Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хуск - защо е толкова полезен?Състав и свойства на хуск
По-голямата част от хуска се състои от разтворими фибри (~ 75% ), които служат като място за размножаване на полезна чревна микрофлора....
05 Февр.
Помело - защо е толкова полезно?Полезни свойства на помелото
По принцип помелото е по-полезно сушено. А ето и какви са неговите полезни свойства:
- В сушеното помело има много малко въглехидрати, но и малко количество витамин С....
23 Ноем.
Ето защо нахутът е толкова полезен!Това е и причината да е толкова харесван от вегетарианците. Когато се комбинира с пълнозърнести култури, нахутът осигурява същото количество протеини, както и месото....
08 Май
Защо е толкова полезен черният чайОт растението Camellia sinensis се добиват трите вида най-полезен чай в света. Те са черен, бял и зелен. Разликата идва от времето на бране и ферментацията, на която се подлагат листата....
01 Дек.
Червен лук - защо е толкова полезен?Трябва да се добавят също витамините от група В - В1, В2, В5, В6, както и полезни вещества като йод и желязо....
07 Февр.
Жасминов чай - защо е толкова полезенЖасминът е растение, което има много полезни действия за организма....
24 Юни
Мента - защо е толкова полезна?Защо ментата е толкова полезна
Ако пиете редовно чай от мента или просто дъвчете листата ѝ, ще съумеете да облекчите симптоми като стомашни болки, подуване, газове, диария и запек....
19 Януари
Сок от лайм - защо е толкова полезенПолезни свойства на лайма и неговия сок
Този състав определя ползите за здравето от лайма. Ето някои от тях.
1....
08 Ноем.
Защо сокът от моркови е толкова полезенТова, което прави сока от моркови уникален, е наличието и на бета-каротен, който е много полезен за зрението ни....
21 Май
Защо кефирът е толкова полезен за жените?Така е, защото не знаете колко полезен е той. Тази ферментирала млечна напитка, която се получава благодарение на специален вид гъби, съдържа многобройни полезни вещества и има благотворно влияние върху здравето....
16 Юли
Защо сокът от череши е толкова полезен?Благодарение на лечебните си свойства сокът от плодове от череши е много полезен при подагра и артрит....
25 Май
Защо пикантната храна е толкова полезна?Пикантните храни може да причиняват усещане за парене на езика, но експертите ни казват, че напълно си заслужава, тъй като тези храни са пълни с много ползи за здравето. Люти чушки, халапеньо и лют червен пипер са богати...
14 Август
Защо жълтата леща е толкова полезна?Вижте още полезна информация за оранжева леща и зелена леща....
07 Юни
Червени чушки - защо са толкова полезниНесъмнено този толкова познат и обичан зеленчук заслужава широко запознаване с него....
04 Април
Растителни лигнани – защо са толкова полезни?Вероятно не сте чували за растителните лигнани. Причината е, че здравословните им ползи станаха ясни сравнително скоро, а самите те тепърва набират популярност.
Какво са растителните лигнани?
Те представляват вид съставки...
28 Януари
Защо сушените ябълки са толкова полезни?Всеки знае ползата от плодовете за набавяне на нужните на тялото витамини. Повечето плодове обаче са сезонни и липсват през много месеци от годината. Има обаче алтернатива на този проблем и той е в сушените плодове. От...
12 Ноем.
Магарешко мляко - защо е толкова полезно?Магарешкото мляко е полезно за хора с чувствителна кожа, забавя процеса на стареене, повишава имунитета....
12 Февр.
Защо билката безсмъртниче е толкова полезнаБезсмъртниче (Helichrysum) е многогодишно растение, което се използва активно в народната медицина.
За медицински цели се използват съцветия с дръжки. Събирането се извършва в началото на цъфтежа в чисти екологични...
23 Окт.
Бързо ходене - защо е толкова полезно?Знаеше се, че ежедневното ходене е полезно за поддържане на чувството за младост, жизненост и прави хората щастливи, както и слаби....
30 Март
Защо пчелната пита е толкова полезна?За предпочитане е восъкът след дъвченето да не се поглъща, въпреки че не е вреден, но не е и полезен. Това е просто остатъчен продукт....
29 Май
Защо пъдпъдъчите яйца са толкова полезни?С годините става ясно, че яйцата от пъдпъдъци са дори по-полезни от кокошите. Така похапването на определен брой пъдпъдъчи яйца се смята за средство за лечение и терапия....
15 Април
Защо кръстоцветните зеленчуци са толкова полезни?Различните видове от тези вещества имат множество полезни свойства и много добре “работят в екип”, осигурявайки комбиниран ефект....
09 Септ.
Защо черният сусам е толкова полезен за женитеЗащо черният сусам е толкова полезен за жените?
Черният сусам притежава свойства, които действат против стареене....
29 Окт.
Черен дроб на треска - защо е толкова полезенВитамините в черния дроб на треска се абсорбират добре, тъй като са мастноразтворими и този продукт съдържа много полезни мазнини....
21 Септ.
Защо сусамовият тахан е толкова полезен за мъжете?Независимо от пола, консумацията на сусамов тахан може да бъде полезна за общото здраве и енергия....
23 Август