризът се слепва?
08 Февр.
Лошото качество на ориза; 2. Силна температура на готвене; 3. Неправилни пропорции на водата и ориза; 4. Неспазване на времето за приготвянето му....
Как се мие ориз?Как се мие ориз?
11 Ноем.
След като сте измили ориза, можете да си приготвите: - ориз с гъби; - постен ориз; - или ориз с месо;...
Колко често трябва да се мие косатаКолко често трябва да се мие косата
25 Януари
Има безброй митове относно това колко често трябва да се мие косата. Според някои това трябва да става ежедневно, според други 2 пъти в седмицата, а според трети - 1 път седмично е напълно достатъчно. Бихте се изненадали...
Колко често се мие косата на бебето?Колко често се мие косата на бебето?
18 Дек.
В интернет пространството, както и на най-обикновен хартиен носител, можете да намерите много информация относно кога и колко често трябва едно бебе да бъде хранено, да бъде преобличано, колко често да пишка или пък да...
Колко често се мие дупето на бебето?Колко често се мие дупето на бебето?
08 Дек.
Нежната бебешка кожа е много чувствителна и в чест допир с урина и изпражнения тя се зачервява и става болезнена на допир. За да не се достига дотам, смяната на пелените на вашето мъниче трябва да е около 8 пъти...
Колко често трябва да се мие косата?Колко често трябва да се мие косата?
27 Ноем.
Красивата коса, пълна с обем и жизненост, със сигурност прави впечатление. Неподдържаната коса, със сухи или мазни кичури и, също няма да остане незабелязана. За да не попадате във втората ситуация, е важно да знаете колко...
Защо съдомиялната не мие добре?Защо съдомиялната не мие добре?
21 Дек.
Ако имате проблем със съдомиялната и тя не мие добре, този съвет е за вас. Не трябва да се притеснявате, защото проблемът бързо може да се оправи. Възможните причини за това могат да бъдат: - Възможно евашата съдомиялна...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
01 Април
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
30 Ноем.
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
27 Май
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Как се мие леща?Как се мие леща?
29 Януари
Лещата е предпочитан продукт, който се приготвя относително бързо и се отличава с вкуса си. Но не бива да се подценява нейното приготвяне, а и самата подготовка за това. Има толкова много разновидности за рецепти - супи...
Защо оризът се скашква и е глетав?Защо оризът се скашква и е глетав?
16 Март
Често проблем за домакините в приготвянето на ястия с ориз е това, че лесно се скашква и придобива глетава лепкавост. Това се дължи на многото нишесте, което в някои видове ориз има много....
Скандал! Джино мие коли в АмерикаСкандал! Джино мие коли в Америка
22 Март
2
Любимецът на народа Джино Бианкалана се върна в Америка, но клюките около него не стихват. Оказва се, че още щом стъпил в страната на големите възможности, той трябвало да запретне ръкави. Родителите на Бианкалана...
Защо оризът става на каша?Защо оризът става на каша?
13 Януари
Друго, което можете да опитате, за да не запържвате ориза, е да си вземете бланширан ориз, с него е много по-малко вероятно да се получи слепване....