Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пролетна чорба с копър и магданозНаситнене копъра, магданоза и джоджена и ги запържете в загрятото масло. Посолете на вкус и захлупете за кратко, за да се задушат зелените подправки....
24 Юли
Защо да ядем повече дюли?Полезните свойства на дюлите са познати на човечеството от дълбока древност. Смята се, че още бащата на медицината Хипократ е препоръчвал този плод като лек за стомашно-чревния тракт. Понеже в дюлята има високо съдържание...
25 Септ.
Вкусни закуски с пресен копър и магданозДокато втасва, приготвяме плънката, като измиваме и нарязваме ситно пресния копър и пресния магданоз /който харесва, може да увеличи продуктите на плънката /. Слагаме да се задушат в малко зехтин и малко вода....
30 Юли
При остеопороза - отвара от копър и магданозСложете по 100 грама копър и магданоз на 500 милилитра вряща вода. Сложете на котлона да заври, свалете и оставете да кисне 3 часа, прецедете....
02 Юли
Пресни печени картофи с копър и магданозПо средата на готвенето се разбъркват картофите, за да хванат загар от всички страни. Докато се пекат картофите, измиваме и нарязваме на ситно магданоза и копъра....
27 Май
Защо да ядем повече авокадо?Дозата за деня е 1/4 ч. л. и не трябва да се надвишава, защото костилката съдържа танин, а той е полезен в много малки дози. Затова не прекалявайте с употребата на този лечебен прах....
16 Окт.
Защо да ядем повече орехи?В козметичните продукти все повече се използва орехът като съставка. Хранителните вещества в тях спомагат за по-бързото зарастване на различни белези и пигментации по кожата....
10 Февр.
Защо да ядем повече ягоди?За да се възползвате от всички добри свойства на сочните плодчета, наблягайте на повече рецепти с ягоди или опитайте някоя от нашите ягодови торти....
16 Май
Защо да ядем повече мандарини?Ако и вие обичате да си хапвате полезни цитруси, тогава със сигурност ще ви бъде интересно да научите повече за тях.
Защо да ядем повече мандарини?...
18 Дек.
Защо да ядем повече ориз?Именно затова специалистите са на мнение, че всеки човек трябва да преразгледа диетата си и храненето си като цяло, добавяйки към него повече полезни продукти, какъвто е и оризът....
22 Февр.
Защо трябва да ядем яйца?Защо трябва да не изхвърляме яйцата от менюто си?
- Яйцата са отличен източник на белтъчини и се явяват прекрасна алтернатива на месото и рибата.
- Яйцата съдържат малко калории - средно в едно 76 калории....
13 Септ.
1
Ето защо да ядем повече фенелГлавата фенел трябва да бъде по тежка, отколкото изглежда за размера си. Ако е пресен и без петна по повърхността, може да го ползвате, без да го белите....
18 Април
4
Защо да ядем повече червено цвекло?Но, разбира се, те биха могли да му дойдат в повече. Тогава се намесва цвеклото и съдейства за нормалното функциониране на органа....
01 Дек.
Защо да ядем повече пикантни ястияХраненето с лютиви и изобилстващи от остри подправки храни засилва метаболизма, чрез съставката капсаицин подпомага изгарянето на повече мазнини и така неусетно някои излишни килограми се топят....
21 Февр.
Защо да ядем повече пъдпъдъчи яйца?В тях има дори повече, отколкото в другите. Вярно е, че лецитинът, съдържащ се в яйцата, напълно балансира съотношението на холестерола, но така или иначе не трябва да се увличате с този продукт....
05 Февр.
Защо да ядем повече пъдпъдъчи яйца?Подобряват метаболизма и действат благотворно на храносмилателната система, макар че не трябва да претоварвате организма с повече от 5 до 6 яйца на ден....
04 Април
Защо да ядем повече черен шоколадВъпреки сладостта на повечето шоколадови продукти на пазара, за черният шоколад, който е натуралният и истински вариант, е характерна една леко горчива нотка, която не се харесва на всекиго....
19 Февр.
Защо да ядем повече кедрови ядки?Следователно, те трябва да се консумират в малки количества, така че да не навредят на вашето здраве и на повишаването на телесното тегло....
28 Юли
Защо трябва да ядем повече плодове с калий през лятотоВъпреки това не бива да пренебрегвате важността на здравословното хранене, което задължително трябва да включва много плодове и зеленчуци....
18 Юли
Съхранение на копър и магданозЗа да се запази ароматът и полезните свойства на копъра и магданоза, трябва правилно да ги съхранявате. След като купите магданоза или копъра, увийте ги във вестник и сложете вестника в найлон....
27 Юни
3
Замразяване на магданоз и копърСлед подсушаването наситняваме магданоза и копър, както го правим, когато ги добавяме към ястията.
Нарязаните копър и магданоз можем да смесим и да съчетаем. Може спокойно да приготвим зелен микс по свой вкус....
23 Февр.
Как да изсушим магданоз, копър и риганГрадински чай, мащерка, лятна чубрица, копър, дафинов лист, риган, розмарин и магданоза не са толкова трудни за сушене, поради ниска влага, която те съдържат в листата си, която лесно може да изсъхне или да...
20 Ноем.
Защо да ядем повече лук всеки ден?Няма такъв зеленчук, който да не допринася за вашето здраве, но лукът е зеленчук, който е от първите в класацията. Лукът е добър източник на витамини, минерали и фибри и е известно, че предлага различни ползи за здравето...
27 Март