Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Традиционните зимни мезетаМешано зимно мезе
Половин пакет макарони спирали, шунка нарязана на дребно, кисели краставички, също нарязани на дребно, 1 кутия малка царевица, малко майонеза (на око), 1 ч.л....
10 Януари
Греяна ракия с медСипете ракията в подходящ съд или чайник.
Загрейте я заедно с меда до кипване, снемете от котлона и дръжте затворен съда.
Поднесете греяната ракия с мед топла....
20 Ноем.
5
Лечебна ракия с левурдаЗаливат се с домашна ракия, докато се покрият, и се оставят да преседят 14 дни на топло и слънчево място.
След това ракията се прецежда и налива в стъклена бутилка....
06 Април
Гюлова ракия - Ракия от розиВ голям съд сипете водата, захарта, 3 бутилки винен оцет, маята за хляб и листа от ароматни рози - около 1-2 кофи общо.
Розовите листа се използват само за аромат и количеството им зависи от личния вкус.
Бидонът трябва...
28 Ноем.
2
Гюлова ракия - Ракия от розиВ голям съд сипете водата, захарта, 3 бутилки винен оцет, маята за хляб и листа от ароматни рози - около 1-2 кофи общо.
Розовите листа се използват само за аромат и количеството им зависи от личния вкус.
Бидонът трябва...
28 Ноем.
2
Най-добрите мезета за ракияБобената зимна салата е много добро мезе за ракия.
5. Не на последно място ще споменем тънко нарязаната и изпечена на скара, хрупкава сланина....
12 Дек.
2
Ракия от джанкиМахнете костилките на джанките и ги намачкайте в бидон. След като над джанките започне да избива пяна, добавете захар в съотношение 1 към 5 л вода, предварително разтворени.
Концентрацията на захарта в захарния разтвор...
28 Ноем.
2
Ракия от царевицаЗа получаване на по-чиста ракия е добре да се дестилира само течната част, което налага ферментиралата каша предварително да се прецеди.
Остатъкът от кашата не се изхвърля - добавят се още 5 кг захар и 8 л вода....
28 Ноем.
3
Ракия от тикваТиквите се почистват от семките и се нарязват на малки парчета - колкото е възможно на по-малки.
От захарта се прави захарен разтвор в съотношение 4 части вода и 1 част захар. Количеството на захарния разтвор трябва да...
29 Април
1
Ракия от джанкиМахнете костилките на джанките и ги намачкайте в бидон. След като над джанките започне да избива пяна, добавете захар в съотношение 1 към 5 л вода, предварително разтворени.
Концентрацията на захарта в захарния разтвор...
28 Ноем.
2
Ракия от царевицаЗа получаване на по-чиста ракия е добре да се дестилира само течната част, което налага ферментиралата каша предварително да се прецеди.
Остатъкът от кашата не се изхвърля - добавят се още 5 кг захар и 8 л вода....
28 Ноем.
3
Мезе за ракия и водкаИзмийте зеленчуците. Лукът намачкайте леко с малко сол. В голямо плато подредете листата маруля и дълги и тънки листове бекон.
Отгоре разпръснете резени домати, четвъртинки яйца и лука. Поръсете с още малко сол, черен...
04 Април
1
Кои са подходящите мезета за ракияЗимни салати
Независимо дали става въпрос за руска салата, снежанка или пък за предпочитаната от мнозина салата от яйца с майонеза, тези по-скоро зимни салати са много подходящо мезе за ракия....
02 Окт.
Мезе за ракия с люти чушлетаЧушките се овкусяват от лютите чушлета и ви уверявам, че е много вкусно мезе....
25 Окт.
Ликьор с домашна ракия и ягодиКато се разтопи се охлажда и се смесва с ракията, сипва се в шише и се слага в мазето или в хладилника за още 15 дни. След това се консумира....
31 Май
3
Компрес с ракия и черен пиперВнимателно рагърнете парче памук и го напоете с ракия.
Поръсете с черен пипер и увийте внимателно около гърлото.
Отгоре покрийте с вълнен шал и оставете да престои така една нощ.
Внимание!...
09 Януари
Домашна ракия от царевицаВари се домашната ракия веднага, защото иначе ще прокисне.
Първото варене излиза патока, но при повторното тече само еликсир....
01 Юни
1
Домашна ракия от ечемикПреди дестилацията махаме ечемик и разбъркваме добре ракията.
Получават около 10 литра чудна домашна ракия.
Наздраве!...
24 Януари
Домашна ракия от смокиниСлед това ракията се дестилира.
Алкохолният градус на домашната ракия от смокини трябва да е около 38 градуса....
21 Ноем.
10
Ракия от див чесънВ стъклен съд се поставя чесънът и се залива с ракията.
Престоява 2 седмици.
Прецежда се с обикновена цедка и се бутилира.
Може да се използва веднага или да бъде оставено да отлежи....
16 Януари