Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо се накисват ядкитеЗащо се накисват ядките
27 Януари
Желателно е, ако ядките трябва да престоят по-дълго във водата, да я сменяте на няколко часа. След като сте извадили ядките, задължително изхвърляйте водата, в която са били накиснати....
Защо да накисваме ядките си преди консумация?Защо да накисваме ядките си преди консумация?
02 Ноем.
Както бобовите и зърнени култури, ядките също изискват предварително накисване, за да да бъдат по-лесно усвоени техните витамини и минерали....
Защо и как се накисва чия?Защо и как се накисва чия?
30 Януари
Ако пък ги оставите да се накиснат за по-дълго, те ще се превърнат в чия гел и можете да ги ядете с лъжица....
Как се накисват овесени ядки?Как се накисват овесени ядки?
27 Юли
Като всяка зърнена храна овесените ядки са трудни за храносмилане, затова е важно да се консумират правилно - а именно овесените ядки трябва да са накиснати....
Накисват ли се гъбите и защо?Накисват ли се гъбите и защо?
30 Януари
При пресните гъби, които са подходящи за всяка кулинарна обработка, не само че не е необходимо накисване, а то е и строго забранено!...
Как и защо се накисват бадемите?Как и защо се накисват бадемите?
25 Ноем.
Покрийте ги и им позволете да се накиснат за 8 часа. Изцедете водата, отделете обелката и съхранявайте ядките в хладилника в пластмасов контейнер....
Как и защо да накисваме листните зеленчуциКак и защо да накисваме листните зеленчуци
09 Май
Има 3 варианта - накисване в разтвор от: - вода и сол; - вода и оцет; - вода и сода за хляб....
Правила при накисване на семена и ядкиПравила при накисване на семена и ядки
09 Февр.
Правилното накисване на зърнените и бобови култури преди консумация е от първостепенно значение. Така с правилната обработка ще премахнем вредните съставки, които се съдържат в семената и ядките....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
01 Април
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
30 Ноем.
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
27 Май
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Защо и как се накисва черен дроб?Защо и как се накисва черен дроб?
13 Април
Тънкости за приготвяне на крехък и пухкав черен дроб Дробът винаги се кисне предварително, защото ако не е накиснат, при термичната обработка става твърд и жилав....
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара
29 Септ.
Така се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....
Така се прави блат за тортаТака се прави блат за торта
21 Септ.
Ето така се прави блат за торта....