Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пролетна чорба с копър и магданозПролетна чорба с копър и магданоз
24 Юли
Наситнене копъра, магданоза и джоджена и ги запържете в загрятото масло. Посолете на вкус и захлупете за кратко, за да се задушат зелените подправки....
Картофена салата с копър и магданозКартофена салата с копър и магданоз
14 Март
Картофената салата с копър и магданоз е много вкусна....
Защо да ядем повече дюли?Защо да ядем повече дюли?
25 Септ.
Полезните свойства на дюлите са познати на човечеството от дълбока древност. Смята се, че още бащата на медицината Хипократ е препоръчвал този плод като лек за стомашно-чревния тракт. Понеже в дюлята има високо съдържание...
Вкусни закуски с пресен копър и магданозВкусни закуски с пресен копър и магданоз
30 Юли
Докато втасва, приготвяме плънката, като измиваме и нарязваме ситно пресния копър и пресния магданоз /който харесва, може да увеличи продуктите на плънката /. Слагаме да се задушат в малко зехтин и малко вода....
При остеопороза - отвара от копър и магданозПри остеопороза - отвара от копър и магданоз
02 Юли
Сложете по 100 грама копър и магданоз на 500 милилитра вряща вода. Сложете на котлона да заври, свалете и оставете да кисне 3 часа, прецедете....
Пресни печени картофи с копър и магданозПресни печени картофи с копър и магданоз
27 Май
По средата на готвенето се разбъркват картофите, за да хванат загар от всички страни. Докато се пекат картофите, измиваме и нарязваме на ситно магданоза и копъра....
Защо да ядем повече авокадо?Защо да ядем повече авокадо?
16 Окт.
Дозата за деня е 1/4 ч. л. и не трябва да се надвишава, защото костилката съдържа танин, а той е полезен в много малки дози. Затова не прекалявайте с употребата на този лечебен прах....
Защо да ядем повече киселец?Защо да ядем повече киселец?
01 Май
Доскоро повечето готвачи не използваха киселец в менютата си....
Защо да ядем повече орехи?Защо да ядем повече орехи?
10 Февр.
В козметичните продукти все повече се използва орехът като съставка. Хранителните вещества в тях спомагат за по-бързото зарастване на различни белези и пигментации по кожата....
Защо да ядем повече ягоди?Защо да ядем повече ягоди?
16 Май
За да се възползвате от всички добри свойства на сочните плодчета, наблягайте на повече рецепти с ягоди или опитайте някоя от нашите ягодови торти....
Защо да ядем повече мандарини?Защо да ядем повече мандарини?
18 Дек.
Ако и вие обичате да си хапвате полезни цитруси, тогава със сигурност ще ви бъде интересно да научите повече за тях. Защо да ядем повече мандарини?...
Защо да ядем повече ориз?Защо да ядем повече ориз?
22 Февр.
Именно затова специалистите са на мнение, че всеки човек трябва да преразгледа диетата си и храненето си като цяло, добавяйки към него повече полезни продукти, какъвто е и оризът....
Защо трябва да ядем яйца?Защо трябва да ядем яйца?
13 Септ.
1
Защо трябва да не изхвърляме яйцата от менюто си? - Яйцата са отличен източник на белтъчини и се явяват прекрасна алтернатива на месото и рибата. - Яйцата съдържат малко калории - средно в едно 76 калории....
Ето защо да ядем повече фенелЕто защо да ядем повече фенел
18 Април
4
Главата фенел трябва да бъде по тежка, отколкото изглежда за размера си. Ако е пресен и без петна по повърхността, може да го ползвате, без да го белите....
Защо да ядем повече червено цвекло?Защо да ядем повече червено цвекло?
01 Дек.
Но, разбира се, те биха могли да му дойдат в повече. Тогава се намесва цвеклото и съдейства за нормалното функциониране на органа....
Защо да ядем повече пикантни ястияЗащо да ядем повече пикантни ястия
21 Февр.
Храненето с лютиви и изобилстващи от остри подправки храни засилва метаболизма, чрез съставката капсаицин подпомага изгарянето на повече мазнини и така неусетно някои излишни килограми се топят....
Защо да ядем повече пъдпъдъчи яйца?Защо да ядем повече пъдпъдъчи яйца?
05 Февр.
В тях има дори повече, отколкото в другите. Вярно е, че лецитинът, съдържащ се в яйцата, напълно балансира съотношението на холестерола, но така или иначе не трябва да се увличате с този продукт....
Защо да ядем повече пъдпъдъчи яйца?Защо да ядем повече пъдпъдъчи яйца?
04 Април
Подобряват метаболизма и действат благотворно на храносмилателната система, макар че не трябва да претоварвате организма с повече от 5 до 6 яйца на ден....
Защо да ядем повече черен шоколадЗащо да ядем повече черен шоколад
19 Февр.
Въпреки сладостта на повечето шоколадови продукти на пазара, за черният шоколад, който е натуралният и истински вариант, е характерна една леко горчива нотка, която не се харесва на всекиго....
Защо да ядем повече кедрови ядки?Защо да ядем повече кедрови ядки?
28 Юли
Следователно, те трябва да се консумират в малки количества, така че да не навредят на вашето здраве и на повишаването на телесното тегло....
Защо трябва да ядем повече плодове с калий през лятотоЗащо трябва да ядем повече плодове с калий през лятото
18 Юли
Въпреки това не бива да пренебрегвате важността на здравословното хранене, което задължително трябва да включва много плодове и зеленчуци....
Съхранение на копър и магданозСъхранение на копър и магданоз
27 Юни
3
За да се запази ароматът и полезните свойства на копъра и магданоза, трябва правилно да ги съхранявате. След като купите магданоза или копъра, увийте ги във вестник и сложете вестника в найлон....
Замразяване на магданоз и копърЗамразяване на магданоз и копър
23 Февр.
След подсушаването наситняваме магданоза и копър, както го правим, когато ги добавяме към ястията. Нарязаните копър и магданоз можем да смесим и да съчетаем. Може спокойно да приготвим зелен микс по свой вкус....
Как да изсушим магданоз, копър и риганКак да изсушим магданоз, копър и риган
20 Ноем.
Градински чай, мащерка, лятна чубрица, копър, дафинов лист, риган, розмарин и магданоза не са толкова трудни за сушене, поради ниска влага, която те съдържат в листата си, която лесно може да изсъхне или да...
Защо да ядем повече лук всеки ден?Защо да ядем повече лук всеки ден?
27 Март
Няма такъв зеленчук, който да не допринася за вашето здраве, но лукът е зеленчук, който е от първите в класацията. Лукът е добър източник на витамини, минерали и фибри и е известно, че предлага различни ползи за здравето...