Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хуск - защо е толкова полезен?Хуск - защо е толкова полезен?
05 Февр.
Състав и свойства на хуск По-голямата част от хуска се състои от разтворими фибри (~ 75% ), които служат като място за размножаване на полезна чревна микрофлора....
Помело - защо е толкова полезно?Помело - защо е толкова полезно?
23 Ноем.
Полезни свойства на помелото По принцип помелото е по-полезно сушено. А ето и какви са неговите полезни свойства: - В сушеното помело има много малко въглехидрати, но и малко количество витамин С....
Червен лук - защо е толкова полезен?Червен лук - защо е толкова полезен?
07 Февр.
Трябва да се добавят също витамините от група В - В1, В2, В5, В6, както и полезни вещества като йод и желязо....
Защо е толкова полезен черният чайЗащо е толкова полезен черният чай
01 Дек.
От растението Camellia sinensis се добиват трите вида най-полезен чай в света. Те са черен, бял и зелен. Разликата идва от времето на бране и ферментацията, на която се подлагат листата....
Ето защо нахутът е толкова полезен!Ето защо нахутът е толкова полезен!
08 Май
Това е и причината да е толкова харесван от вегетарианците. Когато се комбинира с пълнозърнести култури, нахутът осигурява същото количество протеини, както и месото....
Жасминов чай - защо е толкова полезенЖасминов чай - защо е толкова полезен
24 Юни
Жасминът е растение, което има много полезни действия за организма....
Мента - защо е толкова полезна?Мента - защо е толкова полезна?
19 Януари
Защо ментата е толкова полезна Ако пиете редовно чай от мента или просто дъвчете листата ѝ, ще съумеете да облекчите симптоми като стомашни болки, подуване, газове, диария и запек....
Сок от лайм - защо е толкова полезенСок от лайм - защо е толкова полезен
08 Ноем.
Полезни свойства на лайма и неговия сок Този състав определя ползите за здравето от лайма. Ето някои от тях. 1....
Защо кефирът е толкова полезен за жените?Защо кефирът е толкова полезен за жените?
16 Юли
Така е, защото не знаете колко полезен е той. Тази ферментирала млечна напитка, която се получава благодарение на специален вид гъби, съдържа многобройни полезни вещества и има благотворно влияние върху здравето....
Защо сокът от череши е толкова полезен?Защо сокът от череши е толкова полезен?
25 Май
Благодарение на лечебните си свойства сокът от плодове от череши е много полезен при подагра и артрит....
Защо сокът от моркови е толкова полезенЗащо сокът от моркови е толкова полезен
21 Май
Това, което прави сока от моркови уникален, е наличието и на бета-каротен, който е много полезен за зрението ни....
Магарешко мляко - защо е толкова полезно?Магарешко мляко - защо е толкова полезно?
12 Февр.
Магарешкото мляко е полезно за хора с чувствителна кожа, забавя процеса на стареене, повишава имунитета....
Защо билката безсмъртниче е толкова полезнаЗащо билката безсмъртниче е толкова полезна
23 Окт.
Безсмъртниче (Helichrysum) е многогодишно растение, което се използва активно в народната медицина. За медицински цели се използват съцветия с дръжки. Събирането се извършва в началото на цъфтежа в чисти екологични...
Защо жълтата леща е толкова полезна?Защо жълтата леща е толкова полезна?
07 Юни
Вижте още полезна информация за оранжева леща и зелена леща....
Червени чушки - защо са толкова полезниЧервени чушки - защо са толкова полезни
04 Април
Несъмнено този толкова познат и обичан зеленчук заслужава широко запознаване с него....
Защо сушените ябълки са толкова полезни?Защо сушените ябълки са толкова полезни?
12 Ноем.
Всеки знае ползата от плодовете за набавяне на нужните на тялото витамини. Повечето плодове обаче са сезонни и липсват през много месеци от годината. Има обаче алтернатива на този проблем и той е в сушените плодове. От...
Защо кръстоцветните зеленчуци са толкова полезни?Защо кръстоцветните зеленчуци са толкова полезни?
09 Септ.
Различните видове от тези вещества имат множество полезни свойства и много добре “работят в екип”, осигурявайки комбиниран ефект....
Растителни лигнани – защо са толкова полезни?Растителни лигнани – защо са толкова полезни?
28 Януари
Вероятно не сте чували за растителните лигнани. Причината е, че здравословните им ползи станаха ясни сравнително скоро, а самите те тепърва набират популярност. Какво са растителните лигнани? Те представляват вид съставки...
Защо пикантната храна е толкова полезна?Защо пикантната храна е толкова полезна?
14 Август
Пикантните храни може да причиняват усещане за парене на езика, но експертите ни казват, че напълно си заслужава, тъй като тези храни са пълни с много ползи за здравето. Люти чушки, халапеньо и лют червен пипер са богати...
Защо пчелната пита е толкова полезна?Защо пчелната пита е толкова полезна?
29 Май
За предпочитане е восъкът след дъвченето да не се поглъща, въпреки че не е вреден, но не е и полезен. Това е просто остатъчен продукт....
Бързо ходене - защо е толкова полезно?Бързо ходене - защо е толкова полезно?
30 Март
Знаеше се, че ежедневното ходене е полезно за поддържане на чувството за младост, жизненост и прави хората щастливи, както и слаби....
Защо пъдпъдъчите яйца са толкова полезни?Защо пъдпъдъчите яйца са толкова полезни?
15 Април
С годините става ясно, че яйцата от пъдпъдъци са дори по-полезни от кокошите. Така похапването на определен брой пъдпъдъчи яйца се смята за средство за лечение и терапия....
Защо черният сусам е толкова полезен за женитеЗащо черният сусам е толкова полезен за жените
29 Окт.
Защо черният сусам е толкова полезен за жените? Черният сусам притежава свойства, които действат против стареене....
Черен дроб на треска - защо е толкова полезенЧерен дроб на треска - защо е толкова полезен
21 Септ.
Витамините в черния дроб на треска се абсорбират добре, тъй като са мастноразтворими и този продукт съдържа много полезни мазнини....
Защо сусамовият тахан е толкова полезен за мъжете?Защо сусамовият тахан е толкова полезен за мъжете?
23 Август
Независимо от пола, консумацията на сусамов тахан може да бъде полезна за общото здраве и енергия....